Loading...
Vardagsliv

Cykel och bilhaveri

Den nya cykeln kom idag, och min gamla damcykel fick ett nytt hem i måndags.

Jag fick ett meddelande i Postnordappen att man kunde boka en utkörning eller hämta paketet själv i Årsta. Eftersom jag fullkomligen hatar Postnord och inte litar på deras utkörning valde jag att åka till Postnord i Årsta. Jag är så trött på det orimliga i att man får ett mail ifrån Postnord att man inte har varit hemma “när de har knackat på”. Stor risk att man inte är hemma när man sitter hemma och jobbar och har två hundar som stormskäller om någon vidrör dörren. Jag har tappat räkningen på antal paket som jag väntat på, och där det sedan kommer ett mail om att jag inte varit hemma. Vi tog vår skrotbil och åkte till Årsta och cykeln kom i ett enormt paket. Min man lyckades trixa in det i bilen, och både hundarna och jag fick plats med.

Vår bil är ett kapitel för sig. När vi flyttade till landet i våras hade min man precis hämtat ut en helt ny leasingbil. Han hade blivit påkörd så vår bil blev skrot och behövde en bil snabbt. Sedan körde vi i denna bil i två månader och hade mer eller mindre kört upp vår körsträcka för ett år. Det hade ju inte fungerat med de långa avstånd som det är på landet mellan allt. Eftersom jag kan skriva lyckades jag formulera ett brev till firman vi leasat av och lyckades få loss oss ifrån leasingkontraktet som skulle ligga på 2 eller 3 år. Det var lite besvärligt men det gick till slut.

Vi stod utan bil och jag såg en annons på en Citroen Berlingo på Facebook när vi var på landet. Vi behövde en gårdsbil för att köra brädor i och köra sopor i till tippen. Bilen var perfekt för det! 5000 kr. Har aldrig köpt en bil för det beloppet någon gång! Bilen smälter in väldigt bra på landet där hälften av alla bilar är liknande bilar som körs mellan byggfirmor och soptippar då många renoverar.

Dock bor vi tillbaka i Hammarby Sjöstad sedan hösten. Här smälter den i n t e in. 😉 Det har varit en del däckstölder och inbrott här under vintern och när man kommer körande i en bil i den här prisklassen så ser det väldigt udda ut i förhållande till området i stort. Vi har garage under huset som kostar per månad en tredjedel av bilens värde. Värst var nog gången då min man hade en bad hairday så han bar keps, och jag hade precis gjort en hårinpackning så jag hade håret i en turban. När vi åkte ut från garaget i bilen och såg ut så trodde jag folk på gatan skulle anmäla oss någonstans. 😉

Ändå har vi inte brytt oss jättemycket. Den fungerar att köra korta sträckor inom stan. Däremot i vintras när vi skulle åka till landet höll vi på att bli galna. Bilen var fullkomligt iskall då taket är gjort av tyg så vinden blåste rakt in trots fungerande värme. Sista turen till landet gjordes i ytterkläder, mössa, vantar och insvepta i stora filtar. Här är vintern så pass mild att man inte fryser. För några veckor sedan gick den bakre ljuddämparen sönder och halva avgasröret gick av. I förra veckan började bilen att svika oss när vi krypkörde i stan för att hitta en parkering och motorn började koka på lågt varv så vi fick stanna.

Ikväll skulle vi åka för att kolla på en Jeep Grand Cherokee. V8! Det är en dyr bil att ha, dyr bil att tanka, men den har sådan enorm komfort. Vi sålde vår Jeep när vi fick hem vår stora hund Doris. Har saknat den enda sedan dess. Så när vi redan hade lite ont om tid och satt på motorvägen för att kolla på Jeepen hamnade vi i en kö på väg ut mot Bromma och motorn började koka igen. Vi hann precis svänga av vid Kristineberg och fick sitta en stund tills den svalnat och sedan köra hem istället med andan i halsen för att vi inte skulle hamna i en kö. Vi har en gullig granne som heter May. Hennes make gick nyligen bort och vi har hjälpt henne lite med hennes bil. Martin skulle ändå ha kört den till en verkstad här i Sjöstan och imorgon ska vi låna den för försök nummer två att kolla på Jeepen.

Det hade inte varit så akut att köpa en vanlig bil om bara lilla Citroenen hade varit mer pålitlig. Sommardäcken ligger insnöade på landet med så snart kör vi olagligt med. Det har varit strålande väder i över en vecka. Idag hämtade jag cykeln och nu ska det regna enligt prognosen och till och med snöa på fredag! ;( Blir så trött! Imorgon ska jag ta ut hundarna i det där trevliga regnet. Martin får privatlektion av Josefin som kommer för att coacha honom med yoga. Jag hostar fortfarande men tycker det underlättar när jag sköljer näsan med salt. Får nog jobba imorgon istället pga det trista vädret. Har iallafall fina naglar som blev fixade idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.