Loading...
Vandra med hundVardagsliv

Skogen är mitt gym och skapar mitt välbefinnande …

Vaknade utvilad med sovmorgon efter 8 timmars sömn av att mamma ringde. När vi lagt på 45 minuter senare gick jag upp och skulle äta frukost innan vandringen i Nackareservatet. Jag såg min man sitta i soffan skalandes en banan. Jag skrek till upprört då jag insåg att det var vår enda frukost. Vi är paret som inte hinner handla hem mat. 😉 Vi delade på bananen men jag insåg att jag nog skulle behöva mer föda att ladda med innan vår promenad. I kylen fanns det kokt kallt jasminris och jag slevade upp 2-3 dl med ris och åt det kallt och klibbigt till frukost. Inte det mest kulinariska jag har ätit till frukost direkt men det fick mig att kunna gå.

Målet var att gå ut i Nackareservatet och plocka ekollon. Jag hittade faktiskt tillbaka till samma ekar och insåg under plockandet ifrån marken att skogen är mitt gym. Aktiviteten att böja sig ned till marken och plocka ett ekollon åt gången var bra för min svaga rygg. Jag plockade ekollon oavbrutet under 40 minuter och fick ihop en full hundpåse. Lite över en liter. Det är mindfulness för mig att gå ut i naturen. Jag älskar att gå på en mjuk stig av barr och trädrötter, känna doften av gröna grankvistar, kåda och bärfisar.

Jag har slarvat bort mitt Fitbitarmband. Är rätt säker på att jag har gått över 20 000 steg idag totalt (mitt dagliga minimimål) men armbandet är helt borta. Jag minns att senast jag såg det hade det legat på laddning och min bengalkatt Dexter var väldigt intresserad av det. Han är en korp och en tjuv och har ett gott öga till det armbandet. Jag minns att jag lade någonting över armbandet för att han inte skulle kunna dra iväg med det. Nu är det bara borta och det irriterar mig eftersom jag gillar att kunna mäta steg, sträcka och hålla koll på pulsen.

Min man hämtade mig ifrån skogen och vi åkte och lämnade Doris hemma. Hon var trött efter vår vandring och vi hade gjort en del aktiviter utmed vägen med. Färden gick vidare till Kungens Kurva efter att jag bytt till torra kläder. Grekisk mat, ärenden bland butikerna och sedan skulle vi fika på ett nyöppnat ställe. Jag tänkte att jag kunde unna mig det efter en bra vandring. Belgiska våfflor med sirap och grädde. Det var så gott att jag avslutade min måltid före min man, och det händer oerhört sällan. Vi handlade även frukost till morgondagen!

När jag kom hem hade jag en ny fräsch hund att byta till då Neo hade hunnit vila lite. Då tog jag bara honom och gick en kort Sjöstadspromenad på 35 minuter. Dock haltade han svagt på slutet. ;( Han har haft besvär av en oregelbunden halta då och då under flera månader. Han äter veterinärfoder specifikt för lederna, får laxolja, glukosamin och har nu stått på smärtlindring och vila. Det är ingenting han förefaller lida så mycket av själv. Dock behöver vi gå vidare med mer insatser så det blir ordning på det. Som det är nu har jag bara en enda hund att motionera med och det räcker inte långt i förhållande till att jag behöver röra mig 15 km om dagen. Imorgon när det är söndag skulle Doris behöva vila och jag funderar på att kidnappa min granne Mays hundar. Eller åtminstone den yngsta som är i god kondition och pigg. Jag tycker det är jättetråkigt att gå på egen hand nämligen.

Idag var vi inte hos mamma, men vi var i mammas lägenhet och letade efter saker hon ville ha och hämtade hennes cdspelare, poesiböcker och lite annat. På måndag tänkte jag åka dit. Ska hjälpa henne att duscha och tvätta håret. Hon har jättelånga tånaglar och har fått fotvård inbokad men ikväll snavade hon och slog i en av stortårna så svårt att hon började blöda då nageln lossnade. Den ur personalen som jobbade ikväll är väldigt varm och omtänksam och såg till att sjuksköterskan kom dit och lade om det och satte på bandage. Han meddelade även läkaren att hon behövde hjälpa mamma att få bort nageln på måndag när hon kommer till boendet. Det är fortfarande jättevarmt i hennes rum och det blir inte bättre av att madrassen i sängen är varm med. Men ikväll berättade killen som jobbade där att det var ett gallonöverdrag eftersom det var ett inkontinensskydd. Han gjorde sig besväret att dra av det ifrån madrassen. Hoppas mamma kan sova bättre nu om nätterna.

Själv kommer jag sova gott ikväll efter en härligt aktiv dag. Bara jag tänker på att vi snart ska åka till landet några dagar gör att mitt hjärta ler och jag blir varm av glädje. Dagarna innan tänkte jag ägna åt att plocka ekollon för att förse torpets ekorrar med ett tillskott till vinterförrådet. Jag bor där i mina tankar. Tänker bort att vi inte ska bo där på heltid i höst eller vinter. Det är inte så att jag vantrivs i Hammarby Sjöstad. Jag kan inte tänka mig någon annan plats i Stockholm jag kan bo på. Jag får göra det bästa av stan och tillbringa fritiden i olika naturreservat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.