Loading...
torpet

Livet i skogen

Livet i skogen är väldigt enkelt. Det handlar om att vakna, släppa ut hundarna på gården och kika om det har varit några rävar på tomten under natten, och att ta bort rävmaten snabbt medan hundarna kissar. Sedan gå bort till ekorrbordet och fylla på med lite nötter och se till att de har det de behöver. 4-5 ekorrar kan äta samtidigt även om de jagar varandra upp och nedför björkarna och retas med varandra när de konkurrerar om maten. Jag har en liten dröm om att få ge dem ett nytt matbord målat i turkost och även måla den fula tunnan som fågelbordet står på i samma färg.


Jag ska ta några bilder på dem med systemkameran. Läste i en fbgrupp för ekorrar jag är med i att de uppskattar vattenmelon och persikor, så vad fanns med i kassarna från ICA tro? Jag ska även göra några kakor till dem med valnötter och nötter med jordnötssmör. Så länge bengalkatten inte är ute dagtid lever de tryggt.


Behandlingen av Doris magkatarr har faktiskt gått lysande. Den flytande medicinen ska inte ges med mat, men hon som från början försökte fly två rum bort när hon såg sprutan med det flytande står nu glatt och väntar på en liten bit med skivad skinka, belöningen efter att hon grimaserande svalt medicinen. Orkar inte bråka med henne, och den lilla biten smörgåsskinka gör ju susen, hon står som en liten elev som väntar på att bli uppropad i skolan nu innan hon ska få medicin, och Andapsinet och ett kostombyte har gjort att den bullrande magen försvann. Dock kokar jag överkokt ris och blandar med färskfoder så det inte stör magen. Skönt att hon mår bättre nu iallafall.

Båda filurerna lägger sig bredvid mitt skrivbord när jag jobbar och är sällskap. Idag har det regnat rätt rejält till och från och vi har mest hållt oss inne. Så skönt att ha lugn och ro och hunnit laga alla mål ifrån grunden.

Den vegetariska gratängen är god, och jag har kvar en bit till imorgon med. I kylen ligger det två inplastade entrecote med, men risken finns att det blir rävmat någon natt när jag hör rävvalpar skälla på tomten. Blir för blödig helt enkelt.


Mitt leverne här blev med ens fantastiskt genom ICAs hemleveranser med mat på onsdageftermiddagarna. Jag kunde till och med köpa en ny diskborste hos dem på nätet. Jag har väldigt mycket mat att välja bland och kommer inte ens behöva handla nästa onsdag som det ser ut just nu. Med Glassbilen varannan vecka är jag grymt bortskämd.


Tyvärr var det svårt att hitta sommarblommor i trakten, enormt dåligt utbud sedan en blomsterhandlare lade ned i Ludvika. Var runt på flera ställen, men hittade pelargoner på Plantagen med 40 % rabatt, det var även det enda de hade. Så mycket för valfriheten på landsbygden..


Tomtens rosor håller på och blommar ut.. Jag vill plantera nya höga torparrosor men skjuter på det år efter år.


När jag handlade köpte jag även lite slingerkrassefrön som jag tänkte sätta i några krukor imorgon och se hur mycket som hinner ta sig.


Det finns ingen gryning som är så vacker som den på Grantorp.


Jag mår så mycket bättre här, där jag hör hemma än att vara i stan. Stadslivet ligger inte för mig. Trots att jag arbetar mycket känns det inte betungande när jag är i mitt rätta element.


Katterna håller dessutom sams. Bengalkatten ska dessvärre släppas ut och in ungefär var tjugonde minut kvällarna igenom. Han jämrar sig högljutt och vill ut, och sedan står han och skriker vid köksfönstret och måste in nu, nu, nu och hoppar upp för att bli serverad blötmat, han äter och sedan vrålar han vid ytterdörren igen, blir utsläppt och sedan ska han in igen. Det värsta är att det kommer in knott varje gång jag öppnar dörren som svider till på olika ställen på kroppen. Batteriet till myggmaskinen dog, så det finns inget stopp på eländet!