Loading...
Blodprovermin mammaVardagsliv

Blodprover och plantering vid gravstenen

Torsdagen blev det en tidig morgon. Jag och min man åkte till Karolinskas lab i Nacka forum för att ta blodprover båda två. Vi var ju hos privatläkaren i tisdags och fick remisser. Efter det gick hela dagen i ett rasande tempo. Först åt vi en tidig lunch på en restaurang i Nacka forum, sedan hem för att ta ut hundarna en runda, därefter till ett byggvaruhus med stort trädgårdssortiment. Min mans mammas gravsten var inte alls rolig att se när vi var där för några dagar sedan. Därför köpte Martin färg för stenmålning på Panduro för att fylla i texten på gravstenen och vi bestämde gemensamt vilka blommor vi skulle plantera. Vi ville att graven skulle kännas ljusare och mer ombonad.

Martins mamma gick bort väldigt ung kort efter att vi träffades för 18,5 år sedan. Martin grävde själv upp det som inte skulle vara där och sedan strödde han ut jord och planterade blommorna som han ville ha dem. Vi hade köpt två vita duvor och vita stenar med för att göra som en liten rabatt. Det kändes skönt att få graven i ordning. Hon vilar på den katolska delen av kyrkogården eftersom hon kom ifrån Polen. Det är väldigt vackert där och det är en egen mindre avdelning. Den katolska avdelningen är mycket finare än där de kristna vilar. Jag tänker vid nästa besök där som blir i allhelgona, köpa blommor att plantera vid mormors grav med.

Vi hann med ett besök på Hornbachs akvarieavdelning med för att rådfråga om ett par fiskar, Mio, IKEA, Jysk, Mediamarkt, och hamnade slutligen på min mammas vårdboende där handdukar och annat skulle levereras sent på kvällen.

Fredag morgon vid 08 ringde jag till min vårdcentral för att få en tid till min husläkare. Jag ville få ett annat preparat av sköldkörtelmedicin. Hon är så trevlig och har så snabb uppfattningsförmåga. Hon ansökte direkt och skickade även en remiss för röntgen av min fot som behöver opereras. Jag satt och tänkte på vilken bra läkare hon är och frågade hur länge hon var anställd. Då skrattade hon högt och utbrast att hon faktiskt ÄGDE mottagningen. Hon hade köpt den ifrån min tidigare husläkare som gick i pension! Vad glad jag blev! Det innebär ju att jag kommer kunna få ha henne kvar som läkare! Vetskapen gjorde hela min dag!!!

Fredagen skulle ha gått i ett lugnare tempo, men i samma sekund som jag hade sjunkit ned framför datorn ringde mamma. Hon har magkatarr, det var därför vi kom dit med hemlagad potatismos häromdagen. Nu ville hon ha Silicea mag och tarm för att lugna magen och jag erbjöd mig att åka med det. Hundarna såg snopna ut när jag lämnade hemmet och jag halvsprang i regnet till bussen som först gick till Skanstull. Jag klev av där för att gå till hälsokostaffären som låg där och sedan hoppade jag på bussen igen och tog mig fram till Mariatorget där jag handlade på ICA fler saker som mamma ville ha. Slutligen promenerade jag i regnet till boendet där jag stannade någon timme. Jag var inte hemma förrän sent och då var jag hungrig som en varg. Jag gjorde fläskkarre i ugnen med italienska örter och åt en skiva tillsammans med en majskolv.

Imorgon är det Sjöstadsdagen. Jag kommer nog hoppa över den är jag rädd. Ser att det inte ska regna imorgon och min plan är att efter frukost ta en ryggsäck och hunden i koppel och bege mig ut i Nacakreservatet för att plocka ekollon. Jag hittade ju ekollon senast jag var där och även om jag inte hittar tillbaka till just den eken kommer jag hitta andra. Jag tänkte samla så många jag kan hitta för att lämna till mina ekorrar på landet. Medan jag skriver kom jag på att det finns ett gäng med gamla ekar på Djurgården med. Under nästa vecka ska jag möta upp min väninna Reneé för en promenad där. Utflykten kommer då att gå till Djurkyrkogården. Hon har också en stor hund. Jag kan nog få Reneé att plocka ekollon hon med.

Det känns så oerhört kluvet med landet. Som planen ser ut just nu ska vi på återbesök till privatläkaren den 10 september på eftermiddagen. Därefter åker vi hem och packar in hundar och katter i bilen och åker till landet i några dagar. Det är vad vi har utrymme för just nu. Egentligen skriker hela min själ efter att få vistas där en längre tid. Frisk luft, långa vandringar dagtid, grilla på kvällen, ligga trötta på kvällen i vardagsrummet med en levande eld och stor smarttv. Jag tror det även kommer finnas gula kantareller kvar. Men nu blir det några få dagar. Får räcka så.

Här i Hammarby Sjöstad precis om knuten ifrån huset brukar ett stort gäng med gråsparvar hålla till i ett buskage. Mitt mål har varit att hälla ut skalade solrosfrön till dem. Jag har inte kommit dit ännu. Det är så simpla nöjen som är så viktiga för mig. Idag när jag väntade på färjan över till Södermalm såg jag hur gräsänderna hoppade i vattnet vid trappan vid Lumabryggan. Jag vill mata dem med! Det är fågellivet som är det bästa med Sjöstan för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.