Loading...
Hund i Hammarby Sjöstad

Slapp långfredag….

Vi försov oss idag! Jag hade ställt klockan men alarmfunktionen blev avstängd på Iphone 8 plus när jag stängt av ljudet. Så har det inte varit på tidigare modeller. Hopplöst. Jag vaknade men hade då en stor grand danois mellan mig och golvet som låg utsträckt som en människa. Jag tänkte att klockan måste vara lite eftersom den inte ringt ännu och förträngde att jag var kissnödig. Jag blev till slut så kissnödig att jag vecklade mig ur sängen med hunden som inte förflyttade sig en millimeter. Jag hasade alltså ned till fotänden och ned på golvet den vägen, för på andra sidan hade jag en snarkande man. Väl på fötter insåg jag att klockan var 12.
12!!! Hundarna snarkade och tydligen vi med. Så en längre promenad blev utesluten. Jag och Doris tog istället en runda på en timme i vackra Hammarby Sjöstad. Även om många som bor här är bortresta var det många flanörer i solen. Hur man ser att folk är bortresta? Jo, det finns lediga parkeringsplatser.

Apropå parkeringsplatser så har jag och min man utvecklats. Vi är numera surtant och gringubbe. Utanför oss vid Hammarby Kaj är det parkeringsförbud. Men en port ifrån ligger en av Stockholms mest populära sushirestauranger. Den drar folk! Det är vanligt att det står uppemot 20-30 bilar parkerade utmed kajen, och fler parkerar när de ser mängden av bilar för det förefaller som om det är lagligt och de blir glada för en ledig plats. Ibland kommer vi knappt ut ur garaget, och ännu värre är det för de som har garage på Hammarby Kaj.

Eftersom parkeringsvakterna har sitt huvudkontor här i Sjöstan har det varit häpnadsväckande att det här har fått fortgå. Men sedan en tid tillbaka har de börjat att patrullera här. Och vi hjälper till!!! 😉 Jag är så trött på dessa bilar som gör gatan smal, att vi har börjat berömma parkeringsvakterna för deras insats. De rycker nästan till vid tilltal, för de tycks ovana att få beröm och ros. Och nu är direktnumret till Nokias kundtjänst i min mobil. Igår ringde vi när det var plus 20 bilar parkerade på kvällen, och när vi kom hem var det bara en enda. Sedan tycker jag parkeringsvakterna är för mesiga och hjälpsamma, för istället för att lappa ger de restaurangbesökarna många chanser. De ställer sig till och med i sina reflexvästar intill fönstret på restaurangen för att markera sin närvaro och ger människorna en chans att springa ut. Folk är bara slappa. De parkerar på sidan mitt emot restaurangen även när det finns lediga parkeringsplatser i kvarteret. Men nu har vi blivit vuxna och börjat klaga och anmäla. Hur många vuxenpoäng är inte det?

Vad härligt väder idag! Jag och Doris gick till Henriksdalshamnen och solade där på bryggorna. Vi hade många hundmöten som gick väldigt bra. Även en amstaffhane som tvärstannade när han fick se min snygga hundflicka, vars matte ville låta dem hälsa.

Tyvärr kvarstår min pollenhosta trots kortisontabletterna jag började med igår. Den blev dessutom förvärrad efter promenaden och ännu sämre blev jag efter att ha tagit en cykeltur i lugn takt. Imorgon ska jag därför åka hem till mamma igen och prova hennes Ventoline eller Pulmicort för hennes astma. Om det hjälper kontaktar jag någon app igen och ber om eget recept. Nu när jag skriver kommer jag ihåg att hon även har en kombinationsbehandling som är ett kombinationspreparat som hon vägrade att börja med. Om hon inte har slängt den blir den min. Jag kan kontakta de där apparna hur sent som helst tycks det. Kry är öppen 06-24 och Min Doktor har tre timmars väntetid just nu. Jag är beroende av att kunna gå, vandra och cykla. Jag vägrar att få hem en cykel som jag sedan inte kan använda. Idag när Martin cyklade lite med Doris blev hon jätteglad. Hon älskar ju att cykla!

Behöver få bukt med den irriterande torrhostan som gör att jag känner andnöd. Den sitter långt upp i halsen. Har aldrig haft det tidigare. Astma har jag fått diagnos på tidigare, förkylningsastma. Men jag tog aldrig inhalatorerna. Sedan löste det sig med Cociliana. Därför trodde jag inte på astmadiagnosen. Nu vet jag inte vad jag ska tro. Men pollenastma kan jag gå med på. Om jag får bot. Annars tar jag en enkel till ett land utan pollen. Det vore tider det!

Dominikanska Republiken, here I come 😉
4 comments
 1. Bosse

  Skaffa på apoteket sterilt vatten som nässpray,
  Starta med det var morgon & snyt ut allt som samlats i näsan över
  natten, sedan tar du Nasonex enligt ord på flaskan.
  Gör så var morgon så förbereder du dig för dagen.
  Vattensprayen kan även följa med ut om dagarna ifall du behöver rensa
  näsan flera gånger per dag.
  Prova även Allegra 120mg enligt ord på paketet.
  Hoppas att du fort gillar SALT Sill.

  1. admin

   Hej Bosse! Det var många år sedan! Vad roligt att höra ifrån dig!
   Där sa du något, apotekaren sa att jag skulle köpa en stor spruta med saltvatten, vilket jag gjorde, och nu när jag letade efter den är den redan försvunnen.
   Jag fick låna Ventoline av mamma och slutade nästan hosta efter en dos. Så nu får jag nog ordna egen förskrivning på det. Känner du också av pollen redan?

 2. Bosse

  Jotack det var en tid sedan, du har flyttat också, sist fans du i SKÅLM.
  Ja min alleri startar med Al & Hassel sedan kommet Björken & Min värsta fiende GräsPollen för att avslutas med svampsporer till hösten

  Om du går in på Apotea & söker eft Klaricare 125.ml nässpray ,
  Det är det Bästa jag provat, håller längre & kommer i en metall
  Flaska som är oöm samt enkel att använda.
  Den kan även användas att rengöra småsår för att spraya bort joxs som irriterar, vattnet är ju sterilt & med tryck rengör den snabbt o enkelt.

  G.M.Y.

  1. admin

   Jag har ju kvar torpet i Kopparberg. Planen var att bo där ett år. Vi flyttade ut allt bohag i våras och tänkte hyra ut vår lägenhet i Hammarby Sjöstad under det året. Men min mor blev mycket sjuk med KOL och näringsbrister och anemi. Vi bestämde oss för att flytta tillbaka till stan i oktober eller när det var.
   Jag är uppe i hur många mediciner som helst nu, men inget verkar hjälpa. Jag har en kortisonspruta hemma men val inte använda den. Tack för tips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.