Loading...
Vardagsliv

Villa villekulla i regn, åska och dimma

Betalt samarbete med Zooplus.se

Ja nu har regnet och åskan kommit tillbaka till Bergslagen, så sommaren påminner om alla andra somrar här jag har varit med om. När ICA ringde idag för att några varor var slut i min beställning hade jag högt disco på för att inte Neo skulle höra smällarna och bli rädd. Hundarna blir väl snart döva som jag spelar Spotify! Jag drog på mig en regnjacka över klänningen och tog emot kassarna i strilregn och packade in snabbt kylvarorna och lät resten stå kvar i hallen.


Hittade en lösning för vattentunnan. Slet ned myggnätet från ett fönster och fixerade nätet med ett kompostgaller. Eftersom bengalkatten finns i hushållet kände jag ett behov av att förstärka gallret med brädor så han inte skulle hoppa på gallret och sjunka ned i vattnet. Det ska regna 24 mm i övermorgon vilket kommer fylla tunnan rätt bra då det kommer vatten från taket i den, trots frånvaron av stuprör.


Bengalkatten Dexter är så himla klåfingrig och är överallt och ingenstans. Han har fattat att det finns ett parasoll som skydd för regnet, men det där katthuset med regnskyddat tak borde byggas ändå.


Jag behövde verkligen duscha och har inte haft tid att gå ned till sjön så tog en utedusch idag trots att det regnade kraftigt samtidigt. Jag hade satt på bastun med och hade för avsikt att basta, men precis när jag skulle gå in dit var åskan rätt nära och av någon anledning hade inte bastun startat, så jag vred tillbaka knapparna och resignerade. Hade ingen lust att sitta vid en elbastu som exploderar när åskan slår ned i den.


Idag fick Chleo den första fästingen! Hon har inte haft något fästingskydd eftersom jag hade tänkt att klippa ned henne ändå, men det har tagit väldigt många veckor för henne att få en fästing trots att hon inte haft Frontline. Jag plockade bort fästingen, och sedan brände jag den på bål i en ljuslykta! Därefter fick hon fästingmedel och jag har bestämt mig för att låta henne behålla pälsen. Hon vill ju ändå nästan bo ute nu i sommaren och nu när det är svalare väder är det bara bra om hon har pälsen kvar!


Chleopatra mår så fantastiskt bra. Pälsen är jättefin, hon sköter lådan, hon får vara ifred för Dexter eftersom hon har en egen säng ute och matskålar. När hon är inne ligger hon i min famn när jag sitter vid skrivbordet. Eftersom det har varit så varmt har jag låtit henne sova ute om nätterna, men det är nog slut med det tills vädret blir bättre. För hon kan inte ligga ute om det regnar eftersom det inte finns något katthus. Jag skulle vilja köpa en elfilt till henne så att hon ligger varmare nu när dagarna känns som höst.


Idag hittade jag ett recept på kycklingben i ugn med vitlök och citron, och jag lade lite klyftad potatis på samma plåt, ångkokade grönsaker och käkade en stor portion med tzatziki. Var hur gott som helst. Egentligen vill jag inte äta kolhydrater men behövde mat i magen inför ett längre jobbpass.


Andra matlaget slickar tallrikar och hjälper mig med disken!


Sedan om kvällarna blir de lika galna båda två. De vill bli aktiverade, de vill ha ben, de är ostyriga och psykar mig när jag sitter och jobbar. De blir ju understimulerade, och trots att det inte finns så mycket kraft i dem blir de som unghundar i humöret. Neo går omkring som en klumpig krabba och letar saker att stjäla. Jag kom på honom med att ha greppat en ask med Romanticatomater som han bar iväg med, och han går även fram till fruktfatet för att ta sig ett äpple när han känner för det.


Men jag hittade en perfekt lösning ikväll för att få lugn och ro. De fick följa med mig ut i gästhuset där kartongen med ben låg och välja ut sina egna ben. Och naturligtvis fastnade båda för spännande underben av häst som kom med Zooplus leverans, min samarbetsparter i bloggen.


Dessa hundögon!


Det är ett protein som inte Neo har fått så ofta. Pommys har torkat hästkött som belöningsgodis men det var länge sedan jag köpte det. Men oj vad han har tuggat, och tuggat. Han hade nästan fradga om käkarna till slut och drack mängder med vatten sedan. Vid nästa beställning ska jag köpa fler av dessa. De räckte hur länge som helst!


Det kommer regna mer eller mindre varje dag under de närmaste 14 dagarna enligt Klart.se och jag undrar när jag kan ge mig av efter kantareller. Har lovat att posta till folk, och löfte är ett löfte.


Lite sent på året för att plantera blommor, men fröna tog sig så fint. Har sått krasse med i en balkonglåda men det inte om det hinner bli något. Mår så bra, har det så bra. Allt som saknas är höns.