Loading...
KontaktlinserYtligt

Det är roligt med färgade kontaktlinser!

Färgade kontaktlinser är kul! Jag har varit närsynt sedan 17 års ålder ungefär. På den tiden var det väldigt dyrt med kontaktlinser och tack och lov har det förändrats nu när det har kommit en massa nya aktörer på marknaden. Då fanns det bara Synsam vad jag minns och då kostade mina första linser mig över 2000 kronor vilket var mycket pengar på den tiden. Har för mig att det var årslinser. De höll aldrig ett helt år utan kändes klibbiga efter bara några månader och de var dessutom mycket tjocka.

Idag är jag så pass modern av mig att jag ofta matchar mina kläder och min sinnesstämning med färgade linser. Jag tycker det är jätteroligt! Tyvärr har mitt favoritmärke Fokus Softlenses försvunnit. Jag brukade alltid köpa deras gröna linser och då kände jag mig alltid extra fin och lite farlig. Det var många okända som gav mig komplimanger för min fina ögonfärg och då kunde jag ju aldrig avslöja att det var linser utan jag njöt bara av de fina orden. Jag är ju naturligt blåögd. Men med olika månadslinser kan jag en månad ha gröna ögon, nästa grå och den tredje min vanliga färg med genomskinliga linser. Och ser – det gör jag med! 😉

Det här är ett galleri hur jag kan helt förändra min look beroende på vad jag har för lins i ögonen. Det märke jag använder när jag inte har färgade är Biomedics I Day Extra. Jag upptäckte nämligen att olika fysiska Apotek hade börjat att sälja linser. Jag använde då Dailys. En gång tog linserna slut och jag behövde köpa nya, vilket jag gjorde på ett Apotek. Det märket (med samma styrkor och baskurva som jag brukade ha) som de använde satt ju mycket skönare än de jag haft under så många år. Ögonen blev inte lika torra. Men det var dyrt på Apoteket! Så jag blev väldigt glad när jag insåg att samma märke fanns på nätoptiker istället, och då har jag fortsatt att beställa den vägen. Jag tycker att de som levererar snabbast är de här:

Naturligtvis går jag till en optiker en gång om året och gör en synundersökning, även om jag beställer på nätet då det är billigare där.

2 comments
 1. Florence

  Hejsan !
  Tack för din sida <3 och jag kommer dock att läsa i omgångar om din väg med hypotereos , jag kan ej så mkt om det och just nu står jag och stampar med idiot läkare och levaxin och vikt och annan symptom som kommer och går . DOCK huvudvärk och svullna ögon och dödstrött hela jäkla tiden . Blir tokig på det här livet . Och dem säger att värden är bra… men jag mår dåligt ju !!

  Kan skriva hur mkt som helst om mitt mående , får ej någon hjälp.
  Kram <3

  1. admin

   Jag vet hur tufft det kan vara. Det enda man kan göra är att läsa på själv så man har bra underlag för argument hos läkaren.
   Jag började med boken Få livet tillbaka av Helle Sydendal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.