Loading...
hypotyreosVardagsliv

Vägen till en bättre hälsa …

Under en längre tid har jag känt mig utsliten och trött och oerhört mycket svullen. Jag har mixtrat väldigt mycket med mitt naturliga sköldkörtelhormon i doser upp och ned. Tränat dans fem gånger i veckan, satsat på långpromenader, provat Modifastpulver, till slut tröttnade jag då alla besvär bara gjorde att jag blev alltmer svullen. Jobbet har gått väldigt bra och varit givande men mitt beroende av koffein blev allt större. Samtidigt blev jag sämre i min sköldkörtelsjukdom, och det är det värsta jag vet när jag får sådana skov.

Fötterna höll på att döda mig av all dans och promenader, håret kändes risigt, och jag hade slutat med nagelförlängning sedan några månader bara för att kunna skriva snabbare på datorn och öka i takt på jobbet. Det serum jag använt för att få starka och långa ögonfransar gjorde mig till slut allergisk, så inte ens långa fransar har jag längre. Så jag har mest suttit som en rugguggla i mitt arbetsrum, jobbat iförd samma pyjamastop som jag sovit i. Det är nackdelen med att ha kontoret hemma, att man till slut börjar att sluska till sig. 😉

Nu när det har varit sol och varmt i några dagar har jag på eftermiddagarna legat på terrassen och solat och låtit solen smeka mina kinder, och gått till solariumet två gånger, och har nu en betydligt friskare färg. Samtidigt har jag efter min långa förkylning bestämt mig att på allvar satsa på min hälsa. Jag har skiftat sköldkörtelmedicin och börjat att äta binjureextrakt för att stötta mina utmattade binjurar. Köpt äggvitepulver för att göra proteindrinkar med albumin för att öka kroppen med det. Har även ökat C-vitamin till 2000 mg, och börjat med NAC som jag hört så mycket positivt om! För att ta det till ytterligare nivå har jag försökt att minimera gluten igen och ersatt det med ångkokade grönsaker! Jag gick med i Wellobe, fd Aftonbladets viktklubb bara för att det är enkelt att bokföra intaget av föda där.

Det är så typiskt för mig att börja med allt på direkten.

Men det som har hjälpt mycket är bytet av sköldkörtelmedicin, för den senaste veckan har jag helt mirakellöst gått ned 2 kg redan, för att jag slipper Erfa Thyroid som inte fungerar för mig. Min väninna Anna gav mig T3 och det fungerar på en gång!

I nästa vecka ska den här arbetsnarkomanen ta tag i sig själv, fixa nya långa gelenaglar i ombre, göra en ögonfransförlängning och gå och toppa håret på Valborg. Vikten kommer att rätta till sig, men det kommer ju ta hela sommaren och hösten i anspråk. Men jag måste göra lite förbättringar för att peppa mig själv. Helst av allt vill jag ju bara fly nu när jag gått upp i vikt igen av fel hormoninställning och näringsbrister.

Bara bra protein tillsammans med grönsaker.

Den här stadsdelen är verkligen oerhört vacker nu när båtarna har börjat komma efter uppehållet! Ska dra ned lite på jobbet så jag hinner att promenera mer, men nu ska det ska komma mer regn, så det får vänta..

Snart stundar en lite varmare vår! Varma sommarkvällar!

Hundarna är inte direkt de piggaste dock.. Doris fick nackspärr när hon hoppade till och gjorde utfall i ett oväntat hundmöte, när en tollare kom ut genom sin port precis framför oss. Hon var riktigt ynklig i flera dagar och fick smärtlindring. Sedan får hon gå till kiropraktorn på måndag. Neo har fått byta till färskfoder och ökar lavinartat i vikt på maten som han älskar. Han har nu fått två cartophensprutor men det är svårt att utvärdera effekten eftersom han samtidigt har lagt på sig i vikt. Nästa steg är att han ska få prova på en ny smärtlindrande spruta som vår veterinär har rekommenderat.


Mina olika odlingar av blommor och tomater växer för var dag och det är pyssligt att hålla på med det!


Om min kraftigt förbättrade hälsa håller i sig ser jag fram emot hösten då jag kommer att må bättre. Helt sjukt att behöva lägga ned så mycket tid och pengar på att investera i min egen hälsa hela tiden. Men jag kan ju inte göra så mycket annat. Kommer ha en trevlig Valborgskväll, och sedan kommer jag och de ångkokta grönsakerna att umgås under hela sommaren… Kalkon, rostbiff och andra magra produkter. Men ändå skönt att enkelt kunna logga allt man äter så jag ser att jag håller mig inom rätt nivå varje dag, om än lite trist. Imorgon blir det en hundpromenad och sedan skaffa lite mer grön proviant inför söndagen då jag ska jobba 14-20.

Sedan i nästa vecka kommer jag att känna mig snyggare igen. Man måste göra det man kan för sig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.