Loading...
torpet

Gräset tar aldrig slut … och den envetna prickiga jakt-katten!

Jag vet inte riktigt hur mycket av tomten som är inhägnad, 5-6000m2? Men jag vet att gräsmattan tar kål på mig! Det var först strax innan midsommar som jag kunde flytta hit av logistiska skäl och då var det höga gräset väldigt högt. Den första upptäckten var att gräsklipparen hade farit illa, den måste ha stått ute under en snörik vinter för mycket. Jag tror den köptes för nästan 15 år sedan, och den är nog inne på sin sista säsong.

Gräset är så pass högt att gräsklipparen inte mäktar med, så jag måste först gå med en röjsåg. Röjsågens batteri tar slut efter 25 minuter, så efter att ha kortat ned gräset i 25 minuter får jag byta till gräsklipparen, och lägga batteriet på laddning under tiden. Det här är ett sjukt evighetsarbete.

Eftersom det är mycket gräs blir det stora fluffiga  gräshögar efter mig, och då gräsklipparen har ett stort rosthål på höger sida samlas gräshögarna där och hackigt sprutar de ut på höger sida. Ibland stannar gräsklipparhelvetet, och jag har kommit underfund med att jag då behöver vända den upp och ned och rensa bort gräset som fastnat i ramarna, sedan vända den rätt, starta den och fortsätta till nästa gång den stannar, som med ett hånflin.

Jag har bara klippt hela gräsmattan en gång i mitt liv innan, när jag hade två olika ormar på tomten som skrämde livet ur hunden Neo. Då klippte jag ned varenda milimeter. Det här är ju karlgöra. Utan tvekan.

Jag blev helt förstörd av att klippa i gassande sol. Lyssnade på hög musik samtidigt.

Det var 30° idag i solen, om inte mer, och jag klämde in valkarna i min bikini och gick i den och gympadojor, fram och tillbaka över gräset. Efter att jag insett att gräset gjorde så att gräsklipparen stannade hämtade jag en kratta och började kratta högar som jag sedan bar bit för bit bort till en pallkrage och solen gassade så jag blev långsamt galen. Jag blev knäpp på att inte kunna se någon progress. För hur mycket tid jag än lade ned var förändringen marginal.  Nej nästa vår bor jag här och kan klippa ned gräset omgående så fort det börjar att växa. Det ska inte behöva bli så här pass vildvuxet för det är ju inte rimligt. En lie hade behövts istället.


Jag var ute i trädgården i timmar. Band upp mina liljor och rensade den rabatten och blev både varm och trött. Kom att tänka på Glassbilen som skulle komma under eftermiddagen. Vart var han? Kollade på nätet där det finns en interaktiv karta och blev helt kall. Vad sjutton, han hade redan varit här och jag hade missat honom! Jag ringde upp den trevliga chauffören och sa att han måste åka ned till Grantorp, att Hemglass tidigare hade haft ett eget stopp på sin karta som hette Grantorp som mitt hus. Han var en krigare och lovade att komma förbi mig efter sitt arbetspass! Helt underbart, vid 20.45 var han här och frysen blev knökfull av glass!

Jag har gått en del långpromenader, men idag blev det trädgården eftersom jag insåg att jag inte kunde knata på i hettan.

De här blå tosteblåvingarna finns det hur mycket som helst av i skogen. Vissa partier är helt täckta av fjärilarna.


Det finns inget bättre än den här gården och skogen precis intill. Nyfikna fåglar och doften av skog och frihet. Jag känner mig fri och avslappnad här. Känner mig hemma.


Så trött på min prickiga kattkompis. Dexter kan inte vara ute innan 20.30-21-tiden. För annars dödar han, han slaktar ekorrar och fåglar.  Därför får han vara ute kväll och natt. Men det sjuka är att han då jagar han rävarna istället. Han ger sig på en stor hanräv som är fem gånger så stor som han själv.

Rävarna har hundkonserv som väntar på dem. Men de blir ju helt bortskrämda av den tuffa katten som kör bort dem från gården.


Mina ögonfransar är väck. Det har öppnats en ny skönhetssalong i Kopparberg, och jag klev hastigt in där för att kolla om det fanns tid när jag hade möjlighet. Men jag glömde bort att mitt hår var helt geggigt av en hårinpackning som jag senare på dagen skulle tvätta ur och att jag inte hade några fransar kvar, så innehavaren såg lite klentroget på mig vid min uppenbarelse. Inte så märkligt. Jag är måhända inte mitt vackraste jag, men jag är åtminstone lycklig!

Jag ska fortsätta med gräset imorgon. Efter så många timmar i trädgården kom jag in när jag såg att en kollega hade skrivit ett meddelande och frågat om jag kunde täcka för honom och börja jobba tidigare än vid 20 då jag var schemalagd. Jag sa att jag måste vila först och främst och tänka på saken. Men när jag slet av mig den dyblöta bikinin och lade mig för att slappna av en stund i vardagsrummet kände jag hur tröttheten kom över mig. Jag låg halvt apatisk och bara vilade, och klev inte upp förrän en kvart innan jag skulle börja jobba. Skönt att jag börjar kl 20 fredag kväll med. Då hinner jag med en hel del annat på dagen. Jag ska jobba lite extra 14-16, men 16-20 har jag timmar som är helt mina egna!