Loading...
torpet

Torparliv och den ofrivilligt badande ekorren!

Har lite dåligt samvete. När man tänker att man ska göra någonting, men hela tiden skjuter upp det utan någon anledning alls. Jag köpte en stor plasttunna för några dagar sedan för att samla lite regnvatten från taket. Detta för att få lite trädgårdsvatten till tomater och blommor. Jag hade för avsikt att lägga ned en bräda i tunnan för att förebygga att någon drunknar. Men av någon anledning blev det inte av.


I eftermiddags när jag satt vid datorn hörde jag något som rasslade utanför fönstret, och jag kikade ut genom rullgardinen och såg att Chleo låg och sov på terrassen i solen, men ljudet fortsatte så jag gick ut. Och i tunnan låg en ekorre och simmade och simmade helt panikslaget. Jag hade ingen bräda tillgänglig men fann snabbt på råd och slängde snabbt ned en dyna till en soffa, varpå ekorren genomblöt snabbt som sjutton klättrade upp och sprang vidare i full fart. Därefter gick jag och hämtade en bräda och lade i tunnan. Så otroligt dumt av mig. Tänk om jag inte hade varit hemma? Jag hade blivit helt förtvivlad om jag hade hittat en drunknad ekorre.


I eftermiddags tog jag en ensam promenad i skogen på 2,5 timme. Passade på att ringa några samtal under tiden, annars brukar jag lyssna på en podd när jag går för att inte känna att det är så ensamt i skogen.


Jag kan varje kurva på den här vägen. Vet vart huggormarna brukar ligga och sola sig, och vet när det blir bra mobiltäckning. Jag misstänker att skogsbolaget kommer avverka här snart för de har breddat vägen på en del ställen.


Det var lite mindre vatten i skogen idag än när jag gick där sist, vi har ju haft en del varma dagar. Den här gången tog jag iallafall med mig ordentligt att dricka så det var inga problem att gå. Smultronen har kommit och jag åt några direkt i munnen. Blåbären är också på väg. I år kommer jag plocka och frysa in, för de blåbär man kan köpa färska på ICA är så söta och smakar inte blåbär.

Något annat som också kommit upp väldigt tidigt i år är kantarellerna. Jag plockade inga utan de får vara på tillväxt. Jag tror att jag ska plocka och ge bort i år, ev sälja 10litershinkar i området om det är gott om svamp i år. Ska förlägga mina jobbtider så det finns gott om tid att plocka på.


Hundarna har det så mysigt.

Vill inte ta ut Doris på promenad och lämna Neo själv i huset. Han skrikgråter när jag går för han fattar att jag ska ut och gå när han ser att jag har med mig en väska. Han fattar inte att han inte klarar av långpromenader längre. Det känns i hjärtat att lämna honom. Doris hade nog klarat sig bättre, bara jag får ordning på hennes magkatarr fullt ut. Imorse knarrade hennes mage igen så hon fick Andapsin på fastande mage och jag undvek hennes vädjande blick om mat. Sedan jag började med Andapsin har hon inte kräkts en enda gång.

Men att få ligga i skuggan och gnaga på varsitt ben är inte fel det heller. Jag ska fixa nytt nötblod och lägga några spår till hundarna. Det är bra för dem och något de båda uppskattar.

Så här ser Doris ut när hon har ont i magen. Då lägger hon sig på mattan bredvid mitt skrivbord och bara ser vädjande ut. Det är lite pyssel att ge henne sprutan med Andapsin mellan målen, men börjar att få rutin på det nu.

Det är ovanligt lite fästingar i år. Jag har inte klippt ned Chleopatra ännu, och hade tänkt vänta med att ge hennes fästingmedel tills hon var nedklippt, de andra djuren har fått. Men trots att hon är ute hela dagarna och kvällarna har hon inte fått en enda fästing. Ingen har fått fästingar. Ibland kan de ju vara lite kluriga och sätta sig trots att djuren har medel, men ingenting än i år. Skönt för jag avskyr de jäklarna!

Här är mitt paradis. Här finns allt jag behöver. Vill bara måla terrassens staket vit så den matchar bättre med huset!

Jag älskar växter, och trots att jag inte har haft så mycket att plantera gör jag så gott med det jag har.

De tre tomatplantorna har vuxit på sig rejält. Jag slet upp en gammal bänk som är kvar på gården sedan jag köpte huset och fick upp dem en bit ifrån golvet. Tror jag ska kolla om ett tag om de behöver större krukor. Den sort jag har som heter Hundreds n Thousands kan tydligen bli rejält stora och ge mängder med tomater. Jag köpte fröerna på Tradera.

Nu är det natt och jag har precis varit ute på gården och lagt ut en gratängform full med ICAs billigaste hundkonserv. Den mat jag lade ut till räven igårnatt, kokta makaroner med hundkonserv blev bara halvt uppäten. Räven gillade hundmaten men nobbade makaronerna. De var lätt överkokta och passade nog inte. Så inatt blev det bara hundkonserv. Får se vad webkamerorna avslöjar imorgon, om det är den halta rävmamman som kommer eller inte. Får inte se några rävungar tyvärr. De skäller bara i bakgrunden.

Jag hoppade på något erbjudande på nätet om att få prova på Furry Friends torrfoder till hundar, och en säljare ringde idag och ville erbjuda 6 kg gratis torrfoder med smak av lamm, och jag informerade honom om att ifall inte fodret föll i Doris smak skulle det komma till nytta till en räv istället.


Nu är det godnatt från Grantorp. Samtidigt som jag skriver har jag mobilen på livestreaming från stället där rävmaten ligger. Än har den inte dykt upp. Eftersom Dexter jagar bort räven (!!!) är det bra att han är inne. Även om det är mot hans vilja. När jag hade frigående höns här en sommar jagade Dexter hönsen med. Omöjliga katt!

Det ska regna lite på eftermiddagen imorgon när jag har min lucka för en promenad, men om det bara duggar tar jag mig ut ändå. Haha, nu hör jag rävvalparna. Min webkamera är bättre än serier på Netflix!