Loading...
kattmat

Dietmat för den tjocka katten Chleopatra

Det är svårt att ha långhårskatt ibland. Chleopatra är en blandning mellan en perser och en norsk skogskatt. Hennes päls har inte varit riktigt bra så jag bytte ifrån Royal Canins Indoor till deras “Shiny coat”. Vad som hände var att hon fick oerhört mjuk och fin kvalité på pälsen men hon älskade maten så hon har ökat i vikt något kolossalt! Numera är hon så överviktig och tjock att man inte kan lyfta upp henne med en hand längre utan man behöver använda två händer och när jag lyfter henne känns magen helt bubblig och oformlig i händer. Hon väger 6-7 kilo nu vilket är mycket på den här lilla kattkroppen. Jag får välja mellan en jättefin päls eller en katt som är välmående. Hon är ju bara 12 år och jag vill inte att hon ska få ont i ledarna eller hamna med diabetes.

Nu handlade jag ifrån  och passade samtidigt på att köpa Royal Canins ledfoder Mobility eftersom jag tror att Neo behöver det nu mer än någonsin. De har ett bra pris på det då man får två stora påsar för mindre än 1200 kr. Hos veterinären kostar en säck ca 900 kr. Stackars Chleo kommer få äta Royal Canins lightfoder.

Jag önskar att jag hade kunnat gå ut med henne på promenad men den enda gång jag har försökt blev hon jätterädd och klöstes och sprang in i ett buskage för att ta skydd. Hon gillade det inte alls. När vi är på landet rör hon sig något mer, då går hon ifrån huset till den sköna soffan under paviljongen. Ibland går hon upp till grannen men det är inte ofta. Nästa vecka tänkte jag klippa ned henne i lejonfrisyr så hon får behålla hår kring huvudet och på svansen. Tror det blir skönare för henne i sommar, och då kommer jag även kunna se hur hennes kropp förändras lite enklare än när hon är pälsad. I Sjöstan rör hon sig mellan mitt skrivbord där hon alltid ligger dagtid och sover, till bredvid mig i sängen om natten. Tyvärr är det bara kosten jag kan förändra…Jag vet redan minen på min veterinär när han ska vaccinera henne nästa gång. Han kommer säga det rakt ut med då han är så rak och uppriktig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.