Loading...
torpet

Innehelg kompenseras med långvandring imorgon!

Den utlovade stormen tog sig aldrig riktigt här. Det var en del blåst och regn men det var inte på en så pass hög nivå som prognosen hade utlovat. Dock har vi hållt oss inne hela helgen och eldat, myst med varm choklad och ostsmörgåsar och jag har legat nedhasad i soffan och tittat på en serie. Det är verkligen avkoppling att kunna vara här just nu och ladda batterierna för att använda ett gammal uttryck. Jag hade tänkt ta fram lite agilityhinder men känner mig fortfarande osäker på om jag vågar belasta Neos knän eller ben utan de får nog stå kvar i boden.

Förra gången jag tog med mig klövar för att lägga blodspår låg de här oanvända i frysen ifrån maj-november så vis av den erfarenheten kommer jag inte be min man hämta dem från stan. 😉 Det är så larvigt enkelt att lägga blodspår direkt från gården här och inte komma till skott. Jag brukar klaga och muttra över att jag måste låta spåren vila i Nackareservatet och hur krångligt det är. Kanske ska jag be honom ta med sig två klövar ändå? Jag såg att det fanns fruset blod att köpa på ICA i Kopparberg.

Ändå kan jag inte känna mig som en dålig hundägare. Doris flyter ju bara med och är jättenöjd över att få två vilodagar. Hon vet inte om att efter frukost imorgon ska vi ut på en längre vandring. Det bara spritter i kroppen på mig att få gå gå gå ordentligt och jag har planerat hela dagen efter det. Tror att nu är hon utvilad och kommer inte hålla på och larva sig och gå längst bak i kopplet eller dricka ur ett dike i 5 minuter för att slippa röra sig framåt? Hon kan reta gallfeber på mig ibland när hon på olika subtila sätt visar missnöjet med att gå ut och gå.

De ska få picknickmat med sig; snabbmakaroner med leverpastej! Det går alltid hem att få pausa och äta när vi gått 2,3 timme för att sedan gå vidare. Sedan på kvällen när de ligger framför brasan ska de få varsitt skinkben. De är väldigt förtjusta i dem. Själv hittade jag Martins kvarglömda chips på en byrå. Jag har dock självdisciplin och slutade efter att ha ätit ett femtontal. Nu när min nya sköldkörtelmedicin fungerar så bra att jag går ned i vikt som en klocka vill jag inte äta skräpmat, det känns så kontraproduktivt.

När jag har legat framför tv:n har katten Chleopatra legat i mitt knä. Det är så mysigt. Dexter är mest gosig när han själv vill, medan man bara kan ropa på Chleo så kommer hon som ett skott, alltid sugen på att bli borstad eller gosad med. Jag var in till byn och handlade med Lennart i fredags. Skotten jag hade köpt landade aldrig i min brevlåda utan de kom till ICA istället. Min man tyckte vi kunde hämta dem tillsammans på måndag eller tisdag, helt utan kunskap om att de skulle dö hos postombudet. Lennart är en äldre trevlig man som jag nyttjar som taxichaufför eftersom det inte finns en taxirörelse i hela lilla Kopparberg. Han ställde upp på direkten och jag kunde även handla kattsand med. Martin glömde den i bilen sist. Jag har ju typiska knäppa stadskatter. De kan vara ute hela dagarna men de står alltid och jamar och vill in för att gå på toaletten! De tror att de måste göra det på lådan. De går till och med in för att kissa, sedan vill de gå ut igen. Nu har jag planterat två av skotten. Jag köpte skott av gummiplanta med och eftersom det är lite olika bud hur man ska plantera dem har jag avvaktat lite. Jag vet ju inte i ärlighetens namn om vare sig mina krukväxter eller terrassväxter har överlevt min mans kärleksfulla omvårdnad men jag hoppas på det.

Min man har flera snickeriarbeten framför sig. Dels ska han bygga en ekorrmatare med stor förvaring till deras ekollon. Han ska även bygga ett ekorrbo, eller varför inte två? Sedan vill jag ha särskilda holkar till trädkrypare som nötväckor. Det var bara några stycken förra våren men jag misstänker att det var många fågelungar som överlevde till följd av all stödmatning för nu ser jag hur många ungar som helst. Eftersom det har blåst en del senaste dagarna vill jag in till byn och plocka fler ekollon samt en sväng in till Ludvika för att sopa upp fler från trottoaren. Jag ska även köpa en stor påse nötter på Jem och Fix. Hittade en 10kgsäck där till ett bra pris.

Det är så lätt, alltför lätt att anpassa sig till den här tillvaron. Min man tänker måla om vardagsrummet på måndag. Han motiverade det med att han ville att jag skulle komma hem till att det var fint hemma så jag skulle trivas. Tapeten har behövt målas om en tid, det blir ju så när man har djur. Det är ett stort projekt eftersom vi har öppen planlösning. Vi får se om han gör det eller om han åker hit på måndag istället. Jag har flera Dafgårdslådor kvar i frysen så jag reder mig! 😉 För att slippa disk har vi kört med Dafgård och Findus sedan vi åkte hit. Det funkar. När vi åker in till Ludvika för att handla mat äter vi dock på en fantastisk liten italiensk restaurang som ligger där. Det är kanske inte så näringsrik mat att äta frysta portionsrätter men det sparar tid. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.