Loading...
Hund i Hammarby SjöstadVardagsliv

Fick låna hundflickor idag och plocka hasselnötter

Jag vet att jag inte är som de flesta hundägare, jag har alltid velat röra mig mer än mina hundar. Jag insåg att Doris var trött idag. Det var en bra vandring igår och hon berättade med hela kroppen och ögonen idag att hon skulle ha en vilodag. Neo å andra sidan vill hur mycket som helst, men han går ju på smärtlindring och ska vila och bara gå korta rastningsrundor.

Jag satt vid datorn en stund men sedan blev jag väldigt rastlös. Men lösningen var nära när jag mötte min granne May i hissen som var på väg in med sina hundflickor. Jag tittade girigt på den yngsta hunden som är 9 år och som det är lite krut i och frågade May om jag kunde låna henne på en promenad. Jag bad att få komma upp om 2 timmar.

När jag kom för att hämta henne ville även den äldre hunden följa med så jag blev med två hundar. Jag vet ju att de inte gått så väldigt långa promenader senaste året så jag tog det väldigt lugnt. Vi gick 5 km på nästan 1,5 timme, men jag fick iallafall sällskap på promenaden. Jag kan ju gå hur långt som helst i sällskap av en hund men tycker det är jättetrist att gå själv. May sa att jag gärna fick låna vovvarna flera gånger. Det gör jag gärna.

Jag hade ett mål med promenaden och det var att plocka hasselnötter. Jag hade vetskap om att det fanns hasselträd i en annan del av Sjöstan och jag hade inte direkt koll på hur ett hasselträd såg ut, men det klarnade för mig när jag hittade bruna hasselnötter på marken. Jag fyllde en hundbajspåse med inkapslade hasselnötter och bestämde mig för att hitta fler hasselnötter under kommande vecka. Jag ska ta på mig en liten ryggsäck vid varje vandring med hundarna som jag kan fylla med nötter. Många undrar vad jag gör med alla ekollon och hasselnötter men det är vinterfoder för ekorrarna på landet. (Nej jag är inte galen)

Imorgon ska det vara 24-24 grader mitt på dagen och det tycker jag är alldeles för mycket. Min man ska lämna in bilen på verkstaden vid 11.30 och jag tänkte hinna lifta med honom och få skjuts till Hammarbybacken så vi så fort som möjligt kommer in i den svala skogen. Om jag håller mig bland de höga träden och hon får svalka sig i alla sjöar kommer det fungera trots att det är varmt. På eftermiddagen eller kvällen ska jag åka in till mammas vårdboende. Min man har lämnat in min cykel på en lokal cykelverkstad men så fort han har hämtat den kan jag avlasta hundarna genom att börja cykla igen. Jag vill dock inte cykla in till stan utan håller mig gärna i ytterområden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.