Loading...
BlodproverVardagslivYtligt

Äntligen något som verkligen fungerar!

Det är stor skillnad mellan olika NDT. Jag blev väldigt varm och fick viktuppgång av Erfa Thyroid. Vad jag än gjorde gick jag upp i vikt och fick problem med ett knä och ont i varje led. Jag tog blodprov den 25 februari och T4 var 21 (12-22) och T3 högre än någonsin med 8 (3.1-6.8). Så fort jag fick provsvaret den 11 mars drog jag ned på Erfa ordentligt samt på T3 och började att äta av en gammal burk med Nature throid som en vän postade. Jag satt desperat och letade efter alternativ medicin och gjorde flera beställningar av NDT på nätet. Bestämde mig för att jag inte kan leva på det här viset.

14 april tog jag ett nytt blodprov och nu hade T4 sjunkit till 17 (12-22) och T3 till 5.5 (3.3-6), och kort därefter påbörjade jag en helt annan medicinering som jag aldrig provat tidigare. Nu har jag ätit NDT av en relativt ny sort som producerats och märkte direkt att medicinen inte gav mig några biverkningar. Jag blir inte lika varm som på Thyroid Erfa och att de svullnader jag hade haft kring ögonen plötsligt försvann. I slutet av maj när det har gått 6 veckor ska jag ta ett nytt blodprov och se hur blodproverna ser ut, så jag därefter vet om jag behöver justera dosen uppåt eller nedåt. Jag tar 7 grain nu.

Jag köpte 1600 tabletter av den nya medicinen och är alltså flytande i över 200 dagar på nuvarande dos. Min ordinarie medicin Nature throid ska komma tillbaka men datumet för när det ska ske skjuts hela tiden fram och ingen kan säga när, från att det sades att den skulle komma våren 2021 blev det hösten 2021 och nu ”under 2022” och det är mycket frustrerande. Jag har precis lagt en beställning på 4 burkar till av den medicin jag nyligen har börjat att äta för jag känner att jag mår bra i kroppen av den, men ändå måste komplettera med T3 för att hålla värmen.

Nu har det ju skett en rätt radikal förändring av kosten hemma, men den nya NDTn i kombination med NAC, och att jag försöker få i mig mer protein än tidigare har redan gett mig hopp på framtiden. Jag har gått ned 3 kg den här veckan och jag går stadigt ned hela tiden. Man blir ju mycket gladare av det och jag är mycket motiverad på att fortsätta i samma spår. Jag tog till och med mitt första danspass på flera veckor (pga det problematiska knät) i måndags, och tänkte hoppa på samma pass igen efter helgen.

Min läkare är mammaledig men jag pratade med hennes bror som också arbetar på samma mottagning och han fixade en remiss för att röntga båda fötterna så det är också gjort, och resultatet får jag reda på 5 maj när jag besöker honom, så remiss kan skickas vidare (för jag vet inte vilken tur i ordningen) till ortopeder. Den fotkururg jag mailade svarade aldrig på mailet. Jag har även kontaktat det sjukhus där min fotoperation gjordes och de har gått tillbaka till sitt arkiv för att fotografera hela min journal så jag kan bifoga den med kommande remisser. Det börjar ju kännas akut när den vänstra foten är sämre än den högre som är den som väntar på en operation. Blir spännande om det syns något på röntgen.

Idag fixades nya fransar på en salong här i Hammarby Sjöstad. Det är på Sjöstadens Beauty där jag fixat mina naglar sedan de öppnade som en fransstylist hyrt in sig. Jag börjar att känna mig som en människa igen! Och imorgon blir det nya naglar. Det har ju gått så mycket bättre att jobba utan naglar, men lagom till Valborg är det dags att bli vårfin. Jag ska fixa både händer och fötter på en gång! Snart kan ju det varma vädret slå till och mina fötter blir lite trevligare med lite färg på naglarna.


Den nyttiga maten serveras varje dag och kalorier räknas. Jag kan få cravings efter lite allt möjligt, men för mig är det allt eller inget. Jag bara fortsätter på inslagen väg!


Broccolin är ständigt återkommande, men den är förbaskat mättande! Den fyller magsäcken och är rik på vitaminer som A, D, E och folat.


Jag hade lite bråttom en dag och köpte i all hast skivad bröstfilé på Lidl men den smakade verkligen ingenting. Jag kommer frångå mina rutiner på Valborgsmässoafton, men sedan är det bara att hoppa på tåget igen!


Doris stackars tjej blev av med sin nackspärr hos kiropraktorn Malin som även kollade på bursiten hon fick vid ena armbågen efter vår långvandring i skogen. Nu är hon fixad igen och det är skönt!

Vissa dagar tittar solen fram bakom molnen och jag går snabbare utan hundarna än med dem. Det är som att gå med två pensionärer med rollator när de ska med och det ska luktas på allt och Neo bara tvärstannar.

Det är så fint på våren i Sjöstan när många lägger i sina båtar efter den långa vintern och det fylls på med fler båtar för varje dag.


När jag tog en Sjöstadspromenad funderade jag just över hur folk kommer i sina båtar. En del ser sjukt svåra ut att balansera ned i medan andra har stabila räcken.


Jag har inte varit ute så mycket på havet, och är sugen på att köpa en lite större roddbåt till sjön på landet med en motor. Jag sålde min lilla roddbåt när både Neo och Doris vägrade följa med ut på sjön och den egentligen var för liten från första början. Det är så vilsamt att vara ute på vattnet!


Här i Hammarby Sjöstad är det mer än 15 års väntetid på att få båtplats, men jag nöjer mig med att titta på alla fina båtar här om sommaren.


Jag såg i vår lokala grupp för Hammarby Sjöstad att en svanhona låg och ruvade, och när jag gick förbi låg hon i sitt bo som en drottning och putsade sina fjädrar.

Det är den miljön som är så vacker att vistas i, att få följa de här olika djuren som hör Sjöstan till. En familj en bit bort i området som bor högt upp i huset har fått en gräsandshona inflygandes på sin terass som har lagt ägg och ligger och ruvar. Tänk om man ändå hade den turen!


Jag ser friskare ut, jag känner mig friskare, och jag kommer att bli ännu friskare. Håret är jättelångt och rätt tjockt och ska friseras på fredag! Jag sitter hemma i min pyjamas och jobbar om dagarna!