Loading...
bengalkattkattmatVetzoo

Bengalkatten är bestämd i sina åsikter

-Inlägget är reklam för Vetzoo och innehåller annonslänkar –

Vetzoo levererar som vanligt!
Idag kom jag på en lysande tanke. Istället för att behöva köpa ifrån flera olika djurhandlarna på nätet ska jag se om jag påverka olika butiker till att ta in det jag saknar i deras sortiment. Jag har ju Dexter som är en bengalkatt som fyllt 4 år. Han är uppvuxen på en bas av rå lövbiff för jag försökte att bara honom helt som kattunge. Men numera vägrar han att äta någon annan blötmat än Gourmet Perle. Och det lilla odjuret äter 4-5 påsar om dagen. Det bortskämda lilla märket han gallskriker ifall man inte öppnar en påse Perle och häller ut på hans fat så fort man slår upp ögonen på morgonen. Jag brukar vilja gå på toaletten först när jag vaknat och då förföljer han mig in dit och skriker att jag ska skynda mig. Kycklingsmaken, den gula påsen är hans favorit. Man får ju panik om Perlepåsarna tar slut hemma för en bengal kan skrika så man har lust att stänga in honom i något rum och sätta på dämpande musik. För de hörs verkligen. Det här finns ju att köpa på många livsmedelsaffärer men bara i pack om 8 stycken. Så vissa butiker har nu börjat att ta in storpack på 60 stycken påsar. Så idag messade jag Vetzoo på deras Facebooksida för att se om de hade möjlighet att ta in det största paketet i sitt sortiment.

Förmodligen finns det fler kräsna katter som tvingar sina betjänter att ha ett förråd hemma. Och att springa ned till ICA Sjöstaden och köpa Perle är något man bara gör en gång. I området jag bor i har vi de dyraste butikerna jämfört med hela Sverige. Jag brukar därför försöka handla storpack. Men Vetzoo som jag beställer ofta ifrån har ännu inte fått in det stora paketet i sitt sortiment märkte jag när jag skulle beställa. Och den andra näthandeln som har det stora paketet de har istället inte det märket på hundmat som jag också behöver köpa. Typiskt! Jag blev glad när de redan nästa förmiddag hade återkommit med information om att ny kunde jag snart handla den större förpackningen.

Jag har lite andra specialsaker jag brukar beställa som glukosamin till hundarna, laxolja för immunförsvaret och pälsen, och det vore så himla skönt om allt fanns på samma ställe. Jag har ändå rätt så bra smak då jag är en medveten konsument. Att Dexter vägrar att äta annat än Perle, det är det enda jag inte fått ordning på. Han kan även tänka sig några slags ekologiska påsar med kyckling och asparagus för det facila priset av 30 kr styck. Men att ha en katt som äter för 150 kr om dagen, nä, just det.

Hur som helst är jag nöjd med Vetzoo då de har mycket snabba leveranser. Jag brukar ofta beställa därifrån när jag är på vårt torp och lantbrevbäraren bär mödosamt stora tunga kartonger ända till min förstukvist. Varje år när jag åker till landet har vi packat bilen så det inte finns något utrymme över. Därför beställer jag 2-3 påsar med hundmat a 12-16 kg styck, flera kartonger med kattsand, kattmat a 12 kg och massa ben och godis, så jag har ett litet förråd hemma. Frakten är ju ändå gratis, så det finns ju ingen anledning att jag ska försöka hitta det jag söker i zoobutiken i Kopparberg eller de i Ludvika. Stockholm har ett bättre utbud.

 

Vetzoo har ett bra utbud även av produkter till vårt akvarium så jag passade på att köpa lite torrfoder till fiskarna med. Öronrens till Doris som har lite problem med öronen om man inte jobbar förebyggande. Bajspåsar kan man aldrig få för många av som hundägare i Hammarby Sjöstad. I vår lokala Facebookgrupp är ordet hundbajs så laddat och leder till så långa diskussioner och trådar att det till och med är tillfälligt förbjudet av Admins att nämna det. Jag skulle inte våga gå ut med hundarna i Sjöstan om jag inte hade ett flertal påsar i fickan. 🙂 Sedan handlade jag några små belöningstugg av nötlunga till hundarna av ett märke jag verkligen gillar som heter Pommys. De luktar väldigt starkt och jag tycker om att gömma dem ute i naturen i en stor sökruta och låta hundarna leta upp dem. Jag beställde frakt utan kvittens vilket innebär att paketet körs hem av ett företag som heter Best, och då lämnar de paketet utanför dörren ifall jag inte är hemma. Det värsta jag vet är nämligen att få paket som körs ut av Postnord. För trots att jag har kontor hemma och har hundar som skäller om någon ens snuddar vid dörren hävdar Postnords chaufförer konstant att ingen är hemma när de ringer på. Och paketen som ska levereras hem behöver jag ta bilen och hämta i Segeltorp istället. Jag har tröttnat på det, och därför handlar jag nästan uteslutande ifrån webbutiker som erbjuder hemleverans med alla andra företag än Postnord, så att jag vet att paketen kommer fram. Och snabbt ska det gå med! 😉

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.