Loading...
Pyssel

Höstens pyssel

Min man har en konstnärlig och kreativ ådra. Efter att ha ätit frukost kunde han inte låta bli utan tog fram akvarellfärger och började måla fjärilar på en holk. Vi satte ihop alla holkar tillsammans i går kväll. Jag har dammsugit nätet efter länkar till hobbybutiker och viktigast för mig är inte låga priser utan snabba leveranser. Men jag hittade en webbutik som hade båda. Här hittar du Rito. Vad jag genast gillade på deras hemsida var att det fanns en klocka som räknade ned hur snabbt leveransen skulle skickas när jag beställde. Eftersom jag bara är kvar på landet till torsdag var det viktigt för mig att min beställning skulle hinna komma innan jag lämnar torpet. Här skulle inhandlas färger till holkarna!

Hos Rito hittade jag förutom ett massa pysselmaterial och DIY även garn i alla färger. Jag är så less på mig själv att jag aldrig har lärt mig att sticka. Jag kan bara virka grytlappar. På nätet har jag sett mönster på de mest fantastiska strumpor, men jag skulle totalt sakna förmåga att åstadkomma dessa.

När jag var barn prenumererade vi på något som hette Humle och Dumleklubben och varje månad fick man ett paket med en massa olika pyssel.  Jag och mamma satt och pysslade med det. Egentligen om jag hade haft mer tid i mitt liv hade jag pysslat. Nu känns det som någonting som hela tiden får vänta tills man har bättre om tid. Jag har ett stort målarskrin här på landet som jag köpte för att jag skulle börja måla i akvarell eller olja vilket aldrig riktigt blir av. Jag har fortfarande kvar den drömmen att jag ska börja måla. Men vet hur höga krav jag ställer på mig själv, att jag inte kommer vara nöjd med mina första målningar eftersom jag naturligtvis vill att de ska vara perfekta ifrån början! Lite så känner jag med målning av mina holkar med, att jag naturligtvis vill att de ska vara perfekta. Jag besitter inte min mans förmåga att bara okonstlat ta fram en holk och börja måla. Jag ska försöka släppa på mina egna begränsningar som låser fast mig i ett visst tankemönster. Det hade varit enklare om man hade haft en 7åring hemma!

Imorgon ska det bli storm här! Varning klass 1. Mycket hårda vindbyar. Fredag kväll, i samband med frontpassage, mycket hårda sydvästliga vindbyar 21-24 m/s. Under lördagen västlig vind med mycket hårda vindbyar 21 m/s står det på prognosen just nu. Min snälla granne Micke kom idag med motorsågen och tog ned den gamla risiga björken som stod och svajade bredvid huset. Jag ville verkligen inte riskera att den skulle knäckas och ramla över huset.

Hundarna blev glada över ett helt träd på tomten och Neo började genast att slita i det medan Doris hoppade agility över trädet i hopp om att få en godbit. Martin åkte i eftermiddags tillbaka till Stockholm. Han fick en gedigen inköpslista på saker mamma skulle ha handlat. Hon måste dryga ut med mellanmål mellan den äckliga mat hon får där. Mamma hade även fått en kallelse till den läkare som jag har listat henne till. Det har inte hänt någonting med de papper och instruktioner jag lämnade till en sjuksköterska där. Jag hade skrivit ut ifrån mammas journal att hon behövde ha Holger EKG för att mäta hennes hjärtflimmer inför insättandet av en bättre hjärtmedicin, att hon behövde remiss till SÖS hundklinik för att operera bort hudcancer. Jag lämnade alla handlingar i original för att det skulle föras vidare till den ansvarige läkaren på boendet men det rann tydligen ut i sanden. Nu är mamma skriven hos min egen läkare och personalen på boendet hade dessutom öppnat mammas post för att de skulle informera henne om att om inte jag kunde köra henne dit behövde tiden ställas in. Naturligtvis följer jag med mamma dit!

Djuren vilar och är fortfarande trötta efter gårdagens vandring. Jag sitter vid datorn och lyssnar på en spellista på Spotify som min man har skapat. Trevligt med en ny spellista.

Eftersom det ska storma och regna rejält här nu under hela helgen vet jag inte om det kommer påverka min internetuppkoppling. Det brukar göra det. Vi får se om jag kommer ha något internet. Vi har förberett oss iför stormen iallafall och tog bort väggar och tak på paviljongen. Försökt plocka bort alla lösa föremål. Jag har hämtat in en massa ved så jag inte behöver tänka på att hämta det i ösregn. Det blir lite trist här utan internet men jag hittar alltid på något att göra ändå! Förhoppningsvis faller inget träd och kapar ledningen. Men man vet aldrig. Vad som helst kan hända i Bergslagen! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.