Loading...
hästliv

Vad är en bal på slottet?

För någon vecka sedan bestämde vi oss för att ta en kryssning till Åland, Åbo, Tallin eller Riga. Det var många alternativ eftersom vi aldrig åkt på en kryssning tillsammans som par. Slutligen valde jag Birka Paradise eftersom man kunde välja att åka i en mycket stor hytt, i sviten. Jag var nästan där redan i tankarna med roomservice, bra BBQ, spa och lite drinkar. Men jag hade bokat biljetterna och betalt dem när jag kom på att ingen av oss hade ett nytt idkort eller pass sedan vi tog bort min mans hemska efternamn som jag ärvde vid giftemålet.

Därför var jag snabb på att boka en tid hos Polisen i Nacka så vi skulle hinna få nya pass och idkort för det behövde vi ju ändå. Min man lyckades dock försova sig och vi bommade tiden. Så dråpligt.

Idag ringde jag och bokade av resan. Det är ju ingen idé att åka någonstans om man inte har alla papper i ordning. Men vad är en bal på slottet? ……. Det får bli en annan resa längre fram för jag behöver verkligen få koppla av ifrån vardagen och slappna av i den där hytten… någon gång.. längre fram…..

Igår fixade jag iallafall nya naglar. De gamla hade blivit lite för långa med för att det ska kunna gå bra att jobba med dem. När jag arbetar använder jag oftast diktafonen på min Imac och läser in texten som blir till skrift på skärmen, men det är behövligt att kunna skriva på tangentbordet med.

Det börjar märkas att våren snart är på väg för en andra gång. Den kom ju liksom av sig förut. Dagarna blir längre och ljusare och det kommer nya båtar i Hammarbykanalen varje dag.
Jag har svarat på en annons. Jag kunde inte låta bli. Det handlar om en seniorhäst, ett engelskt fullblod som behöver lite promenader utanför sin hage där han går på lösdrift. Jag som egentligen inte saknar ridningen främst utan även kontakten med en häst, det vore en dröm för mig att kunna få ta en häst i grimma och bara gå ut och gå, ibland, när både jag och hästen behöver det. Det är verkligen win-win, och även för min make som är så himla RÄDD varje gång jag är uppe i sadeln.

Vissa saker går inte att förhindra. Jag har fokus på en väldig massa olika saker i livet och jag arbetar alldeles för mycket. Det är enklare att leva så om man har någonting att se fram emot. En trevlig häst som nyfiket upptäcker naturen tillsammans med mig. Jag använder hellre några få lediga timmar till det än jag går på stan, shoppar eller något annat ytligt som inte ger mig så mycket. Vecka 19 ska jag få träffa den tilltänkta hästen och hans matte. Ibland så har livet små glädjeämnen. Det är bara en timme ifrån mig med bra kommunikationer försäkrade jag min man som med skräckslagen min sa att det inte fanns tid att lämna och hämta mig. Jisses! Jag kan ta mig fram själv och det borde han känna till efter 18 år tillsammans, att när jag väl vill någonting, då går det inte att hindra mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.