Loading...
torpet

Raserat tak och hemsida för torpet!

Vi har bestämt oss för att hyra ut vårt fantastiska torp veckovis i sommar. Precis när jag fick hemsidan klar för det projektet hörde grannen av sig på Facebook. Hon skickade tre bilder och skrev “Det finns att göra när ni kommer hit!!!”

No shit!

Vi hade hjälpsamma vänner som för en vecka sedan gjorde sig besväret att åka till torpet, pulsa genom snön och lägga ut mat åt rådjur och vildfåglar. De erbjöd sig även att ta bort snö ifrån taket. När jag nämnde det för min man sa han självsäkert att “Torpet har stått där sedan 1901, det behövs inte”. “Men är inte verandan lite murken… sa jag försiktigt, men fick inget gensvar. Byebye gamla murkna veranda!

När jag visade min man bilderna blev han inte chockad utan tog det med ro. Han gick ut på Pinterest och sa glatt att han kunde bygga ett nytt tak på en eller två dagar. För bygga, det intresserar honom, och bra blir det med. Så nu blir det ett nytt tak på den enorma terrass som han byggde för två år sedan. Stackars kära torp! Det smärtar mig att det ser ut så just nu. Men när jag ser de enorma snömassorna inser jag att det finns ändå inget som går att göra just nu åt saken. När mina vänner skulle lägga ut havre till rådjuren vadade de fram på tomten och skottade sig fram med snöskyfflar för att komma fram den tjockt packade snön som gick över en meter. Det ser ju otroligt tråkigt ut, men vi har ingen möjlighet att åtgärda det nu. Någonstans under snödrivorna ligger även vår stora gasolgrill… Nåväl, en hemsida börjar att ta form för torpet, och jag sitter och lägger ut annonser på olika stugsajter. Naturligtvis riktar vi oss mest till hundägare.

Hur går det med pollen och astman då? Jo åt helsike. Jag andas bättre med Ventolinet jag fick av min mamma, men jag hostar nästan oavbrutet när jag går ute. På tisdag ska jag kontakta min husläkarmottagning för ytterligare råd. Det är torr hosta längst upp i halsen och den irriterar mig. Mycket. Jag har iallafall shoppat lite nya träningstights och leggings för våren. Det ska äntligen bli varmare väder, upp mot 12 grader. Inte en dag för tidigt.

3 comments
 1. Bo Darnald

  Tråkit att höra o se såna saker på torpet, när ni bygger nytt kanske det går att sätta in Gångjärn vid fästena på taket, sen kan man då fälla ner taket över vintern så att lutningen blir större, lite extra jobb vid bygget men vält värt att fundera på

  Jag har några äldre saker som jag vill skicka till dig,
  Kan du skicka en adress till mig på Bo.Darnald@gmail.com
  Funkar dom inte för dig så är det bara att Kasta dom.

  1. admin

   Nu har vi en pergola med plasttak som vi kan ta bort innan snön faller. Har varit en månad på landet, och kom hem igår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.