Loading...
Hund i Hammarby SjöstadHundaktivering

Sjöstadspromenad med Doris!

Doris är en jätteduktig hund, en hund som folk vänder sig om efter då hon ger ett så valpigt intryck och hon är så mån om att vara lydig och göra rätt. Det är inte jag som kan ta åt mig beröm av detta utan hennes tidigare matte Liv. Liv har lagt ned så mycket jobb på henne och resultatet är en lyhörd smart hund vars bästa gren är att slicka rent skålen när man bakar.

Eftersom förra matte är en fantastisk konditor och tårtskapare har nog Doris fått provsmaka både det ena och det andra. 😉 Hon missar aldrig ljudet av en visp i en skål!


Nu står de rosa körsbärsträden i full blom i Lumaparken. Doris är en uppmärksam och fin modell.


Jag är en mindre snygg modell efter en längre tids sjukdom. Min solbränna från Karibien är på väg bort och jag har ingen fransförlängning. Håret är torrt då jag inte ätit mina vitaminer för håret. Men jag ska försöka göra en inpackning ikväll så att håret blir lite bättre. Jag har bokat en klipptid på valborgsmässoafton för frisören hade 20 % på alla behandlingar. Det känns lite otryggt att klippa mig med tanke på Corona men jag får chansa.


Hela miljön i Hammarby Sjöstad förgylls av dessa körsbärsträd som finns genomgående genom hela området. Jag tror inte att bävrarna har gett sig på dessa träd en enda gång utan de står där och blir allt praktfullare för varje dag!


Vi tränar lydnad när vi ändå är ute. Doris är väldigt duktig och kan lägga ned på plats och låta matte ta sina fotografier. Vi mitt handtecken springer hon förväntansfullt in vid min sida och öppnar munnen för att få korvbiten som hon har förtjänat. Hon är mycket noga med att allt kostar och ifall vi har hundmöten så kan det ibland kosta 2 korvslantar. ;.)

Jag vet ju att hon är en seniorhund. Men hon uppför sig inte som en seniorhund utan tvärtom får man höra flera gånger under promenaden att hon måste vara en väldigt fin valp!


Det är synd att säsongen för dessa fantastiska träd i Sjöstan är så kort. Jag hade kunnat njuta av dem året om. Men egentligen är det något man vill kunna längta till varje vinter.


Vi gjorde ett försök på landet en gång att plantera ett mindre körsbärsträd. Men det fungerade inte alls, förmodligen så planterade jag det på fel plats för den blommade bara en säsong och sedan nästa år var den död.


Vår närmiljö i Hammarby sjöstad bjuder på väldigt många olika sätt man kan aktivera en hund. Doris som inte är det minsta pensionerad måste stå ut med mattes olika konster och trix som hon måste utföra på promenaderna för att förtjäna sina korvbitar! 🙂


Vi gör egentligen inte så avancerade konster och trix här i Sjöstan utan här får hon bara vanlig vardagsaktivering. Lite problemlösning och att balansera och använda hela kroppen på olika sätt.


Doris är verkligen en hundflicka med många olika ansikten. Folk brukar stanna till på gatan när hon sitter och väntar på att få ett varsågod och hämta godbiten. Hon ser ut som 100 år då och sedan så fort hon får in den i munnen så sveper hon med tungan, viftar med svansen, och är redo för en ny!


Men sedan så kommer det ju även tillfällen då hon bara får vara hund. Eftersom Doris älskar vatten passar det henne perfekt att få bo i Hammarby sjöstad. Hon ser vatten, dricker vatten, och svalkar sig i vattnet på sommaren.


När Doris dricker vatten så dricker hon som en pelikan! Hon fyller hela underkäken med vatten och för sedan käken fram och tillbaka i vattnet för att få in så mycket som möjligt samtidigt som hon sväljer! Jisses vilken hund jag har!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.