Loading...
KontaktlinserVardagsliv

Jag vill kunna se, är det för mycket begärt?

 

Igår var jag en riktig Christine-Angelique. Efter en hastig avresa från landet har jag inga tillhörigheter i stan. Det saknas glasögon, deodorant, färg för att färga ögonbrynen, dosett till min sköldkörtelmedicin, mössor, etc etc.. Så jag har tvingats att gå i butiker mitt i coronadrabbade Stockholm. Känns inte kul alls! Men jag måste ju kunna se samt kompletteringshandla det jag inte har kvar här!

Jag har ju varit kund hos Specsavers länge men ingen nöjd kund. Mats, som har butiken är en usel optiker. Han sålde på mig två par (dyra) glasögon med antireflex och särskilt tunna glas mm, men bara efter några månader var glasögonen helt repiga.

Vi hade en lång mailkorrespondens om detta men det var som det var. Butiken hade ju redan fått betalt. Att jag inte kunde se skillnad på ormar och grenar som låg på skogsstigen längre fram var enligt Specsavers inte relevant. 😉 Glasögonen var för svaga, och när de dessutom var repiga kunde jag ju inte ens ha ledsyn. Jag använder ju oftast kontaktlinser men det är skönt med glasögon på morgonen och på kvällen.

Varför jag ens beställde två par glasögon ifrån Specsavers när det finns billigare alternativ som underbara billiga Lensway är en fråga jag inte kan svara på! Där kommer jag nog beställa mer än bara kontaktlinser från, hittade nämligen superbilliga glasögon hos Lensway!

Jag beställde tidigare alltid mina kontaktlinser från dem, snabb frakt, bra priser! Har aldrig haft kontakt med deras kundtjänst för allt har ju bara lirat så den kan jag inte uttala mig om. Ja, jag har ett annonssamarbete med Lensway och med LensNow, men jag kan väl få vara uppriktig för det? Sågas den som sågas skall är mitt motto! 🙂

För LensNow är min nuvarande favorit, de har nämligen supersnabba leveranser och mitt favoritmärke på kontaktlinser. Dock har de inte de färgade månadslinser som jag tycker om, så dem beställer jag i sin tur från ett annat företag som jag också har ett reklamsamarbete med. 🙂 Rörigt? Jo, men om man är närsynt och beroende av glasögon och kontaktlinser för att kunna se, då måste man se över sina alternativ. Jag är grymt insatt i kontaktlinsvärlden, gav faktiskt MEDS.se i uppdrag att börja sälja kontaktlinser och väntar på besked om de tog vidare det uppåt. Linser med 2 timmars leverans, det vore grejer det! Har inte funnits sedan Lenson gav upp.

Igår på fredagen satt jag och ringde runt. Jag ville ha tag på en optiker som kunde slipa ett par glasögon till mig på direkten, utan väntetid. Jag hade ett svagt minne av att det skulle finnas en privat optiker på Söder som erbjöd glasögon samma dag. Men jag hittade inte den butiken när jag googlade. Då började jag att ringa till olika optiker. Min frågeställning löd:

“Jag vill ha glasögon så snabbt som möjligt, jag bryr mig inte om hur bågarna ser ut alls, men de ska vara billiga och de ska levereras snabbt, vad kan ni erbjuda? Vad är ert billigaste pris”

1790 kr. Wedin och Söderberg här i Hammarby Sjöstad kunde erbjuda det absolut billigaste de hade ifrån 1790 kr. Ifrån. Jag skrattade elakt i luren och sa att det där lät ju inte riktigt klokt, jag behövde ju bara glasögon på direkten tills jag fick fatt i mina egna par. Jag ville inte prata mer, huvudanledningen till att jag ringde dem var för att de har en trevlig blond tjej som jobbade hos dem i fjol som alltid ställde ut en skål med vatten åt förbipasserande hundar. Jag var där inne hos optikern med Doris jättelänge eftersom de var hundälskare i butiken. Men priserna? 😉

899 kr. Ai Eyewear hade sina priser på sin hemsida. Det kan ju inte den dyra konkurrenten Wedin och Söderberg våga ha. Men de (W&S) erbjuder delbetalning! Jag kom i kontakt med Ai efter att jag behövde göra en synundersökning i december 2019. Jag behövde beställa nya glasögon och vågade inte gå tillbaka till Mats för hans siffror stämmer ju inte. Så jag fick upp ett sponsrat inlägg på sociala medier om en fri synundersökning utan köptvång hos Ai.

De hade som en popup-butik i Skärholmen centrum och jag kände mig varmt välkommen ifrån första stund. Den manliga optikern, en urtrevlig iranier, gav mig rättvisa styrkor och det var inget tjafs där som hos Specsavers att mina ögon hade åldrats och att de inte kunde höja mina styrkor. Dock hade de i popupbutiken inte glasögon i sitt sortiment som jag tyckte om, utan de hänvisade mig vidare till Synsam.

499 kr. I december 2019 tog jag det kostnadsfria glasögonreceptet i handen och beställde sedan ifrån Netlens. (Se bild ovan) De hade en uppsjö av olika bågar och jag beställde raskt ett par eller två därifrån. Jag satt en halv kväll och provade glasögon genom att ladda upp en bild på mig själv. Så tillkom mina enda fungerande glasögon! Orkade inte mäta avstånden i ansiktet så beställde på känn. Jag hittade inte måttbandet. Men de kom med supersnabb leverans och eftersom receptet var helt korrekt var det första gången jag såg på 3 år med glasögon. Den där reklamen “Jag borde gått till Specsavers” ähum ähum, de satsar hela företagets budget på reklam iallafall, det måste jag väl ge dem.

En bieffekt av att googla glasögon är att jag nu får sponsrad reklam. https://extraoptical.se/rea
Hjälp, nu kan jag beställa glasögon med styrka ifrån 178 kr.. Jag kommer snart bli tokig över alla alternativ på nätet.

Nåväl, om du följt med mig så här långt kan du läsa lite till. Som jag skrev inledningsvis, jag har bara ett par glasögon hemma nu, resterande är på landet. De jag använder har inte perfekt passform eftersom jag inte orkat mäta. Så de trillar hela tiden fram på näsan och sedan ramlar de i golvet. De är tejpade på ena sidan. Så jag behövde ju glasögon snabbast möjligt. Då när jag ringt runt i en timme och fått fantasipriser bokade jag till slut, mycket motvilligt, en synundersökning hos …. just det ja.. Specsavers. För rösten i luren sa att de kunde få hem mina glasögon på en vecka. Jag ville beställa ifrån AI Eyewear eftersom de var mer tillförlitliga, men de var ärliga och sa att det pga coronan kunde dröja flera veckor.

Däremot var de oerhört trevliga både per telefon och i butiken när jag fick ut mitt glasögonrecept hos dem utan knot, för även det befann sig … på landet! Så innan jag gick för att göra en tredje synundersökning under loppet av 6 månader hämtade jag mitt recept hos dem i Skärholmen, för att därefter åka till Nacka. En heldag i bilen med andra ord! 🙂

595 kr. Så igår ringde jag Specsavers i Nacka och bad mycket tydligt om att inte få Mats som optiker utan hans anställda kollega. No questions asked!
Sedan travade jag in där på bästa Christine-Angelique-maner och fyllde snällt i deras papper, där de till och med efterfrågade hobbies. Där skrev jag zumba och djur. Fanns inte plats för fler hobbies.

Den kvinnliga optikern verkade lite nervös och ville mäta mina nuvarande glasögon vilket jag inte tillät för jag ville få en objektiv bedömning. Sedan genomgick jag hela undersökningen med läsandes av bokstäver, mätning av färg, linjer och fotografering av ögat mm. Detta som är så trist.
Men jag fick fram ett recept när hon äntligen var klar, och jag blev inte det minsta förvånad när det visade sig att hon fick fram andra siffror än AI Eyewear. Jag visade henne deras recept på slutet av vår session och det verkade göra henne ännu nervösare. Men jag betalade först för en synundersökning på 345 kr, sedan drogs det av och blev gratis när jag beställde glasögon.

Jag bara tog ett par från den billigaste hyllan. Nu avvaktar jag med spänning.

När kommer glasögonen?
Kommer jag kunna se?
Kommer jag få huvudvärk av dem?
Har optikern gjort rätt?
Fortsättning följer!!!!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.