Loading...
affiliateVardagsliv

Vackra hundhalsband och engagerade zoobutiker!

Idag var en bra dag. Alla dagar är inte bra dagar, men idag har jag kopplat av och chillat. Det har inte varit så många pauser de senaste 30 åren brukar man skämtsamt säga och ibland tror jag att det stämmer in alltför väl. Jag gick en Sjöstadspromenad med Doris med hela väskan full med hackade köttbullar. Det var så skönt att komma ut bara vi tjejer och hon glänste och ville göra rätt. Jag pekar på alla saker i närmiljön och gör en aktiveringspromenad av rastningen så hon får skvallerträna och komma in vid sidan och få belöning i varje hundmöte alternativt ställa sig med framtassarna på en bänk eller dylikt. Eftersom hundarna som är osynliga på vintern numera är ute när det är sol har vi mycket frekvent hundmöten.

Doris, underbara Doris som när hon kom till mig hade fradga i mungiporna och stod på 2 ben och råskällde bara hon såg en hundsvans 100 meter bort, henne har jag fått för mina synder. Numera tycker jag de flesta hundar funkar, 94 % av hundmötena går jättebra även på nära håll, de större hundarna, särskilt om de är lite yviga och flamsiga som flattar, får jag jobba mer för att få in henne vid sidan, och om det kommer en schäfer, då är det helt kört. Då gäller det bara att hålla i kopplet så hon inte sliter sig. Nu på senare tid har vi olyckligtvis fått in en massa schäfervalpar i Sjöstan, iallafall tre stycken och det är tre unghundar för mycket enligt mig och Doris.

När Doris kom till oss hade hon ju en misslyckad omplacering bakom sig där hon bott med flera schäfrar och det hade inte gått bra utan hon hade bitmärken över hela ryggen och enligt förra matten hade inte Doris ens försvarat sig när hon blev attackerad av schäfrarna som flög på henne samtidigt. Jag kan acceptera att hon inte grejar schäfrar, en av mina favoritraser. Dock behöver man alltid vara beredd på ett dåligt hundmöte, om tex en lös vallhund av något slag kommer springandes runt ett hörn eller om det är en schäfer. Då får min urtrevliga lugna hund ragg över hela ryggen och blir rädsleaggressiv och bara skäller rakt ut. Fradgar har hon iallafall slutat med! Hon är stark och musklad och min bästa hundmänniska Carina Persson har sagt att det inte är träningsbart, så det får vara som det är. Jag funderar på att ta några timmars privatträning med Carina för Doris är ett ämne för hundsporten Freestyle. Det är inte för sent att börja gå kurs när hon är 11 år. Hon är ju helt med. Annars får det bli viltspår igen. För gå kurser måste vi!
Nedan fina Carina med Pop. Carina som var med Hittehund på Nordic Fuzzcon och fick dansa freestyle för ett gäng med furries. Bordercollien Pop rörde inte en min!

Idag efter en skön sovmorgon och en hundpromenad skulle jag få åka till min godisbutik. Nu pratar vi inte Hemmakväll, utan de bästa butikerna i alla kategorier det är zoohandlare! När jag växte upp med kaniner, marsvin, ökenråttor, hamstrar, akvarium och dansmöss och säkert lite till brukade jag drömma om att en gång äga en zoobutik. Jag vill fortfarande jobba i en djurbutik! 😉 Jag sålde hamsterungar till en lokal djuraffär och fick alltid beröm för att de var så socialiserade och välhanterade. Det drygade ut fickpengarna och för hela slanten investerade jag i fler djur eller foder.

Jag var bara 10 år. Har svårt att tänka mig att föda upp djur till butiker idag. Många levande djur kommer ju genom Imazo, och jag skulle nog rekommendera att istället gå till en privat uppfödare i hemmamiljö genom en rasklubb. Flera av mina vänner har ägt och äger djuraffärer men jag vet att det numera är svårt att driva fysiska butiker när mycket av handeln har gått ut på nätet. Dock är det bra att personal som säljer djur i butiker numera har en utbildning!

Om man nu ska ha en fysisk butik att komplettera näthandeln med gäller det egentligen att hela tiden snegla på vad konkurrenterna har för prissättning och apa efter. Det finns många vinnande koncept. Det behöver inte vara att ha de billigaste varorna, frakten och information om produkterna är minst lika viktig. Jag vet hur jag skulle driva en webbutik med hund och kattillbehör. Då skulle jag jobba oerhört mycket med influencers och affiliatenätverk, för det är på bloggarna och i sociala medier som kunderna finns idag. Information om produkterna, videoklipp, personliga upplevelser. De flesta butiker är så statiska och neutrala idag. Man vet knappt vilken nätsida man är inne på för det är samma information på dem alla.

Man kan bara sälja om man är stolt över sin produkt och vet hur den fungerar. Om det är något jag kan, så är det hund och kattillbehör! 🙂 Aktiveringsleksaker, foder, hundgodis, klösträd, jag älskar allt som har med husdjursmarknaden att göra. Har alltid gjort och kommer alltid att göra. Jag är besökaren till SKKs årliga utställning vid lucia som går dit enkom för tillbehörsmarknaden! Jag struntar i alla utställningar, jag vill bara se det senaste på marknaden och fastnar alltid vid Nina Ottossons stånd! Varje år. Henne kan man alltid lita på.

https://www.youtube.com/user/NinaOttossonProducts

Men nu har Trixie kommit med mycket fint och prisvärt.

Arken Zoo har tyvärr avslutat sitt samarbete med affiliatenätverket Adtraction men starka aktörer som VetZoo, Doggie, Foderboxen, Kattkompaniet, Supercat, och Zooplus arbetar aktivt med sin närvaro på nätet. Det är där man behöver vara om man ska överleva sin lokalhyra!

VetZoo som startades av en pojkvän till en tidigare medarbetare inom Föreningen Hittehund har nu blivit enormt stora. Om man kollar deras årsredovisning ser man skenande siffror för varje år.

Men vi har aldrig fått någon form av sponsring genom dem.

Det var lite kul för jag skrev några artiklar om hur man bäst ska ta hand om sin seniorhund där jag direktlänkade till produkter som läsaren kunde finna hos just Vetzoo, och jag fick sådan enorm kritik för det när artiklarna länkades på sociala medier. Jag fick inte betalt för de länkarna, det var inte ett betalt samarbete. Utan det var jag som ville länka så att läsaren lätt skulle kunna hitta produkterna. Men folk blev arga! Det lärde jag mig lite av, att fortsättningsvis om jag skulle använda mig av länkar på Hittehund skulle jag göra det som betalda samarbeten samt berätta anledningen bakom.

Men jag gjorde det aldrig. Jag tycker inte om att tigga, utan de samarbetspartners vi har haft, de har själva sökt upp mig. Jag skickade iväg ett mail till VetZoo med länkarna till artiklarna för att berätta att jag hade produktlänkat hos dem, men fick inte ens ett svar. De hade väl fullt upp med annat! De har bra priser på foder och de tar lika mycket exakt på kronan som Zoo.se tar för ledfodret från Royal Canin som mina hundar äter. Det är som Ole Dole Doff varje gång jag ska beställa! 😉

Jag har dem som samarbetsparters i bloggen och jag brukar själv handla hos dem, vilket blir en form av cash reward när jag handlar genom att följa mina egna affiliatelänkar och får en liten procent tillbaka. Om jag skriver om en produkt på ex Zooplus som jag är nöjd med och enligt marknadsföringslagen märker mitt blogginlägg med att det innehåller reklam genom annonslänkar för Zooplus, och om du som läsare följer min länk får jag några procent av summan av ditt köp.

Om du väljer att köpa en vecka senare kommer jag ändå få lite provision eftersom en sk cookie har lagrats på din dator. Sedan är det något av de Affiliatenätverk som jag tillhör, Tradedoubler, Adtraction eller Adrecord som ordnar allt det praktiska. Det är min mellanhand mellan mig och zoobutiken och de som sköter all fakturering och betalar ut min provision en gång i månaden, skattad och klar.

Detta arrangemang är nödvändigt för mig eftersom jag behöver ha en liten inkomst från bloggen för att ha tid att blogga. Därför blir jag extra glad varje gång någon handlar något genom bloggen. Jag får upp det som ett flashmeddelande på min mobil. Adtraction är det nätverk jag tycker är enklast att använda, de har ett smidigt gränssnitt och en ypperlig support.

Nog om det. Idag var det premiär för en ny djurbutik i Stockholm och då butiken tillhör mina favoriter var jag naturligtvis där. Jag råkade se att de var på väg att flytta in i lokalerna i Sickla när jag var till optikern. Jag kände ju genast igen skylten och kunde inte tro mina ögon. Oh, ZOO.SE skulle flytta in, och så nära Hammarby Sjöstad! Jag hade inte hört ett ord om det. Det är det som skiljer företag som jobbar aktivt med att vara synliga från en så stor aktör som ZOO.se som plötsligt bara smög in ett helt stort varuhus.

Eftersom Zoo.se inte jobbar med influencers tänkte jag i eget intresse berätta lite om den butiken som ligger så nära oss. För riktigt många år sedan, jag tror Hittehund bara kan ha haft verksamhet i några år blev vi kontaktade av personal ifrån Bromma Zoomarknad som de hette då.  Det var någon gång runt 2001 kan jag tänka mig. Tiden går så fort! De ville stödja vår verksamhet genom att ge oss foder som höll på att gå ut i datum och olika hundtillbehör.

Eftersom jag var riktigt riktigt usel på att söka sponsorer för Föreningen Hittehund var deras stöd mycket välkommet och viktigt.  Jag åkte till butiken flera gånger för att hämta donerade saker och det fick vi användning av direkt. Personalen var väldigt bra. Utåtriktade och personliga. När jag knallade in där med Sascha var de snabba på att fråga “Fäller hon mycket” när det var tid för fällning. Lite dröjande svarade jag jaaa, och nästa sekund hade jag en go tjej som satt på huk nere hos Sascha och kliade henne mellan hennes stora propelleröron. Hon bad att få visa mig en Furminator och hur den fungerade. Det var en ren mirakelprodukt som jag sedan dess har rekommenderat vidare genom alla år inom Hittehund.  Se videon nedan så förstår du!

Vårt samarbete pågick nog under några års tid. Någonstans bytte de namn när affärerna gick allt bättre till Zoo.se och de tog in ännu mer produkter. Till slut var butiken helt maxad och även akvarieavdelningen var riktigt bra. Men den har ju legat på andra sidan stan för mig i Bromma Blocks och min man ser plågad ut när jag säger att vi måste åka dit. Bilköer Christine, köer….

Vi panikköpte ett 54liters akvarium senast när en praktbotia blev sjuk och då var vi tvungna att åka till Bromma för att hämta akvariumet och sedan till Akvarielagret för att handla medicin. Vårt andra kar är ju på nästan 400 liter. Zoo.se har riktigt bra priser på akvariesidan och mycket akvarieinredning. Kunnig personal och fina fiskar. Vi brukar handla där, på Akvarielagret och på Hornbach i Botkyrka.

När jag och Josefin var på Zoohandelns fackmässa Zoorf för att värva nya sponsorer till Hittehund tittade de flesta upp i taket när vi kom med namnskyltar som presenterade oss som representanter för Föreningen Hittehund. Ja, alla utom den fina kvinnan som har Gustaf & Evitas, Catherine, hon erbjöd oss på direkten jättefina halsband som vi kunde sälja för Hittehunds räkning. Jag har ju ett konto som Återförsäljare av deras fina koppel, selar och halsband, men jag hinner ju inte bli återförsäljare, har så fullt upp i mitt liv! Men jag har faktiskt rabatt och det kom jag på idag när jag såg Catherines fina halsband i den nyöppnade butiken i Sickla. Måste kontakta henne så Doris får ett nytt halsband i vår. Jag har varit trogen Gustaf & Evita i många år sedan de hade en butik på Kungsholmen. Fantastiska saker! Sascha och Lycka hade flera uppsättningar selar och halsband men det har jag sålt eller skänkt bort idag för ja kan inte se det nu när jag har förlorat bägge hundarna…

Apropå halsband så hittade jag ett halsband idag. Ett riktigt Christine-halsband med bling i form av turkoser. När Sascha levde var mitt favorithalsband ett i svart läder med hjärtformade turkoser. Nu stod jag framför ett snarlikt halsband, men denna gång såg det nästan så stort ut att Doris hade fått på sig det om jag kollade med ögonmått.

Men dum som jag var frågade jag min man om han tyckte att jag skulle köpa det. Det var såå korkat av mig. Jag hade först stressat honom till att vi skulle hinna in på Zoo.se premiärdag trots att tiden var knapp, och sedan försökte han fösa mig genom butiken som en bordercollie bakom får. Han ropade flera gånger på mig där han stod några hyllor framför mig så att jag måste gå miste om en massa hyllor i butiken för att komma dit han var. Det här är ju en teknik han har finslipat genom årens lopp eftersom han är grymt smart.

Det första jag gjorde när jag kom hem var ju att googla halsbandet. Jag bildgooglade för att se om jag kunde hitta det till ett bättre pris någonstans men det lyckades jag inte med. Men jag såg ju att det var HUNTERs märke, och jag erinrade mig att det är ju Hunter inne på Östermalm som faktiskt stöttat Hittehund nyligen två gånger med hundfoder som vi har hämtat av killen som äger det i hans garage. Detta till projektet Hundmat vid behov. Nu finns Scalas Hundhjälp som för mitt projekt vidare i större skala, men vi brukar alltid få användning av foder särskilt nu i de här tiderna när det blir tufft ekonomiskt för många som har en låg inkomst.

Hur som helst, det var en sådan känsla att gå igenom en butik som var helt ny där allt var upphängt fint och prydligt och det fanns så mycket saker! Jag visste inte vart jag skulle titta för det är ett sådant enormt utbud. Jag brukar ofta handla ifrån Zoo.se online eftersom de har bra priser och framför allt snabba leveranser då jag inte alltid har framförhållning när jag handlar.

De har även ett enormt stort utbud av färskfoder ifrån olika leverantörer. Jag köpte två korvar bara för att ha som picknickmat till hundarna, detta gjorde min make stressad som frågade varför jag köpte färskfoder nu när båda hundarna äter Mobility för lederna. Gud så jobbigt att ha med honom in. Som till ett barn sa jag att jag köpte det till hans hund Neo. Bara för att det var gott.

Jag orkade inte gå in på att jag ämnade ha det för att hundarna skulle kunna göra uppletande av det i skogen. Min man är ju ändå inte med mig i skogen och det är för att han ska förenkla för hundarna och går och letar upp gömmorna själv och står och lockar på hundarna som då inte längre använder nosen utan synen!

Jag har iallafall fått en tidig julklapp, jag har ZOO.SE som har förflyttat sig till mig nu när jag inte längre hinner förflytta mig till dem. Jag är så genuint glad över det. För jag vet en viss fröken Doris som ska få gå igenom hela butiken tills vi kommer fram till hyllan med halsband så jag ser om det går om frökens långa dinosauriehals. För köpa det måste jag, det finns inte i lager i deras nätbutik.

Det är alltid ett vågspel med Doris. Hon är en latent hungrig hund. Hon är därför lätttränad. Men det kan lätt bli genant eftersom hon har sådant krut i sig och hon den 11 år gamla valpen kan slänga sig rakt upp och ge främlingar kyssar bara hon får en liten smula godis. När vi går i zoobutiker kan hon slänga sig över hela disken för att pussas med personalen när de gett henne godis, och hon lutar sig med hela sin tyngd mot främlingar som pratar med henne så de förstår att klappa henne. Och att på det passera hylla efter hylla med ben och godis.. det blir spännande för oss båda. Så länge det inte är en schäfer i butiken kommer det att funka. Hon är lite för pigg för fodret vi köper på Zoo.se är ett ledfoder som verkligen fungerar kanon. Hon är rörlig som en gymnast och imorgon eller på måndag blir det nytt halsband! Måste fira ett nytt betalt samarbete jag kommer ha i min blogg i juni. Skrev precis på papper!

Nu vill jag att mina följare tar bilen eller promenerar till ZOO.se senaste butik i Sickla. Det är ju svårt för alla butiker idag, men vi som har djur kommer ju alltid att behöva mat och tillbehör. Det är en stor butik och det är lätt att hålla avstånd i den! Lovar! Jag vill ha kvar butiken i mitt närområde!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.