Loading...
Vardagsliv

Nyvaccinerad med Pfizer vaccin och mår kanon!

Jag hade sådan tur att jag fick lite förtur på min privata vårdcentral när jag var där 5 maj för att få en remiss skickad på min kommande eventuella operation av foten. Min läkare tog alla mina hälsoaspekter i åtanke och kände att jag redan kunde få bli vaccinerad även om det inte riktigt var min tur. Och jag fick det vaccin jag ville ha: Pfizer! Jag kände knappt sticket i axeln och vilade 15 minuter efteråt men kände absolut ingenting utan gick hem och jobbade. Jag har inte fått några biverkningar och kommer att få nästa dos 15 juni.


Det känns verkligen otroligt skönt att ha fått en första spruta och jag har åkt tvärbana för första gången sedan pandemin bröt ut även om det inte har varit längre än en enda station efter att jag har varit och besökt mamma! Jag tvekade aldrig om jag skulle bli vaccinerad eller inte, men kände mig orolig för att inte få det vaccin jag skulle vilja ha i första hand. Så nu löste det sig väldigt bra för min del!


Lille Neo har åkt tvärbana med mig trots att det var flera år sedan. Men han orkar inte riktigt längre gå så långa promenader så när vi hade varit till mamma valde jag att ta tåget hem.


Doris har fått en bursit i höger armbåge som inte går över trots vila. Det blir bättre och sedan så svullnar hon upp igen efter motion. Hon har lagt på sig lite i vikt eftersom hon äter ett foder just nu som inte är light. Neo däremot lever i en drömvärld eftersom han äter färskfoder nu sedan en tid!


Jag och Doris behöver träna på att ta selfies igen! De blir lätt misslyckade just nu 😉


Jag håller fast vid min strama kosthållning med ångkokta grönsaker och magert kött, men emellanåt äter jag ute. Jag mår väldigt bra av kosten och av att ha börjat med NAC och stöttning för binjurarna. På Erfa Thyroid hade jag ont i kroppen och var otroligt stel på morgonen, men allt det är borta nu och sedan jag började med att stötta binjurarna vaknar jag utvilad om morgonen istället för att vilja trycka snooze i en extra halvtimme. Jag vaknar före klockan nu.

Nu har vi äntligen fått fint varmt väder och jag börjar känna att jag har lust att cykla. Har suttit ikväll och kollat lite efter boende i Visby ifall det finns möjlighet att åka dit några dagar i juli. Att cykla på semestern men absolut inte bo i tält utan hitta någon form av stuga eller hotell. Imorgon ska jag försöka ta en ensam lång vandring i skogen. Mina hundar är inte i skick för att följa med särskilt inte i värmen. Och det är nog inte så många hundar som orkar gå i den här värmen så jag ska gå och lyssna på en pod istället. Jag har gott om tid innan jag börjar jobba klockan 8 på kvällen.