Loading...
HundaktiveringVardagsliv

Får era hundar vara på bordet?

En vän till den fantastiske förebilden och hundpsykologen Anders Hallgren berättade vid ett tillfälle att Anders hund fick sitta på bordet hemma. Att det inte var så noga med det. Fantastiskt! Bra utsikt där med. Min man tycks ha samma synsätt. Hans staffe får egen tallrik och egen stol vid bordet, utan bjäbbar han som en gris. Av mig tigger inte hundarna, de vet att jag sparat godbitar till dem. Äta vill jag göra i lugn och ro. Därav kvällens film, som måste ses MED LJUD:

Jag har läst samtliga av Anders böcker, så med det sagt så kommer jag nog inte skriva en bok om hundar. Jag vill att han skriver boken om omplaceringshundar. Innan han inte orkar skriva längre. Men han tycks vara en krutgubbe som finns i många år framåt. Jag har omplacerat flertal hundar där de haft honom som vän och referens och för mig räcker det.

Han har bra människokännedom, det framgår mellan raderna i hans böcker. Han har även fått mig att gråta. Varje gång jag öppnar hans bok “Den gamla hunden” blir det för påtagligt att våra hundar inte finns med oss för evigt, och även hundpsykologen Mickie Gustafsson har skrivit en bok på samma tema. Jag kan inte läsa dem för de berör mig för mycket. Jag som haft seniorhundar i så många år..

När jag bestämde mig för att skriva en bok om Hittehund, allt som jag gjort under så många år, och att jag visste att jag satt på en guldgruva eftersom jag hade högupplösta bilder och så mycket olika berättelser, då vände jag mig till Bilda förlag. Men sedan skulle allt ske så snabbt. De ville träffa mig på studs, redan vid mötet talades det om utgivning hösten därpå.

Och där satt jag i min enfald och blev ombedd att skriva en ren faktabok, hur man omplacerar sin hund och vad man ska tänka på som tar hand om en omplaceringshund. Jag skulle återkomma inom en kort tid med mitt första kapitel. Jag hörde av mig till fel förlag, det vet jag i efterhand eftersom de satsar på facklitteratur. Men man kan inte skriva en bok om hur man omplacerar hundar, det går inte att få ned till en mall. Det är personligt, berörande, mycket smärta och känslor. Jag kan inte sammanfatta det till en guide.

Gäsp.

Tråkigt.

Det lät inte för det första som en bok som jag ville skriva, och sedan gillar jag inte strama tyglar. Så jag struntade bara i att återkoppla! 😉 Här går folk och drömmer om bokkontrakt. Men jag är för egensinnig. Jag vill först skriva en liten trevlig bok om hur man matar vilda djur. För att förbereda mig för det har jag köpt en massa litteratur om rådjur begagnat. Fåglar och ekorrar har jag bra koll på. Jag behöver inte ens ett förlag, men om jag någonsin får lite tid för mig själv, så kommer jag kunna skriva boken på blott några veckor, men jag har inget bildmaterial eftersom jag blev kidnappad bort från landet, där jag satt i frivillig coronakarantän. Jag får minskad lust att skriva om det när jag är 25 mil ifrån ….

Anders Hallgren och hans första utbildade hundpsykologer ligger till grund för att jag startade Hittehund och det tankesätt och värdegrund jag omplacerat hundar efter. Han är även en god vän till Beate. Hon som vill ha en hund hon kan utbilda som nästa servicehund, men hon är noga med att den inte ska kunna kommandot SITT. 🙂

Hon använder inga kommandon på sina hundar alls, utan sin förra servicehund Peter som Anders hjälpte henne att utbilda kunde bli utbildad att hjälpa henne utan att kunna tass, high five eller annat strunt som jag lär mina hundar. Men Beate och jag förstår varandra ändå.

Trots sin svåra neurologiska hjärnskada och allt vad den medför är hon en utomordentlig rekorderlig djurägare. Det jag gillar med Beate det är att hon inte kritiserar mig i min hundhållning, utan att hon istället berättar hur hon ser på det hela. Det är få personer som kan det, jag är inte en av dem!

Beate behöver en oskolad hund hon kan utbilda till ep-hund. Hennes chinese crested Carl-Otto är till åren kommen och behöver gå i pension. Hon bor på landet med en hund ifrån Hittehund, Balder och två katter förutom C-O, och hon ger alla djuren BARF. Detta är viktigt för Beate, samtidigt som hon svälter själv då hon har det hemskt med hemtjänst några futtiga timmar och som kan hitta henne när de kommer avsvimmad på golvet. Hon får ofta EPattacker av ren och skär stress. Så en ny hund är ett måste.

Beate var verksam hundpsykolog och blev överkörd på trottoaren när hon var ute på promenad. Hon har haft det enormt tufft sedan dess, och vårt samhälle behöver lyfta pengar till en förbättrad assistans. Gärna redan igår!

När jag är ledig från jobbet skriver jag jättelångt i min blogg istället.
Få personer orkar läsa allt men jag skriver för min egen skull. Jag blev sjukskriven till slutet av maj, och som jag skrattade när jag såg det. Jag har en enskild firma som jag inte gjort uttag från. Vem ska betala min sjuklön är det tänkt? Jag har 6 andra uppdragsgivare som jag endera fakturerar eller får pengar utbetalt som lön. Men för att få lön måste jag leverera och jobba. Det är så samhället är uppbyggt.

Jag har inte skyddat min SGI hos Försäkringskassan, så för det första kan jag inte bli sjukskriven, och för det andra, jag behöver jobba för att betala räkningarna, precis som alla andra. Jag bad inte om att bli sjukskriven. Jag bad dem skriva ett intyg så jag kunde frysa mitt medlemskap på Sats. Sats kundservice är ett helt nytt kapitel, jag kan inte ens återge det i text för då kommer alla säga att jag är en sur klimakterihäxa som bara gnäller. Nu är jag hemma sedan några dagar, och beter mig precis som när jag “blev sjuk”. Är inte det … skumt? 😉 Så fort jag äntligen blir ledig och får tid för mig själv så lyssnar jag på gamla godingar och skriver. Precis som min mamma. Exakt likadant.

Nu har klockan blivit söndag precis och jag är jättetrött. Jag kan prata och skriva, för det kommer ingen kunna ta ifrån mig ens när jag ligger på lit parade, men jag behöver sova nu. Imorgon är en ny dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.