Loading...
hypotyreosträningVardagsliv

Vikten rasar, jag mår bra och snart åker vi på semester!


Det är så skönt när det äntligen lossnar! Jag har gjort IVFbehandling tidigare i somras och alla förberedande mediciner gjorde mig väldigt medtagen samt att det var fyra olika viktdrivande mediciner därav en var kortison. Så min slanka figur försvann av allt detta, och ett barn blev det inte heller! När man har hypotyreos och har problem med just hormonerna är det så känsligt att börja äta hormonstimulerande medicin och min läkare varnade mig för att det skulle ta tid för kroppen att bli återställd.

Eftersom jag sköter min medicinering av sköldkörteln helt självständigt beslöt jag efter de senaste blodproverna att jag skulle ändra min dos, dra ned på T3, (liothyronin) för att se vad som skulle ske. Jag låg inom referens på T3, men värdet var i högre referens som jag lärt mig att man ska må bäst på. Något har varit knasigt i kroppen, för jag gick inte ned ett gram med hemlagad hälsosam mat, 2 timmar powerwalk om dagen, 2 PTpass styrketräning i veckan och 4 danspass, och jag körde verkligen stenhårt. Jätteirriterande. Under många veckor. Det var maken som sa att det måste vara inställningen av sköldkörtelmedicinerna och visst hade han rätt!

Men jag sänkte medicinen strax efter läkarbesöket den 4 februari, och det som hände på en gång var att jag började att frysa igen, men sedan vägde jag mig idag efter 9 dagar. Jag hade tröttnat på att väga mig eftersom vågjäveln stod still vad jag än gjorde, så jag hade inte vägt mig sedan just 4 februari. Och jäklar, nu hade jag gått ned 5 kg på 8-9 dagar. För att jag sänkte medicinen. Så jag kommer att fortsätta på inslagen väg. Jag blev ju förkyld och var ju tvungen att avstå ifrån zumba och powerwalks, men gick ändå ned på min egen hemlagade näringsrika mat.

Varför jag vill gå ned snabbt, det är inte en estetisk fråga utan det är för att jag får ju så himla ONT i kroppen när jag går upp, ryggproblem, fötterna är ständigt inflammerade och jag blir halt och känslan av att bli stor och otymplig, den är baske mig inte skönt. Så nu kommer jag köra på den här medicinjusteringen i 6 veckor, ta nya blodprover och se hur värdena ser ut då. Jag använder även kompressionsstrumpor som jag köpt på Meds.se. De är 60 kr billigare där än på fysiska apotek och jag får hem dem på 2 timmar med gratis hemleverans. Bättre kan det inte bli! Jag beställer numera de flesta av mina läkemedel där med just för den blixtsnabba hemleveransen!


Jag har slarvat med D-vitaminerna på senaste månaderna och ligger mycket lägre än vad jag brukar och mår bra på, så jag har sedan några veckor solat två gånger i veckan samt tagit mina tillskott. Man ska ju avhålla sig från solarium med jag solar väldigt måttligt och det är snabbaste sättet för kroppen att bilda eget D-vitamin.

Igår när jag tog en powerwalk runt Sjöstaden med bara Doris tog jag några selfies. Doris var inte direkt samarbetsvillig, så vi fick göra många omtagningar. Hon brukar demonstrativt titta i en annan riktning när vi ska ta selfies. Men jag känner mig friskare och piggare, ser piggare ut, och jag får en annan utstrålning när jag mår bra.

Det var så skönt att sträcka på benen och komma ut ordentligt med Doris och vi hade en supermysig promenad!


Träningen på gymmet går bra med. Min PT Martin (inte min make utan PTMartin) är trevlig och anpassar träningsprogrammet helt utifrån vad jag själv vill.

Jag tog mitt första danspass nu i tisdags, mitt vanliga pass, sedan idag på onsdagen kom jag försent till mitt PT-pass för jag hade en kvinna i telefonen som hade hittat mitt nummer på internet och som hade såå många frågor om sköldkörtelmediciner. Plötsligt kom min man hem med hundarna och sa att jag skulle vara på mitt styrketräningspass med den personliga tränaren om 15 minuter. Det blev till att slänga på sig kläder, kontaktlinser och rusa iväg! Eftersom jag var sen kände jag att jag var tillräckligt pigg för mer träning samma dag.

Jag bokade en zumba för en ny instruktör och passet var så löjligt dåligt att jag faktiskt inte visste hur jag skulle reagera. Jag som går de mest bokade zumbapassen för populära instruktörer som alltid har en väntelista på 50 personer, borde ha anat oråd när vi bara var 7 deltagare….

Det var normalt den första kvarten, om än lite ryckigt. Men sedan, herrejäklar, instruktören som såg ut som en påtänd thailändska men som förmodligen hade ursprung ifrån latinamerika talade oförståelig danska, och plötsligt bröt hon normen och delade upp oss i två grupper. Men det skulle bli värre. Hon satte på någon form av afrikansk rytmisk musik och så instruerade hon oss att i olika ryckiga rörelser som afrikaner i en urby börja dansa märkliga krigsdanser inför varandra medan det andra laget klappade händerna. Jag höll på att gå därifrån när vi även skulle trumma med händerna i luften på en fiktiv trumma och vara cymbaler för varandra. Jag tänkte att det här var så dåligt, så konstigt, så märkligt att jag bara ville fly.

När passet slutade var det en färgad kvinna som sa att instruktören sagt veckan innan att om det inte kom fler deltagare skulle hennes pass på SATS strykas. Hon uppmanande oss att komma tillbaka och vände sig direkt till mig och frågade om jag skulle komma. Jag nästan kiknade och sa att jag definitivt inte kommer tillbaka och att jag blev totalt avskräckt bara av denna omgång. Jag berättade även i receptionen på väg ut vad jag nyss hade upplevt, och det håller ju inte SATS standard. Det vore en välgärning om passet försvann och ersattes av vanlig zumba. Alla andra zumbapass jag går är super, och nästa är imorgon kl 12 för Jorge Mix som alltid har fulla pass med väntelista.


Jag hann även förbi mamma idag med snus, aloeveradryck, mjölk och annat. Jag var där igår med, hon har inte kontakt med någon annan i släkten, utöver att hon ringde sin syster Carina på hennes födelsedag. Jag tror inte att hon vill träffa någon heller.


Jag föreslog för mamma att hon skulle ha ett likadant minikylskåp som jag har i mitt arbetsrum på sitt rum så att hon kunde förvara smörgåsar i en kyl istället för i en bokhylla som hon gör nu, men hon viftade bort det. Jag har smör i min kyl och kan göra en smörgås i arbetsrummet istället för att väcka maken om han sover och jag börjar bullra i köket.


Vi har fått lite gjort när maken var ledig måndag-onsdag, så det blev ett besök till Akvarielagret i Bromma där vi äntligen hittade tetror till den ensamma tetran. Det blev även ett stim med guldmolly för att få mer färg i akvariumet. Nu behövs det bara tas bort mer alger och göras ett till vattenbyte innan vi åker.


Min man har strykt skjortor och packat klart sin resväska. Jag är inte riktigt där än, men TUI är väldigt snåla på bagage, man får bara ha 20 kg totalt inklusive handbagage så jag köpte till mera bagage. Vi får se vad det landar på och hur många gånger jag behöver packa om väskorna tills de har rätt tyngd.

Bengalkatten Dexter kommer snart ha lektant Camilla hemma och de kommer ha vilda lekar och jätteroligt. Chleo vill främst bli omhållen, klappad, borstad och gosad med. Få sitta bredvid i soffan. De är så olika!


Men jag har inte dåligt samvete för att Camilla kommer vara här, för jag misstänker att hon har mer tid för Dexters lekar än vad jag har i vardagen just nu. Mitt flängande mellan olika gym tar ju tid, men jag vill inte sluta med det heller.


Sedan har vi uppdatering om mina ögonfransar. De växer så det knakar. Jag kommer ändå att göra en ögonfransförlängning på måndag, men serumet som jag använder för att fransarna ska växa och bli täta kan man använda samtidigt som man har fransförlängning. Jag siktar till att bygga upp mina egna fransar och i framtiden främst göra något som heter lashlift istället med egna fransar. Kan berätta mer om det i mars.


Men eftersom ögonen såg ut så här för bara några veckor sedan kan jag v e r k l i g e n rekommendera fransserumet.


Medan jag är i Stockholm har vi fullt med bambis på landet som äter så det knakar. Det hörs fin fågelsång av både grönsiska och rödhake och det är verkligen en idyll där! Jag längtar dit. Som vanligt …..

2 comments
  1. cast

    härligt med resultat efter så mycket träning och god kosthållning! äter du både armour thyroid och lio? hur mycket lio äter du nu när du drog ner? hur mycket ndt? jag kömpar oxå på med viktväktarna men inte mkt som händer..

    1. admin

      Jag äter inte Armour thyroid för jag mådde jättedåligt av den, utan jag har licens på Nature throid. Det är så individuellt vad man behöver för dos, men jag har en hög dos NDT eftersom min levaxindos var uppe i 175 innan jag slutade, med ett stegrande TSH. Men jag äter mycket NDT och även lio. Vill inte skriva ut mina doser eftersom jag inte tror att det är en generallösning för alla med problem att bara kopiera min dos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.