Loading...
Vardagsliv

Regn, kyla och dimman över Grantorp!

Ja, vilken helg vi har haft. Min torrhosta blir sämre och sämre, och det är främst regn ute. Idag blandat med åska som inte ens fanns på väderprognosen! Jag visste att det skulle regna, så trots att jag inte mår helt hundra tog jag på mig att jobba dubbla pass. För sitta upp kan jag!
Imorgon får jag Cocilliana, tror det blir femte eller sjätte behandlingen för i år. Men sedan kommer det inte dröja länge förrän hostan är borta.


Stackars Chleo, hon kan inte vara ute nu lika mycket som hon är bortskämd att vara, så hon kommer in långa stunder mellan varven. Jag klär mig inte ens, utan sitter i min pyjamas och jobbar och när Chleo är inne kommer hon och kärleksbombar mig genom att klänga i mitt knä. Hon fyller 18 år snart, jag kan ju inte direkt hindra henne. Hon är så go!


Jag har pysslat lite, hade en påse valnötter och blandade det med hackade nötter och lite solrosfrön, och så smälte jag smör, kokosfett och osaltat jordnöttsmör på spisen och blandade allt så det blev några kakor till ekorrarna. Efter att ha legat i frysen var det väldigt fina foderblock.

Idag lade jag ut en första kaka och det var så roligt att se både de vuxna och årets ungar hugga in på sina kakor!


Har varit usel på att fotografera alla vilda djur den här sommaren. Här en kass mobilbild som jag fotade genom fönstret. För att få arbetsro behöver jag dra ned rullgardinen för annars gör jag inget annat än kollar in ekorrar!


Neo får inte matrester. Utan jag kokar ris till hundarna och ångkokar grönsaker till Neo som behöver lite mer bukfylla. Riset är för Doris mage och när hon får ris vill han också ha ris. Det ska vara rättvist. Skönt att Doris får komma till veterinären på onsdag så vi kan prata om alla hennes krämpor och se hur det går att gå vidare.


Ja, vad ska man säga? Jag köpte två små äppelträd innan midsommar, och av någon outgrundlig anledning har de inte blivit nedgrävda. Det känns som om det är last call på det imorgon! De ger äpplen iallafall! Pga allt regn och mycket jobb har jag inte ens plockat kantareller, och inga blåbär. Känns som att vi går mot höst. Om bara hostan försvinner kommer det snart kännas bättre!