Loading...
Vandra med hund

Uppfriskande vandring i Nackareservatet!

Idag hade jag en riktig Christinedag. De börjar alltid med att jag vandrar tills jag har fått nog. Idag blev det fram till 4 på eftermiddagen och solen hade kastat långa skuggor över isen på vattnet. Jag och Doris var klara. Både jag och hunden behövde det. När jag träffade en dietist här i Sjöstan berättade hon att jag redan gjorde alltid rätt. Hon frågade mig varför jag inte kunde förflytta mina vandringar och det naturliv jag upplever på vår lantgård när jag är i stan. Jag har den vidsträckta Nackareservatet runt knuten? Trevlig tjej. Hon sa att jag gjorde alltid rätt och att jag skulle lyssna på mig själv, för alla svar fanns ju redan där.

Det är alla en och tusen ärenden som vi får eller förskaffar oss när vi är i stan som rimmar dåligt med mitt friluftsliv. I eftermiddags när min man hämtade mig i skogen försökte jag förklara det för honom, som så många gånger förr, att skogen är lika viktig för mig som att andas. Han mår bra när han är på gymmet 6 dagar i veckan. Det är det viktigaste för honom. Jag mår bra när jag går minst 8 mil i veckan för jag behöver komma ut i naturen. Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna lägga upp mitt liv för att slippa alla våra turer i bilen under den tid på dagen då jag skulle vilja långvandra.

Ibland känner jag för att ta en ryggsäck och en sovsäck och bara gå iväg med hunden och hennes klövjeväskor och vandra utan mål. Det kan låta flummigt men jag skulle så gärna göra en längre vandring, har länge velat vandra i Grövelsjön. Men saker och ting kommer hela tiden emellan och jag har en fot som blir allt sämre för varje år samtidigt som hundarna blir allt äldre.

Dagens vandring var givande. Det blev en lång vandring och jag uppskattade att min man hade gjort mat hemma för jag var vrålhungrig när jag kom hem och kunde värma på maten och äta direkt. Nu sitter jag, än en gång, uppe alltför sent.

Ska på en mässa imorgon på Kistamässan, och behöver og vakna imorgon bitti. Min man och jag var på IKEA idag och förbättrade mitt arbetsrum. Mer om det i ett eget inlägg. Det här är några bilder ifrån idag. Sol. Bara jag och hunden. Frid. Lycka. Mindfulness. Glädje.

Här kommer dagens bildbomb!

2 comments
  1. Malin Gillberg

    Hej! Hittade dig när jag googlade på myxödem. tack för ditt mod att lägga upp dessa bilder. Jag försöker att hitta dig å”facebook för att skriva till dig på messenger då jag har en del frågor bla om du har fått diagnosen hashimotos någon gång (TPO antikroppar testade)?

    Hälsar Malin

    1. admin

      Hej! Jo jag har både hypotyreos och hashimotos. Jag tror du borde hitta mig på Facebook “Christine Leijd”. Det är inte den med svartvit bild, utan den andra./Christine

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.