Loading...
Vardagsliv

Kontakt med Medicheck

Så hade jag en konsultation med en specialistläkare, en endokrinolog genom appen Medicheck. Det gav ingenting. Jag ville lyssna med dem om de kunde göra en licensansökan om naturligt sköldkörtelhormon, eller alternativ 2, en licensansökan om liothyronin ifrån ett annat land som Tyskland eller Frankrike. Min privatläkare fyller faktiskt 80 år om bara några år, och han skriver sina journaler på en gammal skrivmaskin utan el. Att jag ska be honom logga in på datorn på ett system som heter Klas och göra en licensansökan om det, det är en orimlig tanke. Då återstår min husläkaremottagning. Och den läkaren verkar inte kunna ta några egna initiativ. När jag skulle få liothyronin utskrivet från deras mottagning ville han först kontakta Karolinska då jag hade fått det utskrivet av specialistmottagningen där. Vi är en stor patientgrupp som inte längre mår bra på svenskt Lio, och många försöker därför få ifrån ett annat land. Jag behöver få någon läkare att göra en licensansökan om annan Lio, annars får jag göra ett slags eu-recept och köpa själv online. Att allt ska vara så krångligt! Det enda Medicheck ville hjälpa till med var att skriva ut Euthyrox istället för levaxin, och det vill jag verkligen inte ha. Det är tröttsamt att behöva sköta sin egen vård, köpa sin egen medicin, och sköta sin egen behandling, fortlöpande. Dock ska jag ta nya blodprover i nästa vecka, blir intressant vad de visar eftersom jag höjde det naturliga sköldkörtelhormonet 1 grain sedan senaste läkarbesöket.

Martin hade sin andra privatlektion i yoga av duktiga Josefin. Jag gillar kompetenta människor. Även om jag inte kan ett jota om yoga så hör jag och ser jag att hon är förbaskat kunnig när hon kommer som PT till Martin. Martin som har tränat i över 25 år är också mycket imponerad. Jag tror yoga kommer att göra honom gott.

Vi är på biljakt. Vi skulle åka och titta på en Jeep Grand Cherokee, men vår bil började ju koka när vi krypkörde och vi blev tvungna att svänga av och fortsätta hem när bilen svalnat. När vi dagen därpå kunde låna en bil av grannen vägrade säljaren att svara på telefon eller SMS. Jag bad två väninnor ringa för att höra om bilen var kvar, och då svarade hon på första signalen när de ringde. Mina samtal besvarades ej. Detta gjorde mig rätt irriterad. Vi hade ju såklart ringt henne och förklarat läget varför vi inte kunde fortsätta. Sedan kom det plötsligt ett SMS där det stod att det var ett massSMS till alla som var intresserade av jeepen. Nu var hon hemma och den som kom först fick köpa. Jag sms:ade tillbaka och skrev att vi kunde lämna Hammarby Sjöstad nu, då svarade hon tillbaka och skrev att hon hade en som skulle vara där om 30-40 minuter, kunde vi hinna fram innan dess? Då ruttnade jag. Det kändes inte normalt eller rimligt att köpa bil under de förutsättningarna. Mer som en sjuk dokusåpa. Även om bilen motsvarade vad vi sökte så skrev jag till henne att vi inte skulle komma.

På måndag ska vi åka och kolla på en Volvo XC90 istället. Den säljaren är normal. Jag har kollat upp honom i alla offentliga register och han är vettig och trevlig i mailkontakt. Sedan ska vi åka och kika på en annan Jeep. Vi får ta en liten hyrbil ifrån CirkleK. Det är ingen panik för dagen. Den bil vi har tar oss dit vi ska, men vi kan inte hamna i krypkö eftersom den börjar koka om man åker långsamt.

Idag var jag till Specsavers i Sickla och hämtade två par glasögon. Ett par terminalglasögon till när jag jobbar vid datorn, och ett par vanliga med styrka för att avlasta ögonen från kontaktlinserna. Därefter gick vi in och köpte en glutenfri nöttårta som vi delade på!

Nu har vi fler annonser ute på torpet. Jag lade ut det i en grupp på Facebook med. Det ringer och mailar folk hela tiden, och nu är det redan tre veckor som är bokade.

PS Jag hostar fortfarande.

4 comments
 1. Pierre Köllerström

  Hej Christine!

  Hittade precis ditt inlägg och läste med stort intresse. Jättetråkigt att du känner att du inte fick hjälp när du sökte den hos oss. Det ser ut på dina senare inlägg som att du har fått hjälp, annars vill jag sträcka ut en hand och erbjuda dig hjälp på nytt.

  Hör gärna av dig på support@medicheck.se (dygnet runt alla dagar) eller till vår växel 08-59902500 (vardagar mellan 9-11) om du vill prata eller om vi kan hjälpa dig på något sätt.

  Allt gott,
  Pierre
  MediCheck AB

  1. admin

   Hej Pierre!
   Den endokrinolog jag fick kontakt med hette Ursula, och jag klagade direkt genom chatten på er hemsida och blev uppmanad att boka K.I så skulle han återkoppla till mig när han hade tid då han inte hade bokningsbara tider. Det var rätt länge sedan. Han hörde aldrig av sig.

   I samma veva när er sköldkörtelklinik öppnade anmälde jag mig där med men hörde inget förrän för en kort tid sedan. Så hjulen tycks gå lite långsamt, som det ofta gör när det är en nystartad verksamhet.

   Jag har fått hjälp nu av en privat vårdcentral.

 2. Ingrid joffe

  Jag blev glad när medicheck skulle öppna med specialister anmälde mig och efter en tid blev jag uppkopplade anmälde mig till en läkare tog prover sa inget till mig skickade en remiss till endo på Sofia tog nya prover och tyvärr kan han inte hjälpa tillbaka till mc som nu har tackat för sig du får söka privat.
  Får man göra så? Nu får jag sms ifrån Pierre att han skall ringa när men när då?

 3. Anna

  Medicheck är katastrof! De lurar folk att hjälp finns, jag har fått licencs och recept av dem, men på olika styrkor och då får man ej ut någon medicin. Mailar, ringer skriver på chat med de skiter i det. Ett halvår sen nu och de svarar mig inte. Så ledsen och besviken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.