Loading...
Blodprover

Ta egna blodprover på Werlabs!

**Inlägget är reklam för Werlabs och innehåller annonslänkar**

En viktig del i alla som är sköldkörtelsjuka är att de ofta hamnar hos en vårdcentral som endast vill ta blodprover en gång om året. Detta medför att man ofta mår dåligt under långa perioder i onödan. Det har sedan en tid kommit upp privata lab som Werlabs där man kan beställa sina egna blodprover. Detta kan vara särskilt viktigt för den som “självmedicinerar” eftersom det är av yttersta vikt att följa upp sin dosjustering var sjätte vecka. Även för den vars läkare vägrar ta något annat blodprov än TSH, men behöver veta om man över huvud taget konverterar levaxinet (T4) till det aktiva hormonet T3 behöver ofta ta prover privat.

Werlabs är väldigt smidiga att använda sig av. Ofta har de samarbete med ditt vanliga lab och skillnaden är att du inte behöver vänta tills din läkare har fått resultatet och du får en telefontid eller vänta på en återbesökstid. Man har många gånger blivit helt förtvivlad över budskapet “Dina prover ser bra ut” men utan att man själv har fått se proverna.

Werlabs erbjuder tex Lilla sköldkörteltestet som visar vilka nivåerna av sköldkörtelhormon (TSH, T4 och T3) man har. Utifrån detta kan de se om du har en sköldkörtelrubbning och av vilken typ den är (under/överproduktion). Det provet kostar 445 kronor och det är väl investerade pengar. Du kan beställa det här

Det Stora sköldkörteltestet är lite mer fördjupat och visar förutom dina nivårer av sköldkörtelhormon även vad sköldkörtelrubbningen beror på. Genom att antikroppar (TPO-ak och TRAK) kan man se om rubbningen orsakas av en autoimmun sjukdom, sk. Hashimoto’s. Du kan beställa det här

Werlabs erbjuder hälsoanalyser via blodprov. De har över 140 provtagningsställen i samarbete med den svenska hälso- och sjukvården. Deras läkare granskar alla svar och skriver en kommentar.

Hälsokontroll genom blodprov
Analysera ditt blod så att du enkelt kan följa och få ökad kunskap om din hälsa i tid. Över tid.

Snabba provsvar med kommentar från läkare
Du får vanligtvis dina resultat med läkarkommentar inom 48 timmar. Få tillgång till dem säkert via din Werlabs Journal i mobilen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.