Loading...
BlodproverLäkare

Dags för blodprover för sköldkörteln idag.

Så var det dags för blodprover idag igen! Jag har en bra privatläkare som tar ett trettiotal blodprover på mig så fort jag ber om det. Jag brukar försöka ta proverna ungefär var sjätte vecka så jag hinner få tid att tillsätta vitaminer och mineraler och även se effekten av olika märken. Man får sällan en husläkare på en vanlig vårdcentral som skriver ut så här många prover och jag är lite orolig för hur jag ska få tillväga när min läkare går i pension. Det är klart att det kommer ske förr eller senare då han borde ha gått i pension för många år sedan. Jag är inte spruträdd så länge jag har möjligheten att titta bort precis när jag ska bli stucken. Jag gillar inte att behöva se när nålen ska gå in i min åder, och heller inte hur blodet fler rören. Men de är ofta väldigt duktiga på olika laboratorier och det går snabbt ändå. Min läkare skickar pappersremisser då han inte är ansluten till elektroniska remisser. Det tycker jag är bra för då har jag koll på vad som ska tas och inte. Han är ansluten till Karolinskas laboratorium om den andra husläkarmottagningen jag är skriven hos är inte längre ansluten till dem, vilket innebär att jag åker till Nacka Forum för att få proverna tagna.

Sedan så bokar jag ett återbesök hos min privatläkare om 7-10 dagar så det är säkert att han hinner få svar på proverna. Jag ska boka en tid även för en väninna till mig då hon är snart 50 och nyligen blev diagnostiserad med hypotyreos. Sedan hon började med levaxin har hon reagerat ungefär som mig. Hon är helt dimmig i huvudet om man jämför med tidigare och har gått upp väldigt mycket i vikt och har svullna ögon. Tror det är dags att även hon byter läkare och optimerar sin kropp med rätt vitaminer. Samt utesluter gluten ur kosten och satsar på en antiinflammatorisk kost.

2 comments
  1. Susanna Widstrand

    Hej Jag har liknande besvär som du och är så trött på det dåliga bemötandet från vårdcentralerna. Jag undrar vilken privatläkare du hår till?
    Mvh
    Susanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.