Loading...
hypotyreos

Strul med både medicin och skor!

Idag blev det en sväng till min läkare på Södermalm. Det går fint att ta färjan dit men jag var alltför tunt klädd. Eftersom jag nu har licens på sköldkörtelmedicin i styrkan 1 grain och 2 grain men att det är totalt slut på min medicin behövde jag få träffa min läkares bror för att han skulle göra en ny licensansökan, denna gång på medicin i den allra lägsta styrkan. Ett nätapotek har lovat att de kan ta hem medicinen åt mig, de har reserverat fyra burkar, men då måste en licens inkomma i denna styrka med.

Det är ett krångligt system för läkarna när de ens ska åstadkomma ett recept på ett licensläkemedel och det tog tid innan läkaren och jag tog oss igenom det tillsammans. När jag väl kom därifrån var jag frusen och det blev inte bättre av att jag valde fel färja. Ibland går färjan i en triangel mellan Lumabryggan, Henriksdalshamnen och Södermalm och ibland som nu är det två färjor i trafik. Detta noterade inte jag när jag klev på men insåg det när jag för andra gången var på väg till Henriksdalshamnen på samma färjetur. Jag åkte tillbaka till Södermalm och kunde kliva på en ny färja som gick till Lumabryggan istället. Klantigt!

Ikväll insåg jag att ett illegalt nätapotek hade fått in Nature throid i 1 grain så jag fick beställa tre burkar. Det är jättedyrt med sköldkörtelmedicinen men det verkar ju inte gå att få tillgång till det genom svenska apotek. Helt sjukt att jag behöver kompletteringsköpa när det egentligen borde gå inom högkostnadsskyddet. Jag hoppas att det paketet kommer fram men det kommer att dröja flera veckor.

Jag är lite ledsen för jag trodde verkligen att Team Olmed skulle ge mig fungerande skor. Jag har varit dit två gånger och de har röntgat fötterna, fotograferat dem, varit så enormt grundliga. Jag hämtade ett par skor där i början av veckan bara för att inse att jag får ont av dem på precis de sätt som jag brukar få ont av nya skor. Då har de gjutit egna inlägg. Jag fick betala 1000 kr i egenavgift för dessa skor, men nu fungerar de inte iallafall. Det är nog bara en operation som kan kunna att lösa mitt problem.

Jag har iallafall blivit stark av allt detta gymmande. Min PT Christer frågade mig i måndags om jag inte hade märkt att jag hade blivit stark. Ikväll bar jag hem en hundmatspåse på 12 kg. Detta hade inte varit möjligt för bara en månad sedan.

Det som är bäst i livet just nu är alla mina palettblad!

3 comments
  1. Tara

    Hej,
    Kul med blogg i ämnet. Jag har efter några år med hypotyreos och levaxin fortfarande problem att hålla vikten trots träning och bra kost. Mina läkare går på tsh värden och det skulle vara intressant att prova något annat men det är svårt att få gehör. Har du några praktiska tips på läkare som är öppna för nds ansökningar och alternativ behandling utöver levaxin så tar jag tacksamt emot det.

  2. Anna

    Hej, jag känns igen mig mycket i det du skriver om vikt och svullenhet. Min läkare säger att jag ev kommer att få prova Lio efter nästa provtagning. Vilket känns hoppfullt. Men, jag har en fråga. Levaxin + Lio kontra NDT + Lio. Började du må bättre med Lio i tillägg till LEvaxin? eller kom din förbättring först när du fick NDT? Jag försöker läsa på , men min hjärna är för trött för att komma ihåg allt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.