Loading...
Pysseltorpet

Vilodag och fortfarande singel på torpet! ;)

Allt går inte som man vill alltid. Vår bil skulle in på verkstaden och jag skickade min man i lite olika ärenden eftersom mina avancerade hörlurar plötsligt gick sönder imorse och jag behöver ha ett par liknande. Jag började nämligen att jobba lite som smått nyligen.

Till slut var det så pass sent när stackaren var klar med alla sina sysslor att jag bad honom att åka imorgon istället för att åka mitt i mörkret. Det är en läskig väg att åka i mörkret efter Västerås och man ska åka 8 mil på en mörk väg utan viltstängsel. Det händer hela tiden att man ser en massa orange ögon glimta i diket och jag har ingen lust att känna den oron. Så min man kommer imorgon istället och kan åka i lugn och ro i dagsljus. Tycker synd om honom som har sett fram emot att vara på landet och cykla och vila. Nåväl, allt går inte att planera och att bilen behövde kollas upp på verkstad igen var inget vi planerade för.

Apropå glimmande ögon ropade jag på katten Chleo igår. Jag hade inte riktigt koll för jag trodde att hon var ute, men egentligen låg hon och sov på övervåningen. Jag använde den där fantastiska pannlampan och kring rådjursmataren såg jag ett par glimmande ögon och ropade på henne. Jag gick även ut på gårdsplan i mina tofflor och lyste lite närmare. Plötsligt såg jag en hoppande rådjursrumpa i skenet istället. Stackaren. Det börjar ju bli kallt nu. Jag är så himla dålig på gårdens träd, men tror att vi har aspar på tomten. Det äter de gärna så jag tänkte försöka få lite sådana träd fällda, och naturligtvis en liten tur till Granngården och köpa krossad havre. Det är nog rådjuren som hundarna har skällt så på de senaste kvällarna.

Eftersom jag förstod att det var tvunget att jag skulle bära in den stora ekorrmataren och måla den bar jag med egen kraft in den i huset. Jag målade den faluröd efter bästa förmåga. Det tog rätt så lång tid faktiskt. Doris sov i soffan under tiden.

Det är rätt många saker som är slut i hushållet. Toalettpapper finns dock och det är ju alltid trevligt!  Det finns 2 burkar Fanta zero att dricka och jag har 2 Dafgårdslådor kvar. Brödet är slut, både knäckebröd och mjukt bröd. Hundarnas tuggben är slut. Tändvätskan är slut så jag tänder med näver. Solrosfröna är slut. Det kommer bli skönt imorgon eftermiddag då vi kan fylla på förråden lite!

Jag hade köpt ett skott från ett ovanligare palettblad på Tradera. Hade glömt bort det faktiskt. Min man frågade varför det stod ”levande växter” på ett kuvert i brevlådan. Tur att jag bad honom gå igenom posten! Han fick äran att lägga skottet i ett vattenglas så får jag plantera det när jag kommer hem. En lokal blomsteraffär i Sjöstan visade bilder på sin Instagram om ännu fler palettblad i olika nyanser och jag känner ett starkt sug efter fler krukväxter och går nog in där med Doris när vi är tillbaka i stan. Jag minns inte när jag lämnade Stockholm, kan ju ta reda på det, men jag minns inte hur länge jag har varit här nu. Okej, jag kollade, det är 10 september vi åkte ut, alltså lite mer än tre veckor. Jag har gått ned 4,5 kilo på den tiden. Min nya sköldkörtelmedicinering fungerar som den skall, och det är skönt. Behöver lägga upp mitt jobbschema och allt annat runtomkring så jag hinner gå i skogen iallafall 7 mil minst i veckan även sedan vi kommit tillbaka till stan med.

I hushållet är vi duktiga på att slarva bort laddare. Världsbäst på det faktiskt! Martin hittade inte laddaren till sin Goprokamera som han skulle sätta på hjälmen när han skulle cykla, han köpte en ny laddare. Här på torpet hittade han sin Fitbit men saknade laddare, och i stan har jag inte kunnat fotografera med systemkameran på evigheter eftersom jag inte haft laddaren. Vi köpte ny laddare till Fitbiten med, och igår beställde jag en ny laddare och ett extra batteri till min Nikon D3200. Jag vill ju fotografera småfåglarna och ekorrarna och det blir inte tillräckligt bra bilder med en Iphone genom fönstret. Med de extra hörlurarna beställde jag även en extra laddare till iPhone och en billaddare. Min mamma sa nämligen att hon saknade internet och gärna ville låna min surfplatta. Hon behöver ju ha möjlighet att ladda den i så fall.

Min man har köpt lack så vi kan lacka våra målade fågelholkar och sedan ska han få klättra upp i träden och sätta upp dem med! Ekorrmataren måste ut, helst redan imorgon så att ekorrarna hinner vänja sig vid den och jag ser om de förstår att gå in i den och hämta nötter. Och lökarna! Oh lökarna som har fastnat på Posten i Kopparberg. De måste också ned i jorden plus att vi har andra sysslor på gården innan vi lämnar för stan. Det brinner i knutarna! Martin köpte även på eget initiativ solrosfrön till fåglarna och ekorrarna för det tillhörde sakerna som var slut.

Innan vi lämnar landet kommer jag göra nya satser med mina fettbomber, dvs smör, kokosfett, isterfett, osaltat jordnötssmör som får smälta långsamt på plattan och sedan blandar jag i skalade solroskärnor, hampfrö, jordnötter, havregryn med olja, russin och lite annat och sätter det i formar i frysen. Jag kommer fylla på överallt eftersom det blir rätt många former av en sats. Ja det dåliga samvetet över att jag inte stannar på platsen kommer ju naturligtvis över mig. Dock tänker jag köpa solrosfrön och fylla på vår stora matare som är så pass stor att den rymmer mer än en halv kubik fröer. Nästa gång vi kommer får jag fylla på igen. Bättre kan jag inte göra. Jo, jag kan plocka fler ekollon när jag är i stan och spara dem tills vi kommer ut nästa gång. För det ska vi. Jag vet bara inte när…

På fredag behöver jag åtminstone åka och köpa akvarieväxter akut. Min man messade en bild och video på hur akvarium ser ut nu. Huva! Det är alger överallt och nästan alla växter har dött. Vet inte vad han har gjort. Men jag tar itu med det när jag kommer hem. Nu har han ju gjort all målning och gjort fina hemma så akvarium är min bit. Det är ju ledsamt att se ett akvarium som är fullt av alger och tror inte fiskarna trivs där heller. Jag gjorde små paket i folie med min mans vitaminer och mineraler men de tycktes han inte ha fått i sig varje dag ändå. Jag som curlade honom så! Ja jag tror väl jag det att han behöver ha mig hemma! 😉