Loading...
Vardagsliv

Skrutthunden på seniorpromenader

När man blir äldre och det börjar att bli varmt ute är det inte lätt att vara en mörkbrun brindle staffe. Neo 12 år blir lite hårdare i magen av färskfodret och idag fick han en slurk av en sirap för magen som ger lösare avföring, och precis när jag satt mig bekvämt framför datorn för att jobba lite visade han med all tydlighet att han behövde gå ut på en gång. Han som inte bajsade igår hade mycket som nu tryckte på. Jag hade bara för avsikt att gå ut en kvart, men Neo hade helt andra planer..

Han kämpade sig runt i 30 minuter trots värmen, och när vi var tillbaka i Lumaparken ville han in på en asiatisk restaurang som ligger där eftersom de säljer glass. Vi har köpt glass där tidigare och han har verkligen minne. Det är så skönt i Sjöstan att man kan knalla in med hunden på restaurangen och köpa en Igloo och en GB Sandwich. Sedan satte vi oss på en bänk i skuggan medan han ställde sig och gallskrek bredvid mig tills jag tuggat bort all choklad på sidorna av glassen och gett honom vaniljglassen.


Nu finns det vatten i Lumaparken så han stod en lång stund och svalkade sig. Jag satt och lyssnade på en ljudbok och han bara njöt av sin utflykt.


Han är så himla nöjd bara han får ligga och kika på människorna som går av och på tvärbanan, och emellanåt kommer någon fram till honom och vill hälsa.


Så 15 minuter blev 2 timmar. När man försöker gå tittar han bara bevekande, och eftersom jag hade hela dagen ledig och skulle jobba först på kvällen suddade jag bort alla måsten.


Doris var hemma ensam under tiden, men hon visar så tydligt att det är för varmt för att röra på sig i värmen.


När vi väl var på väg hem och skulle korsa Lumatorget såg Neo som chans när tvärbanan öppnade sina dörrar mitt framför oss, och utan att tveka kastade han sig framåt i selen och skulle med. Det var bara att följa med. Ingen av oss hade SLkort! Vi åkte tre stationer, klev av och bytte till tåget som gick i motsatt riktning och klev av vid ICA och hämtade där ett paket med vitaminer som fanns i Instabox. Neo gillar dessa ärenden, och han åkte hiss ned till nedervåningen och hämtade paketet med mig utan att någon sa något.

Sedan när vi kom hem ville han inte lämna min sida utan lade sig på golvet i arbetsrummet intill mig när jag började att jobba. De här små utflykterna betyder så mycket för honom. Jag jobbar kvällstid till 75 % kommande vecka så det innebär många sådana utflykter med glass och att åka tvärbana. För honom är det ju stimulans. Kanske inte lika mycket för mig dock..

Nu är det bara en vecka kvar tills jag ska ta blodprover! Jag tänkte ta till privatläkaren inne i stan först som är ansluten till Karolinska och sedan till min privata vårdcentral hos dem strax efter, så har jag fått båda gjort på samma gång.

Snart hoppar jag på ett nytt projekt, där jag ska prova olika tradingplattformar på internet. Det ska bli roligt att lära mig mera om! Gillar utmaningar!