Loading...

Mitt mående idag!

Tack för alla mail. Hypotyreos är ett ämne som engagerar och berör och som vi är många som är drabbade.
Jag får flera mail om dagen, och jag har inte möjlighet att svara varje dag eftersom många anförtror sig till mig i mycket långa mail. Lite beroende på hur min vardag ser ut med jobb, fritid och annat sitter jag mer eller mindre vid datorn. Vissa dagar inte alls eftersom jag jobbar vid datorn varje dag och när jag inte jobbar vill jag inte spendera mer tid sittandes än nödvändigt.
Jag svarar när jag kan!

Idag i början av januari 2020 har jag ätit naturligt sköldkörtelhormon sedan maj 2015. De flesta behöver ju bara NDT (naturligt sköldkörtelhormon) och står på det som enda medicin, men jag behöver fortfarande ett tillskott av T3 (liothyronin). Inte i första hand för att vara symptomfri eller ha kvar energin, utan för mig som individ behöver jag mitt T3 för att bibehålla min temperatur av 37 grader. Jag har försökt att höja dosen med NDT för att se om jag kan sluta med liothyronin men hur mycket NDT jag än intar sjunker min temperatur om jag inte tillsätter liothyronin.

Det är så otroligt viktigt för mig att hålla värmen eftersom jag fortfarande känner precis när det är dags för nästa dos. Min temp sjunker betydligt när lion har gått ur kroppen och eftersom jag jobbar vid datorn blir fingrarna så pass kalla att jag inte kan fortsätta skriva. Jag har inte förändrat min medicinering någonting utan äter fortfarande NDT uppdelat på två givor under dagen och lio uppdelat 4 gånger under dagen, var fjärde timme.

Med NDT och lio är jag helt symptomfri när det kommer till min sköldkörtelsjukdom. Livet går inte ens att jämföra med mina 18 år på levaxin. Jag har någon enstaka förkylning per år, lite hosta ibland eftersom mina luftrör alltid varit extra känsliga men blir snabbt bra efter en kur på Colliana.

Har bra med energi och har inte slutat med mina mineraler och vitaminer. Just nu äter jag tex 1000 mg C-vitamin varje dag, zink, Q10, krom, selen, Omega 3, B5, folsyra, magnesium, järn och Silicea för håret. Jag vill inte sluta eftersom jag mår så bra på den kombinationen. Varje vecka tar jag även en injektion med B12 i magen. Om jag missar några veckor blir jag yr och börjar svimma igen, så det är jag noga med. Någon gång varannan månad kan jag ha migrän, men eftersom det var flera gånger i veckan tidigare så gör det mig inte så mycket då jag har en bra medicinering där.

Min vikt låg bra innan vi påbörjade en IVF-behandling med flera mediciner däribland kortison. Detta gör att jag svullnar och kroppen mår inte bra av alla dessa mediciner som jag dessutom blir kallsvettig av. Dock ska jag vila ifrån alla IVF-mediciner under hela våren 2020 för att kroppen ska må bättre. Att försöka bilda familj var ju omöjligt innan eftersom jag tidigare var konstant sjuk och så enormt trött. Nu är det förmodligen försent, men då får jag styra om mitt liv i en annan riktning istället.

Jag är mycket tacksam för att Sköldkörtelförbundet finns och för all hjälp jag fått därigenom av enskilda aktiva medlemmar. Ni har lyckats med det läkarna inte lyckades med; att få mig symptomfri och frisk! Jag hoppas att du som läser de här raderna själv får den möjligheten.