Loading...

Reklam

Vissa av sidorna och inläggen på den här hemsidan och i bloggen sker i samarbete med företag och varumärken som jag använder och kan rekommendera. Detta påverkar däremot inte mina värderingar eller åsikter om produkterna eller tjänsterna. Dessa kommer naturligtvis alltid att förbli personliga och kan inte bli köpta. Men enligt marknadsföringslagen behöver jag poängtera när ett inlägg innehåller affiliatelänkar.

Här nedan kan du läsa mer om min policy och hur jag tänker kring det faktumet.

Jag är en person som gör saker till hundra procent, och den som känner mig vet att jag alltid har många järn i elden. Min man och andra blev bestörta när jag berättade att jag skulle börja att blogga igen. ”Men hur ska du få tid till det, kommer inte det gå ut över jobbet, djuren, dina promenader eller något annat?” Och ja det hade jag redan listat ut själv att det skulle ta tid. Därför hade jag bestämt mig för att prova på en modern lösning. Jag använder Affilatelänkar här i bloggen och det känns värdefullt och ärligt att förklara för er läsare vad det betyder. När man surfar runt på sociala medier och bloggar har många av er sett markeringarna som brukar berätta att ”inlägget innehåller Affilate-länkar” och förstår kanske vad det innebär, medan några inte förstår innebörden.

Det är länkar som man kan spåra var de kommer ifrån, och då kan olika företag se vart klicken kommer ifrån till deras hemsida/webbutik. Att få fler besökare är viktigt för alla företag och det är anledningen till att de betalar en mindre ersättning för att kunna få fler presumtiva köpare.

Det var många som tjatade på mig i åratal om att jag skulle använda sponsrade inlägg eller ha reklam på hemsidan för den riksomfattande föreningen jag grundade och var engagerad i under så många år. Jag gjorde inte det. Vilket berodde dels på tiden, jag hade redan så mycket på mitt bord, men även att jag inte ville sälja min själ till djävulen. Och betryggande nog – så resonerar jag fortfarande. För mig innebär det att jag inte kommer att länka vidare till produkter, tjänster eller företag som jag själv inte har använt, kan rekommendera eller vill göra reklam för. Men faktum är att det är så många personer som frågar mig i min vardag redan vart jag har köpt tex hundarnas utrustning eller vad jag idag äter för vitaminer och mineraler att det även blir en tidsbesparing att kunna nå många personer samtidigt, och hänvisa till en länk.

Vad är det för skillnad för läsaren då?
Allt kommer att bloggas, berättas och fotograferas precis som jag tänkt bortsett från att ni kommer se texten ”inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för xx” i flera inlägg, eftersom den här hemsidan och bloggen även per automatik handlar om att tipsa om bra produkter och tjänster som jag gärna vill sätta fokus på – just för att jag tycker att de är bra. Jag vill kunna inspirera till många goda ting och då det handlar om mina egna intressen och områden jag är rätt så kunnig inom blir det även informativt vart ni kan köpa sakerna jag pratar om. När det gäller hundar och allt kring omplacering av hundar, skötsel och träning tycker jag att jag har en del kött på benen.

Jag är pliktad att nämna det i varje inlägg enligt marknadsföringslagen för att det ska vara tydligt att jag tjänar på länkarna vilket också betyder att om ni inte skulle vilja stötta mig med det så kan ni istället skriva in adressen till sidorna jag tipsar om manuellt. Det är helt frivilligt och upp till er! Gör det som känns bäst för er bara. Men för merparten gissar jag att det inte spelar någon roll.

Anledningen till att jag väljer att prova med sponsrade länkar är att jag vill kunna lägga mer tid på bloggen för att hålla den levande och för att ha den möjligheten så måste jag förstås ha en inkomst från den för att kompensera för förlorad tid. Har ni frågor, fråga så lovar jag att svara efter bästa förmåga! Vill att ni ska känna att det är klart och tydligt.

maila till samarbete (@) wordsbychristine.com

Vill du själv ha annonslänkar i din blogg? Jag kan varmt rekommendera länkarna här nedan: