Loading...
Min makeVardagsliv

DIY – Från en trist terass till en drömlounge!Det är många som vill odla de här dagarna och jag hade svårt att hitta små drivhus så jag kan plantera ett gäng Blomman för dagen. Genom ett samarbete med Odla.se kan jag erbjuda mina följare en rabattkod om du beställer ifrån Odla.se. Om du handlar för 1500 kr kan jag erbjuda 15 % rabatt på ett köp. Du använder rabattkoden ODLA1500 när du betalar så får du rabatten, men tänk på att den inte gäller för växthus eller trädgårdsmaskiner bara! Jag har precis beställt fler Blomman för dagen hos dem.

DIY, Do it yourself, blandat med återbruk är nog det bästa man kan göra. Nu ska man inte beskylla mig för att vara en klimatkämpe för det är ju väldigt långt från vem jag är, det tror jag alla vet som känner mig lite närmare än bara ytligt. Det är ju modernt och poppis med klimatkampen i alla möjliga riktningar och själva kör vi en bensinare med dubbdäck som de där jag inte gillar.. Miljöpartisterna heter de ja, vill få bort. Här i Hammarby Sjöstad har vi så många som röstar grönt att man måste kryssa mellan dem när man är ute med hunden. Valet 2019 hade vi ett väldigt spritt valdeltagande och det är alltid så spännande att få reda på hur ens grannar har röstat.

Miljöpartiet sabbade hela Hammarby Sjöstad när de fick igenom alla cykelbanor, samt ännu värre, deras jäkla jämställda snöröjning, den feministiska snöröjningen där bilisterna skulle vänta på sin tur, för här skulle gångbanorna röjas först så kvinnor och barnvagnar kunde ta sig fram. Gud, jag minns än hur hela Sjöstan hamnade i ett dödläge. Det var som om det var krig. Folk satt stelfrusna mer eller mindre insnöade i sina bilar medan volontära krafter började dela ut varmt kaffe och bullar till de långa insnöade köerna som ringlande sig genom hela Sjöstan. Men barnvagnarna tog sig fram. Jajamensan!

Jag umgås inte med så många Miljöpartister, men jag har ett minne av ett av de då tyngre namnen inom MP. Hon bad mig om hjälp att omplacera sin hund. Vi kan kalla den för Pluto. Jag åkte till innerstan för att träffa henne och Pluto och hon hade hela sin jacka och väska belamrad med dekalaler med olika gröna budskap. Pluto kunde inte vara själv och det var huvudanledningen till att Pluto behövde omplaceras.

OK, fair. Men när jag försökte få kontakt med Pluto för att avgöra om han var omplaceringsbar var det som om det bara var de oroliga ögonen som levde. Hunden var totalt passiviserad och när jag frågade om han alltid var “så lugn” fick jag till svar att han naturligtvis gick på lugnande medicin som veterinären skrivit ut för Plutos ENORMA SEPERATIONSÅNGEST från sin matte.

Jag tyckte inte att jag såg någon kontakt alls mellan hund och matte men jag var tyst. Det är säkrast så när man ska omplacera en hund ibland. Jag bad att få veterinärens namn och vad Pluto åt för medicin, och det var en veterinär på Östermalm som var välkänd, och det hunden fick äta vare dag, var nozinan. Nozinan är inte direkt förstahandsvalet när man ska behandla en hund som inte kan vara ensam, det är ett mycket kraftigt preparat som man inom psykiatrin ger till personer som har psykoser. Och vid en snabb efterforskning visade det sig att hunden åt lika mycket nozinan som man hade gett en vuxen man på 100 kg för att bli symptomfri från hallucinationer. Det var inte så konstigt att hunden inte kunde röra sig.

De oroliga hundögonen var som djupa brunnar. Han var fast i sin egen kropp och tassarna lydde honom inte längre. Matte pratade fladdrande på om vilken problemhund hon hade och ville helst att vi skulle hämta Pluto så fort som möjligt. Hon hade läst att ett mindre utrymme var vad en hund behövde för att inte gå upp i varv, så Pluto bodde i en större garderob, en mindre klädkammare för att ha ett begränsat utrymme. Jag log tappert vid den informationen, strök Pluto över huvudet och gav de bärnstensfärgade ögonen ett löfte. Vi kommer och hämtar dig Pluto!!!!

Jag ringde runt i mitt nätverk. Det är alltid lite trixigt att hitta någon som lever ett liv som kan inkludera en hund som inte kan lämnas ensam, men Lena, hästtjej på anrika Kungsgården som tillhörde Drottningholms Slott ställde genast upp. Detta var många år sedan men jag minns det glasklart som igår. Det är ett av de hundfall som har ömmat mest inom Hittehund. Vi fick med oss Plutos medicinburkar vilka vi tog emot samtidigt som papper skrevs under där matte sade från sig ägandeskapet. Nu var hon befriad ifrån sin hund och kunde ägna sig ännu mer helhjärtat åt politiken! Bra där!

Fostermatte Lena behöll Pluto och han blev raskt avgiftad från sina tabletter. Han fick ett riktigt hundliv som stallhund, kelhund, gosehund och fick vara naven i en kvinnas liv igen, men nu på sunda villkor. Han var en så otroligt fin och go hund som kunde återfå sitt förtroende för människor och han behövde aldrig sitta i en garderob mera.

Tja, det är min enda nära kontakt med en aktiv politiker inom Miljöpartiet. Alla kan ju inte vara sådana, men ursäkta utsvävningen, den där matten var spritt språngande galen, och vad jag kan se av deras politik så är resten av dem galna de med. Totalt. Hela landsbygden skulle dö ut om MP fick bestämma, och man ska istället cykla flera mil för att komma till jobbet. Dårar.

Men åter till ämnet, nu skulle Martin bygga en bred solstol till oss. Men vad blev det? På 48 timmar lyckades han åstadkomma mirakel. Jag var inte så delaktig. Det är hans design och han som har utformat allt.

För att man ska få en uppfattning om hur terrasserna ser ut när jag får råda så räcker det nog med att titta på bilden från mina tomatodlingar. Så här ser den stora terrassen ut när jag får en idé att plantera alla kärnor av en tomat. Tycker ni det ser mysigt ut?


Nej den här gången under sina få ynkliga dagar kvar av ofrivillig ledighet relaterad till corona jobbade Martin på som aldrig förr.
Han startade med ett gäng skänkta lastpallar och det blev såååå bra!

 

På Återvinningen

För att kunna fixa terrassen var vi även tvungna att göra oss av med all bråte som fanns på terrasserna. Det var Ikeapåsar fyllda med rent skräp och det var ett nöje att få lämna det till återvinningen. En del saker lade jag i deras återvinningshus, jag tror det går till Refurn fortfarande, vår butik som finns i Hammarby Sjöstad. Det är svårt att förklara hur nöjda vi båda är efter terassens makeover, och djuren är helt lyriska de med.

Titta på filmen och bara njut:

Om ni undrar om det var dyrt att få till en fin somrig terrass, berättar Martin följande:

“Nästan klart. Budget slog alla förväntningar 
Måste dela med mig av kostnaden för detta års sommarprojekt.
Lastpallar – gratis
Belysning- gratis ( vände upp och ner på våran julljustake och monterade i hörnet på väggen )
Filtar och kuddar – loppisfynd ca 300 kronor
Krukor återanvända sen tidigare – gratis
Dynor – 500 kronor
Spaljé – 300 kronor
Grön matta 3 st – 300 kronor
Plockade en hel del dekoration inifrån lägenheten oxå 😊
Blommor – ingen aning, frugans avdelningen kanske 1 miljon kronor 🤷‍♂️🤷‍♂️🙈🙈
Fördelen med att ha verktyg och skruv till förbannelse gör saker lättare.
En helt ny balkong på 12 m2 under 2000 kronor är enligt mitt tycke väldigt bra gjort.
Själva bädden är ca 2 x 2 meter 😊
Finns lite mera som ska göras , kommer snickra till en lång bänk för olika kryddor och annat. 😀”

Vår djurfamilj trivs på den nya terrassen och igårkväll bäddade vår staffordshire bullterrier ned sig i den mjuka filten. Han älskar att bara sitta och kika ned. Att sitta med en väninna och dricka en drink på terrassen känns inte så intressant, särskilt inte om de har corona. Jag har ett litet minikylskåp på terrassen nu och det duger gott med Cocacola zero! Lovar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.