Loading...

Fågelmatarna på Grantorp

Vi matar vildfåglar och ekorrar i stor skala. Här kommer en presentation av våra egensnickrade utfodringsbord för djuren!

FRÖLADAN

Jag ville ha ett så stort fågelbord som möjligt. Tomtens matare attraherade så mycket fåglar att jag behövde fylla på flera gånger om dagen på fyra ställen. Min man var inte sen att tillmötesgå mina önskemål.

Fröladan är 1 meter lång och 1 meter bred och ca 65 hög. Inuti finns det uppdelat med fyra fack, vilket möjliggör att servera flera olika fröer samtidigt. Jag brukar ha hampfrö, solrosfrön och nötter som rinner ut på sidorna. Det är en kant runt om och med vaxduk under går det lätt att hålla rent regelbundet. Om man bara har i solrosfrön får jag här plats med 80 kg solrosfrön.

Vi målade den med rödfärg och satte på tak som ekorrarna får fästa på. På kanterna brukar jag även fylla på med ekollon, mjölmaskar eller annat lite extra gott foder. Här är det fullt liv och det går åt väldigt stora mängder foder, så trots att den rymmer mycket behöver den ändå ofta fyllas på.