Loading...
Vardagsliv

Mattes jobbhelg till ända, hundbenen uppenbarligen bättre än motion …

Min helg har gått i arbetets tecken, men lika bra det med en massa regn utomhus. Det har varit många timmar vid datorn, men Doris och Neo misstycker inte. Jag kan ju resa mig och ta små pauser och ge dem ben, och det verkar vara det som prioriteras för närvarande. De vet mycket väl att jag har förflyttat hundtuggen till badrummet då det blev outhärdligt att gå ut i regnet bland knotten för att hämta dem i bastun. Så varje gång jag går in på toa har jag två hundar efter mig som försöker tränga sig förbi mig in i badrummet. Neo är så fräck för han kan bara trycka ned sin nos i påsarna för att försöka välja sitt eget tugg, och Doris är inte så mycket bättre.


De är ju inte så självständiga utan de ska ligga precis intill mitt skrivbord jämte mig och Doris ligger bara om hon får ett mjukt underlag.


Ibland snor Neo sängen, han sover ju allt mer, och då står Doris förebrående och tittar på mig och vill att jag ska väcka honom och lägga honom någon annanstans. Jag känner alltid när Doris står och stirrar på mig, för om jag tittar åt höger när jag blir psykad av henne  möter jag alltid hennes missnöjda blick.


De älskade tjurmuskeln såklart och lade sig bredvid varandra som partners in crime och tuggade nöjt.


För att slippa Doris tuggdregel i min sida av soffan lade jag ut soffkuddarna så hon fick ligga på sin egen hunddel. Varför jag sover i vardagsrumssoffan är ju för att Neo ska slippa gå i trappan. Men det gör ingenting, det är bekvämt med en bäddmadrass på soffan och jag ligger bra på natten.

Idag ville båda hundarna ta en promenad, men vi kom bara en liten bit förbi två grannar när Neos andning blev ansträngd och han visade att han behövde vila, och sedan vände han och ville gå hem. Han förstår själv att han är gammal och att han inte orkar, men det är jobbigt att möta hans blick för han förstår ju inte själv varför hans kropp sviker honom.


Kärlekskatten Chleopatra kommer in och kastar sig upp i min famn och gör det svårt att jobba. Jag fick tag i en elfilt till henne så hon kan ligga varmare nu när kvällarna är kallare. När det har varit varma sommarkvällar har jag ju låtit henne sova utomhus för hon har velat det. Men nu när det kommer så mycket regn kan hon inte sova utomhus så hon blir blöt. Så jag bäddar åt henne ovanför min huvudkudde istället på nätterna så släpper jag ut henne på morgonen.


Jag sover med öronproppar. Därför märker jag inte när Dexter börjar klaga och förbannat försöka bryta sig ut så fort det börjar att ljusna ute. Men när jag vaknade idag hade han rivit ned det mobila modemet så att jag inte hade något internet när jag vaknade. Imorgon ska jag fixera sladden med silvertape så att han inte kan göra det igen. Jag fick ju panik när jag vaknade utan internet!


Så här ser det ut sent om kvällarna. Dexter försöker bryta sig ut, han hoppar på låset för att ta sig ut, Chlopatra sitter bredvid för att smita ut om tillfälle ges, och mitt i kaoset sover Neo.

Vårt färskfoder börjar att ta slut, men det gör ingenting för djurbutiken i byn har hemleverans så tänkte kontakta dem för påfyllning. Det är så lätt att bo på landet nu med hemleverans av mat från ICA, Igloo ifrån Hemglass och hemleverans av hundmat. Sedan kompletterar jag med Zooplus som levererar nötter till ekorrarna och hundtuggen.

Jag har inte plockat några kantareller ännu, det regnar alltid på de timmar jag är ledig. Men får se om det blir någon lämplig lucka på i veckan.