Loading...
Vandra med hund

Underbar hundpromenad i Nackareservatet och Valborgsmässoafton!

Jag har jobbat mycket senaste tiden så mina vanliga långa vandringar med hundarna har uteblivit en tid. De är 8 år och väldigt avslappnade och nöjda och har inte protesterat det minsta, men jag, jag behöver komma ut. På Valborgsmässoafton skulle jag träffa min väninna och hennes dotter och vara hemifrån några timmar. Jag var ledig på dagen och tänkte därför gå ut i skogen och vandra i många timmar. Dock blev det inte så länge som jag hade tänkt. Min hund Neo kändes trött i stegen redan efter 7 km och försökte vid varje vägskäl där han hittade vända tillbaka hemåt. Doris var jättepigg och glad och skuttade i skogen. Men man får lyssna på sina hundar så det blev bara en mil. Men det var rätt kuperad terräng så mitt Fitbitarmband berättade för mig att jag gått 198 steg uppför. Med Valborgsfirandet blev det till slut över 13 km och 18 126 steg. Det fick jag känna mig nöjd med.

Neo har ibland en liten lätt hälta, och jag hade turen att kunna boka en tid för honom till min kiropraktor i nästa kvarter. Jag funderar på om han har ont i lederna eller om någon nerv har kommit i kläm. Jag vill ju naturligtvis att han ska må bra, men även för min egen skull. Det är lite för mig att bara ha två hundar. Jag hade ju planerat att alternera dem och gå varannan dag ut i skogen för att spara på deras krafter. Om jag nu bara har Doris, kommer jag behöva låna en hund för min egen motion. Jag behöver gå 8-10 mil per vecka för att må bra, det kan jag inte komma ifrån. Det här problemet har i regel inte andra hundägare om man säger som så. 🙂

På hemväg ifrån Nackareservatet gick jag in på den hundvänliga Pressbyrån i Sjöstan där jag köpte en isglass till mig och en glass till hundarna att dela på. Medan jag stod i kön på Pressbyrån var Neo så trött att han somnade på plats.

Jag fick en del bilder på hundarna i skogen, och mitt mål är att börja cykla nu när det blivit varmare igen. Får se vad besöket hos kiropraktorn ger imorgon.

Det blev slutligen en mycket mysig Valborgsmässoafton vid Hammarbybacken. Otroligt mycket människor! Min väninnas dotter fick även rida då de hade ponnyridning där. Jag hade ju bara ätit en smörgås innan jag gick ut med hundarna men kunde äta en porksandwish från Freds Foodtruck som räddade mig.

När jag gick ut i skogen hade jag en synnerligen Bad Hairday så jag tryckte ned en keps på skallen. Jag hann inte duscha och tvätta håret innan och tog därför upp en locktång jag köpt och lyckades locka håret. Inte lika bra som de gör på min frisörsalong, men det blev ändå bättre än fett stripigt hår. Det är lite roligt att man så snabbt kan ändra utseende bara genom lite lockar. Imorgon ska jag göra ett nytt försök att ansöka om idkort och Pass och då ska jag försöka hinna med några lockar innan jag tar foton med. Får se hur det går!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.