Loading...
Vardagsliv

Måste bara få gnälla

Jag är trött på min hosta nu. Imorse när det inte längre var röd dag ringde jag till min husläkaremottagning på morgonen. De hade inte kvar några akuta tider på eftermiddagen. Kunde jag kunna omgående så kanske det fanns en chans, men det var fullt i väntrummet. Jag tittade snabbt på den sovande mannen vid min sida och ville inte rycka upp honom från hans dvala utan avböjde. Senare på dagen ringde jag till dem igen då läkarna hade telefontid. Min husläkare är inte tillgänglig den här veckan så jag ringde en kollega till honom som villigt skrev ut både Ventoline och Giona Easyhaler. Giona skulle vara bättre än Pulmicort. När jag var till Apoteket för att hämta ut det tyckte personalen att jag dessutom skulle köpa sugtabletten GeloRevoice som skulle göra underverk med stämbanden. Det här är de läkemedel jag är uppe i för stunden – och jag fortsätter hosta:

* Tabletter morgon och kväll mot pollen
* Ögondroppar morgon och kväll mot pollen
* Nässprej morgon och kväll mot pollen
* Avslutad kortisinkur fem tabletter fem dagar i rad
* Hostmedicinen Cociliana då och då
* Ventoline Diskus
* Giona Easyhaler
* Gelo Revoice

Läkaren som som skrev ut astmamedicinerna idag sa att det inte behövde bero på pollen utan att jag kunde ha fått astmatiska besvär av allt vägdamm som finns i luften just nu. Jag håller iallafall på att bli knäpp av det här. Jag har en väsande andhämtning och hostar så fort jag pratar, anstränger mig, bär något, går snabbt. I övrigt känner jag mig jättefrisk. Om man bortser från det lilla faktum att det känns som om jag inte får luft.

Jag har nu satt ut två annonser på två stugsajter på vårt torp och nyss ringde den första som bokade en vecka. Jag hostade som en gammal vampyr med tuberkulos under samtalet. Har hängt på Google ett tag för att hitta sätt att förbättra miljön i mitt arbetsrum. Om luften är torr kan jag behöva luftfuktare. Jag som trodde att lösningen skulle bli astma-inhalatorerna hade inte planerat för ytterligare åtgärder. Nu hängde jag en våt handduk över ett element för att se om det blir bättre. Idag kunde jag inte arbeta eftersom jag inte kunde prata, så det känns lite akut. Gick ut med hundarna istället och gick förbi frisörsalongen med hundarna för att försäkra mig om att inbokad tid skulle räcka för det jag hade bokat in. En Opalexbehandling och färgning med balayage. Igår fixade jag mina ögonfransar, och jag låg och hostade under de två timmarna med. Imorgon kväll ska jag fixa mina naglar igen, och kan inte bestämma mig för vilken färgskala jag vi ha. På söndag ska jag gå på en liten endagarskurs med Doris vid Ryttarstadion. Måste ju göra lite med henne med. Hoppas hostan mirakelöst gett med sig till dess!

Om en vecka ska Doris renoveras hos min veterinär. Hon har en liten knöl bakom ena frambenet som ska tas bort, och samtidigt tänkte jag att hon kunde få ta bort lite tandsten och få en genomgång och besiktning. Idag fick jag mail om att cykeln är skickad ifrån Cykelkraft, att tightsen är skickade och ytterligare tights som jag köpte i reserv. Jag tröstshoppar och är medveten om det! Känns surt att få hem en cykel som jag förmodligen inte ens kan använda nu när det är så fint väder och börjar att bli varmare med. Djuren hänger jättemycket nu på terrassen och man känner hur det blir varmare för varje dag.

Någon som har något tips för hosta som är högt uppe i halsen, väsande andhämtning och som jag inte redan har provat? 😉 Hit me!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.