Loading...
Kåserier

Felia, oh Felia

** Detta blogginlägg innehåller reklam för Telenor. Dock inte genom trafik genom Adtraction. Jag är för trött för att länka och får således inte betalt för mina länkar. Utan reklamen är gratis. **

Jag och Martin har ett sk familjeabonnemang hos Telenor, och hos den mobiloperatören kan man även flytta över sitt fasta hemnummer i mobilen. M, du kan göra det på nätet. Telenor har fantastisk kundtjänst! Sen jobbar du hemifrån.

Nu när vi är på torpet har vi haft ett mobilt bredband som de tre webkamerorna har varit uppkopplade på, men det var svårare att försöka ansluta två smarttv, tre mobiler, två datorer samtidigt som vi inte har mobil täckning på torpet. Telenor har bra mobilt bredband men det stackars mobila bredbandet klarade ju inte hur många enheter som helst.

Det var minst sagt frustrerande att sitta sjuk på torpet med obefintlig mobiltäckning och sitta och skrika åt maken att han måste gå bort från Telenors mobila bredband för att jag försökte koppla upp min Iphone till wi-fi-samtal.

Allt är så segt, Felia skickade ut routern samma dag som teknikern skulle komma, och jag hade väntat i 14 dagar på inkoppling av ADSL, och mitt humör blev ju inte direkt på topp av ett sms samma dag teknikern skulle komma in i huset som sa att jag måste boka in en ny tid “för att vi inte varit hemma”. Jag blev rosenrasande, det är ju så Postmord brukar säga när man väntar paket i Stockholm. Jag, Martin och hundarna hade inte ens gått upp utan låg i sovrummet när jag vaknade och såg Telias automatiska sms.

Det fanns ju inte en chans att teknikern ens knackat på hos oss med tanke på att Doris och Neo börjar ju stormskälla bara en bil saktar in intill huset. De har ju överdriven vakt här på gården och reagerar på minsta ljud.

Så när jag ringde upp teknikern och sa att han fick masa sig tillbaka i rödaste rappet hävdade han fortfarande att vi inte var hemma. Han sa att han trodde att jag “var ute med hundarna i skogen”. Jag som ligger hemma sjuk. I en sådan här liten by vet alla allt om alla, och det är ju inte första gången de har besökt Grantorp.

Jag har ju ingen mobiltäckning i huset så jag hade missat ett enda samtal eftersom signalerna inte går fram förrän Telia har installerat ADSL. Någon som förstår Monument 22? Ja inte teknikern iallafall! 😉

Idioten fortsatte hävda att han inte bara knackat på, utan han hade till och med gått runt huset och ropat fler gånger. Han var vid rätt hus dessutom för han visste ju att vår Volvo xc90 stod parkerad utanför.

Jag var inte på humör att tåla uppenbara lögner utan under samtalet med idioten kollade jag direkt appen Kaza Cam, vi har ju inte bara en, utan TRE webkameror som alltid står på. Det är visserligen inte i övervakningssyfte, utan för att jag ska se på distans när rådjursfodret är slut, övervaka och lyssna på vildfåglarna samt den som sitter på husväggen och har översikt över skogen och utanför vardagsrumsfönstret. Och mellan kl 07-11 hade alla tre webkamerorna spelat in en massa klipp och lagt i molnet i appen Kaza Cam. På rådjur som stod på gården och åt, rådjur som promenerar fram och tillbaka, ekorrar, vitryggad hackspett, eftersom det är tre kameror som sänder samtidigt fanns det videoklipp som täckte hela morgonen. dessvärre återfanns ingen teletekniker som bultade på dörren och ropade, ja ifall han inte var ett tyst rådjur förstås, och det upplyste jag honom om och skrek att jag inte gillar när man ljuger för mig. Ja, vid det här laget skrek jag. Högt som fan dessutom.

Men idioten hävdade nu att det stod ord mot ord. Han framhärdade i att han minsann varit och besökt oss och bultat på dörren men utan att varken vi eller hundarna hade vaknat. Ja tjena!!!!

Eftersom jag verkligen behövde min adsluppkoppling då jag befann mig i en speciell situation nyligen utslängd från ett sjukhus och inte var på så gott humör orkade jag inte med bondlurken längre, särskilt när han hävdade att han inte hade för avsikt att komma tillbaka, utan jag behövde boka en ny tid för besök av honom på nätet. Jag fattade inte vad han måste in i huset att göra överhuvudtaget, men han mumlade att han inte visste om jag kunde få ADSL, eftersom trådarna var ev slut på stationen i Ställberg.

Nu började han riktigt irritera mig, för då hade jag inte kunnat beställa ADSL över huvudtaget, det stämmer inte att en teletekniker måste in i huset för att se om det finns plats för en ADSLanslutning. För om det är något jag vet bättre än Felias kundtjänst, det är hur deras tjänster fungerar. Så jag bad att få en återkoppling från teleteknikerns chef istället. För jag hade inte felanmält mitt abonnemang och ingen på vägen hade heller felanmält sitt adsl eller telefon. Så det enda idioten behövde göra var att mäta linan och felsöka.

Varför kan jag detta tro? Kontakt med Felia i 13 år. Samt koll på vilka som varit intresserad av Zitius och IPonly när de ville få ihop bredband i glesbygd. Av 20 hushåll utmed 4 km varav 10 bor här var det ju helt utsiktslöst att få fiber, men då personnummer, adresser mm är lätta att få fram så kunde jag felsöka mina grannars ledningar som hade telefon med Telia eller ADSL och ingen hade felanmält.

Så jag arbetade snabbt upp ett ursinne. Men det gällde att få tag i rätt person. Jag har en vän som är helt underbar, vi har många gemensamma intressen, och hon har en hög position på Telia. Men jag är rädd om mina vänner och kan inte störa dem med banala ting. Utan jag tyckte det räckte med en mellanchef. Min vän skriver böcker och är hundvän. Sitter i styrelsen för WSPA. Hon är en av de högre cheferna för hela Felia och singel med hund ifrån Hundstallet. men hon skulle ju inte ha tid, Felia har ju rasat så som allt annat i världen. Hon är insiktsfull och har även publicerat en artikel om coronaviruset. Hon har donerat pengar till djursjukhus då hennes förra hund var hjärtsjuk. Men jag behöver inga kontakter, jag sköter mig själv! Vi har aldrig diskuterat hennes jobb, finns inget tristare än jobbsnack!

 

Felia är inte riktigt mitt favvoföretag. Deras modem gör sönder bara det är åska 10 mil bort och vi har egen dragen tråd över vår gård eftersom det inte fanns jack i huset när vi köpte det, så vi har internet med begränsad räckvidd. Men allt funkade när jag sade upp Felia, och jag hade precis avslutat en långdragen dust med Felia då de ville debitera mig för ett modem som var inskickat flera månader innan. Jag hade bild från Postnord att modemet var inskickat, men Felia kunde inte hitta det trots att det var inskickat med deras egen fraktsedel. Jisses, de skickade fakturan för det inskickade modemet till ett inkassoföretag, och sedan till Kronofogden, och jag blev tvungen att skriva på Trustpilot för att de skulle ge sig. jag avskyr Felia men än har de inte klippt koppartråden. Vem fan vill ha deras mobila lösning? Den funkar inte i glesbygd. Dyrt är det med. Nä, Telenor har bättre täckning och deras mobila bredband ingår i vårt dyra abonnemang.

Men en jättegullig chef på Telia ringde upp mig och hade jättestor förståelse för kaoset teknikern förorsakat. Så nu igår,  25 mars fick jag ADSL! YEAH! Tack till den för mig okända otroligt trevliga man som ringde upp mig trots att jag inte hade mobiltäckning för att fråga hur jag mådde. Han ringde mig på kvällen till och med och ursäktade sig att han inte återkopplat innan för han hade varit med sin son på hockey! Sådana människor behövs det mer av. Och jag bara fräste år honom med för jag har varit på sånt jävla humör att jag tål inte att folk inte bara gör som jag säger. Jag har alltid rätt, det säger ju till och med Martin som känner mig bäst, vi har ju varit tillsammans i 20 år. Det är nog inte en charmerande egenskap, jag är medveten om det, men jag är jäkligt picky med folk. Jag har ju ofta … rätt!

Jag har 2 vänner jag kan ringa vilken tid på dygnet som helst utan att de ställer frågor, och jag behöver inga fler. Sedan har jag massor av andra vänner, men inga som jag ringer när jag är ledsen. Så mitt mål i tre dagar nu har varit att hinna ringa upp Anna eller Jeanette.

Men det blev som ett monument 22. Och jag pallade till slut inte att prata med någon för det blir så invecklat då alla är så bekymrade över min hälsa. Den bekymrar mig inte alls, för det har Min Doktor tagit hand om! Resten har jag experthjälp till, och varför jag var förbannad för att jag inte hade internet var för att jag behövde en telefon för att ringa, (wifisamtal) och till slut har jag till och med börjat skrika åt min man, utan PMS, så han har bytt våningsplan. Han är ju helt chockad och tror jag är på väg att bryta ihop. Jag bara stirrar på honom med smalnande ögon nuförtiden.

Men jag är bara mig själv. Jag ringde till och med en psykiater för en vecka sedan som är docent och är en av Sveriges främsta psykiaters. Men hon bara skrattade och sa att jag skulle hitta en lösning på mina problem på egen hand. Och det har jag ju gjort såklart. Hon har lämnat en psykiatri som har brakat ihop på Karolinska, och människan jobbar på övertid, deltid och mellan varven jobbar hon på SoS Ambulansflyg och hämtar patienter i utlandet. 73 år! Snygg är hon med. Vi kan inte ses så ofta för Stockholms landsting har skurit ned på pengarna så hon har det rätt hett men är helt stabil och alltid glad. Trots en abnorm arbetsbörda.

Vården i Sverige behöver pengar och struktur. Men alla nedskärningar för att ha råd med flyktingmottagandet måste ju tas någonstans ifrån. De orden har jag aldrig skrivit offentligt. Men jag tror faktiskt att pengarna måste in och inte ut. Ljusnarsbergs kommun har inte pengar och hela Kopparberg börjar dö. Men det finns bra medborgarförslag i Ljusnarsberg om en fattigmansfond. Tyvärr sa socialchefen nej till det. Det finns inte ens en taxi i Kopparberg sedan Stefan Berg som hade byns enda taxi övergick till enbart färdtjänst. Den taxichaffis som har egen bil får jobb här på en gång, något jag lagt fram till mina vänner med åkerier. Nu när bussen inte går längre är jag ju fast här utan körkort och det är nog det bästa som hänt mig. Bra där politiker! Jobba på. eller donera till fattigmansfonden. Just ja, byn går ju runt nu med tre butiker varav två har halalkött. Men de har billig frukt. Att de som bor här inte har pengar till tandvård det är ju en bagatell i det stora hela. Jag bryr mig inte. så länge jag kan handla mat och gå ut i skogen är jag övernöjd. Och ännu bättre om vi kan fixa däck uppe på Mossgruvans volvogarage. De är så förbaskat trevliga där!! Finns allt i Kopparberg. Förutom läkare på vårdcentralen, men de annonserar.

Jag har funderat på att engagera mig politiskt men nöjer mig att vara betalande medlem och ta direkt kontakt med alla partier i frågor som behandlas i utskotten som jag bryr mig om. Finns en politiker från Norrland som la in en motion om bättre hypotyreos. Vi är fbvänner bara men han är som norrlänningar är, lugn, trygg och smart. Han är ungdomspedagog i botten, nu politiker på heltid. Socialdemokraterna har försökt i åratal, men det händer ingenting. Det är bara en massa gallimatias. Sköldkörtelförbundet har också haft sina svårigheter i styrelsen, men de är så himla bra. Jag är stödmedlem. Men alla i styrelsen är sjuka i hypotyreos. Så förbundet behöver ju mer medlemmar och lokala föreningar. Jag är inte det minsta sugen, jag försöker dra ned på föreningsliv. De har tagit hjälp av SIFO och nu behövs fler stödmedlemmar.

Jag skulle bli uthängd i kvällstidningarna och det bjuder jag inte på. Det är ju så en demokrati fungerar. Men nu blev det ett sidospår. Det är en så infekterad fråga att fbvänner jag känt privat i 20 år har unfriendat mig för att jag skriver att jag är sugen på negerbollar. Och på den låga nivån kommer jag aldrig sänka mig till. Skit samma. Och min psykiater/docent har rått mig att bara jobba deltid. Ett råd jag följer. Ibland. För annars blir det för mycket för mig. Och det har hon rätt i. Jag blir stressad när jag jobbar mer än minimalt. Orkar inte ens gå in på det.

Därför måste jag nog stänga ned fb helt nu. Jag ska istället se om McLeods döttrar som min man hittade på SVT Play. Han ska åka och köpa nya airpods till mig imorgon, för jag är så sänkt att jag bara tappade den ena. Poff! Jag som hållt ordning på både dem och asken och vart så stolt över det! I flera månader! Martin avskyr att det är så långa avstånd här ute men vi har sett på nätet att det finns på Elgiganten så han kommer åka dit själv imorgon och köpa ett par. Jag vill kunna lyssna på flummusik, typ yoga och naturljud. Jag började med det när jag var stressad sist. Min mamma andningstränar och mediterar, sånt tycker jag är lite flum, men det är skönt att ha det i öronen när man tar en powernap.

Har en väninna som är helt oteknisk och behöver en hemsida nu när hon är egen företagare och Stockholm har förkylning. Sånt har jag lust att göra, för Josefins pappa har precis gått bort och hon mår inget bra. Hon behöver vila och vara hemma. Jag gillar att göra hemsidor i WordPress! Utan medborgarlön kommer folk snart ta livet av sig på löpande band. Jag bryr mig bara om folk jag känner och umgås med. Egna företagare kommer ju gå omkull som ett dominospel. Men Josefin är stark men sårbar, utsatt för rasism då hon är adopterad och är en grym hundtränare. Hon har en bedlingtonterrier nu som inte har medfödda rädslor som många andra raser. Fan, jag och Doris och Josefin och valpen har försökt få ihop en träff i evigheter. Vi lyckas aldrig utan följer varandra på fb istället. Jag umgås helst online för jag är lite introvert sägs det men jag är rätt social med djur. 🙂 Josefin har ett inre lugn som man får av yoga.

Jag tänkte därför sluta jobba idag om jag får in en ersättare och bara vila. För jag har praktiska bekymmer framför mig om jag ska lyckas bli frisk så jag tänker minimera sociala medier och koncentrera mig på min spanskakurs. Jag måste få till grammatiken, och den här gången tänker jag ta bort allt annat, jag skiter i att jobba, och tänker läsa Spanska 1, jag kom ju in på den eftersom Komvux inte sparar betyg ifrån stenåldern så jag pallade inte till slut och sökte in med ett ofullständigt slutbetyg ifrån grundskolan. För om de inte hittar mina betyg och hävdar att jag inte har läst något, så håller jag med dem, för jag tjafsar inte. Orka lokalisera betyg som är tusen år gamla. Min spanskalärare måste ju undra hur jag kan få jobb som inte har några betyg och som dessutom talar spanska flytande, men jag har lokaliserat betygen men inte orkat ladda upp dem, för då hade nog Stockholm Stad gett någon annan chansen att studera.

Sedan bakåtdaterar jag semesterbilder.

Jag är en stark person och jag har en top nochläkare i stan och en kass vårdcentral i Kopparberg. Så jag tänker göra enbart det som är viktigt för mig, för annars går jag under av stress. Jag har både elektroniska remisser och pappersremisser på torpet för de blodprover jag ska ta, och det finns en bra vårdcentral i Lindesberg jag fått tips om, alt Ludvikahälsan. De kommer inte tjafsa om att jag är skriven i Stockholm iallafall, och det är det mest positiva de här gräsliga veckorna sen jag kom hem från semestern. Jag tänker vänta 2 veckor minst innan jag tar HB mm, kan inte belasta vården, de går ju på knäna! Jag ska prata med mina läkare vad det lider, det brådskar inte. Jag chillar.

Jag skiter i jobbet nu, jag kommer enkom läsa min spanskakurs. Jättebra lärare och vi kör via Whatsup.

Ursäkta den osammanhängande utläggningen. Är sjuk och trött så jag kan inte sätta punkt. Men har jag någonsin kunnat det? Nä precis! 🙂 Jag har toppenimmunförsvar och är feberfri. För detta kan jag tacka Lindesbergs lasarett! Hurra! Helt underbara uskor där! Jag har bett dem gå ut i strejk en timme och kräva dubbel lön men det vill de inte, de brinner för sitt jobb!

Och det gör jag med! Nu måste jag sussa, uppe sent som vanligt. Natti! Alla djur sover.

Mitt förslag: Ha en insamling, en hjälpgala men inte till radiohjälpen, utan till folk som jobbar underbetalda inom vården. Skicka för fan inte pengarna till radiohjälpen när Sverige är i kris. Ha ingen publik heller. Stöd Vid Min Sida som drivs av en fantastisk tjej! och bli månadsgivare hos Fågelcentralen i Göteborg. Bidra ni som kan. Men sluta jobba och tvätta händerna istället. Bra råd va?

Jeanette som är eldsjälen bakom VDS har jag träffat fort när hon skulle käka på Texas Longhorn. Hon ville hälsa på mina hundar! Jag lät henne gå in och käka och fnissade för mig själv för vi hade kunnat vara tvillingar. Hon har också fransförlängning och sköter naglarna men sänder live med eller utan fransar. Jag brukar följa hennes livesändningar. Men jag känner henne inte. Jag tycker hon är jäkligt redig. Hon borde sitta i riksdagen. Nog om det.

Jag är mycket men jag är inte centerpartist som min gode vän Hallgren. Han är noga utvald av mig. Men vi har skilda politiska åsikter och det måste man få ha. men jag har börjat dölja hans flöde för jag blir bara irriterad. Han jobbar på, han är driftig och Kingen och Hallgren finns inte ens på Spotify. Stefan är lite lik mig. Så dokumentären om när rocken kom till Sveg finns sökbart på Youtube samt SVT öppna arkiv. Tror jag. Nu jobbar han bara med Jockiboi. Alltså med Youtube. Och med Östersunds stadsteater? Nåväl, han är en skicklig politiker, eller var. I glesbygden. Från Icon Medialab till Sveg. Han lade upp lite på sin Insta för några dagar sen och han har skrivit en låt om mig. Men jag har den på kassettband. Men när Stefan sjöng karaoke på Rotebros pizzeria i all ödmjukhet, då insåg jag hans musikalitet till fullo. Vi har ju inte setts på tusen år, och vi har ingen anledning att ses heller. Men fan vilka trevliga vänner jag har. Stefans pappa sjöng dansband och skrev Gyllene Blå ögon och Stefan var nog den första person som tyckte jag kunde skriva. Det är så bra med positiv förstärkning.

Klok som en uggla. Trött som en gnu. Barnslig som en hundvalp. Men jag har iallafall galghumorn i behåll/Christine-Angelique

 

 

2 comments
  1. admin

   Ja jag lever under rätt mycket press just nu. Men så fort jag är ledig från åtaganden i mitt liv skriver jag. Då försvinner ilskan ut genom öronen. 🙂
   Du har aldrig behövt uppleva den sidan av mig Agneta för jag har en självkontroll. Men så fort det finns mer än tre kärringar i ett rum blir jag stressad för då sitter de och talar skit om sina äkta män och jag får skylla mig själv som byggde upp Hittehund med tusen engagerade tanter och några gubbar för det är ju helvetiskt att hålla rabiata tanter i schack och lösa deras inbördes problem med varandra, varför tror du jag fick nog av Hittehund och den instabila kärlekskranka ekonomen? Och varför går jag ut med hundarna så mycket och bakar när jag är stressad?
   Jag skulle också vilja leva ett annat liv med en häst och brahmahöns. Bo som matten till Hittehunds Ronja.
   Jag trivs bra om jag skulle bo i Bredäng igen så länge som jag slipper lägga in mig när jag blir …. utbränd!

   Jag funderar på att vänta tills alla är döda i Åre och sen ta en semestervecka i vår släktstuga, min underbara bortgångna mormor kom ju från Totten. Släkten Lalander som jag tillhör har jag aldrig hunnit träffa. Men när staten tvångsinlöste mormors mark och hennes Olle hade dött, då hör jag inte hemma där. Så här på Grantorp har jag problem av alla de slag. Du får googla Olle för han var roten till all galenskap.

   Man väljer inte sin släkt men man kan välja sina vänner. Och där ingår du Agneta.

   Utan humor blir man vansinnig och ibland är gränsen mellan detta hårfin enligt en författare som heter Ulf D. Han skriver deckare och är psykiater. Jag har haft jättekul i hans sällskap! Men just nu vill jag vara ifred. Kontaktade nyss Min Doktor för att rådgöra om jag kan dricka en Monster Mango. De har redan svarat, älskar alla digitala läkare. Då får mina läkarvänner i Stockholm chilla o helgen.

   Nu ligger jag själv i vardagsrummet. Hoppas jag piggnar till efter att frivilligt käkat vid behovsmedicin som jag hämtar ut typ varje gång jag beställer piller från Meds eller Apotea då jag slipper Postmord och kan välja hemleverans med fri frakt med bud.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.