Loading...
Hundaktiveringträning

SATS, Hundkurs med Doris och djursjukhus på kvällen!

Dagarna bara flyter ihop. Jag vet att Idol har börjat men jag har en tanke att jag ska se det i kronologisk ordning, ifrån början på TV4play, den dag jag har tid!

Tisdagen vaknade jag sent och gick ut med Doris och besökte SATS när vi ändå var ute och gick. Jag hade nämligen i ett svagt ögonblick sagt till min man att jag övervägde att teckna ett medlemskap. Han älskar gym, han har tränat i över 30 år, det finns inget som kan få hans ögon att glittra som tanken på nya gymkläder, kosttillskott, ett svettigt träningspass. Kunnig är han också!

Dock tycker jag styrketräning är SUPERTRÅKIGT. Jag förstår inte vitsen med löpband eftersom jag älskar att uppleva naturen när jag promenerar, jag avskyr gym med speglar där man ska betrakta sig själv i varje liten vinkel när man rör sig mellan maskinerna, och jag kan till viss del avsky klientelet med. Däremot tycker jag mycket om att ta gruppträningspass, danspass med stegkombinationer till hög musik, det tycker jag är jätteroligt, och det var det jag gjorde mest när jag aktivt gick på gym, i kombination med ett styrketräningsprogram.

Jag gick på eget intiativ in på Sats Sjöstaden för att se deras gruppträningsschema. Innan jag tecknade medlemskap ville jag gå in som gäst på ett pass för att kunna bestämma mig. Jag fick tre olika typer av pass rekommenderade för mig och bokade glad i hågen en provträning. Därefter var det så hektiskt att jag inte hann sätta mig in i de olika passen. Men i måndags hade jag tid över sent på natten och slog upp passet jag hade tecknat mig till på Youtube. Jag hade berättat att jag hade en fot som behövde opereras och att jag var svag i armarna av B12brist, så vikter, step upbrädor och avancerade rörelser gick bort eftersom jag inte kan stödja på foten i liggande ställning.
Jag blev chockad när jag såg vad mitt kommande pass skulle innehålla!!!

Den natten gick jag igenom alla pass på Sats sjöstaden och slog upp dem på Youtube och det blev bara värre och värre för varje pass jag såg. Antingen var det flum med långsamma rörelser eller så var det styrketräning blandat med massa övningar som hade dödat min fot för gott.


Här ett exempel på flum.

När jag gick in med Doris där fick jag prata med både instruktörer, receptionist, PTs, platschef, gruppträningsansvarig om mina önskemål. Alla mycket trevliga och positiva.Jag ville helt enkelt veta om de framöver skulle ha gruppträningspass anpassade efter mina behov. Det var lite luddigt där, de kunde tänka sig ett “Body for Life” men de saknade instruktör.

Jag frågade om min fantastiska kiropraktor Malin, som även är instruktör i yoga hos dem, kunde anlitas som min PT eftersom hon känner min kropp utan och innan men där ville de inte gå mig tillmötes, utan deras PT kunde kommunicera med Malin var svaret. Jag började att få nog av dem. Dock insåg jag efter lite efterforskningar att andra SATsanläggningar hade de pass som jag var intresserad av, Love2Dance, Body for Life, Dance Aerobic, Dance Step etc etc.

I Sickla (relativt nära med bilen) har de ett flertal klasser som intresserar mig. Nästa steg är därför att åka till Sickla och teckna mig på ett provpass där. Som Malin säger, det viktigaste för mig är att hitta träningsglädje, att det blir rätt ifrån början, och det kommer jag inte få på Sats Sjöstaden. Här nedan är ett exempel på ett pass jag vill prova, träning som gör mig glad. Vi får se hur det går! Gymkläder har jag redan köpt!

Efter besöket på Sats var det bråttom till stan och läkaren och efter läkaren åkte vi till Kungens Kurva och åt oxfiléwok, handlade på Mio och uträttade ärenden. Jag var även in till XXL Vildmark och de har helt fantastiska grisöron som jag försåg mig med. Det är en jättestor påse för 139 kr, och innehåller gigantiska öron.

Vi kom hem 17.38 och jag insåg att hundaktiveringspromenaden med Doris började kl 18 istället för kl 19. Det var hos Linda på Hundorado. Snabbt hacka korv, in med Doris i bilen. Hon var sprallig som få och när vi anlände till kursen på Gubbängsfältet i sista minuten bokstavligen flög hon ut ur bilen och anlände som en förvuxen valp in i cirkeln av hundar. Doris snart 9 år….

Jag går ju kurser med Doris till och från när tillfälle ges och även om vi ofta går kurser som innehåller det vi redan gör i vardagen är det värdefullt för Doris att gå kurs med andra hundar, få beröm och belöningar och det är även bra för vår relation. Upplägget var en promenad, en aktiv promenad på en timme, och när vi gick därifrån var Doris så trött att hon kändes nästan omtöcknad. Jättebra! Linda är gammal i gården som instruktör då hon jobbade i åratal på Hundens Hus innan hon startade eget. Har gått viltspår för henne tidigare. Kan rekommenderas! Särskilt eftersom det finns många kortkurser. Det är helt enkelt svårt för mig att binda upp mig på någon regelbunden aktivitet just nu.

Min man som under tiden kursen pågick hade åkt och besökt sin mors och mosters grav berättade att det var hög tid att vi planterade och ordnade på hans mammas grav. Ifrån kursen åkte vi via en liten hamburgare på Mcdonalds till gravarna, och därefter hem. Min man gick iväg till gymmet och jag satte mig en stund vid datorn, första stunden på dagen som jag satt ned.

Under tiden på XXL hade jag pratat med en vän som hade en sjuk cornishrexkattunge, Lucifer. Jag erbjöd att vi skulle hämta upp henne om hon tyckte att Lucifer blev sämre. I samma sekund som min man kom hem berättade jag att han inte fick ta av sig skorna för vi skulle hämta upp Josefin och Lucifer inne i stan och åka till Bagarmossens djursjukhus nu vid 22. Eftersom min man är en ängel åkte vi på direkten. Väl framme på Bagarmossens djursjukhus fick vi träffa en oerhört gullig djursjukvårdare som tittade på Lucifer och berättade att den enda veterinären i tjänst opererade och det var lång kö. Om Lucifer som var uttorkad och avmagrad behövde läggas in med dropp var deras infektionsavdelning full, och veterinären var det många timmars kö till, så hon rekommenderade oss att åka till Ultuna i Uppsala. Hoppsan! Josefin hade en veterinärtid inbokad kl 08 på onsdagen, så vi tackade för oss och Josefin fick återgå till sitt uppvätskande och matande med korta intervaller natten igenom och idag var han bättre.

Som alltid, en intensiv dag. Ibland önskar jag att jag skulle arbeta som kontorist eller gemsorterare på ett kontor i en småstad 9-15, komma hem på eftermiddagen och sedan vara ledig hela kvällen. Då skulle jag gå kurser i akvarell och keramik och lära mig att göra blomsterkransar och tårtor. Jag skulle ha tid för att storhandla mat, alltid ha nytvättade kläder och alltid hitta strumpor när jag behövde dem. In my dreams!!!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.