Loading...
Hammarby SjöstadHund i Hammarby Sjöstad

Sjöstadspromenad med hundarna

Det är en vacker miljö vi bor i. Ikväll känner jag en extra stark längtan efter vårt torp. De okomplicerade trevliga grannarna, lugnet, skogen, braskaminen, den sköna soffan där jag har ro att se på Netflix. Det gör faktiskt rent ont i mig att sitta här i min gyllene bur. När jag känner så, brukar jag ta en Sjöstadsrunda med hundarna. Det enda som hjälper när jag känner stark längtan efter Grantorp, det är att ta en promenad där jag fotograferar, att få en känsla för att jag har det bästa av två världar även om vi inte kan sätta ens ett datum i framtiden då vi nästa gång har tid och möjlighet att åka till vårt torp.

Det är inte bara jag, djuren, min man skulle också behöva några dagar på torpet. Han är väl rädd att jag säger (som så många gånger förr) att jag och djuren stannar en tid. Sedan lever jag vidare i lugnet med naturlig mindfulness och mår så himla bra.

Men vem ska handla mammas bananer då? Som inte får vara av märket Dole. Jag skulle behöva överlämna en hel instruktionsbok till en person som ska sköta inköpen. Men faktum är att mamma har blivit extremt självständig sedan jag sa stopp, nu räcker det. Nu har det plötsligt uppenbarat sig bananer och mörkt bröd som genom ren magi, på boendet, av boendet.

Tänk när jag och mannen kommer ut på Grantorp. Det behöver inte vara barmark. Bara inte snötäckt mark och slask. Har nog av det i stan. Hur vi kommer kunna andas ut med en suck. Cykla, plantera, bara leva i nuet. Det är en plats där vi har inga eller få gräl. För att vi mår bra där. Båda två.

Nåväl, jag har det fantastiskt i Hammarby Sjöstad och efter Hammarbybacken finns det vidsträckta Nackareservatet. Det är 855 hektar mark med skog och sjöar. Varför skulle inte det räcka? Vad är en bal på slottet?

Nu ska jag sluta klaga. Jag är en bortskämd Stockholmsbitch som inte uppskattar det hon har. Kan ingen ta en hammare och trycka ned mig i backen som småbarn gör när de leker? Varken jag eller min man vet just nu hur sommaren kommer att se ut. Kanske kan jag växelbo i stan och på torpet? Men då kan jag inte ha blommor på något av ställena. Då får det … bli så. Tror min make har tröttnat på att köra både gängliga tomatplantor och uteväxter i bilen, fram och tillbaka som en jojo. Det är ju inte redigt någonstans att han ska göra det. Det är bara något han gör.

Här är dagens bildbomb ifrån vackra lilla Hammarby Sjöstad, den lilla staden inuti staden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.