Loading...
recept

Recept på en underbar kött och grönsaksgryta som sköter sig själv

Bloggpaus igen. Jag har vilat själen genom att börja sola solarium regelbundet och ta mig tid för att laga riktigt mycket mat. Det har jag ju varit iskallt senaste tiden och det är först nu som jag är rustad för vintern. Nu kan den komma!

Det kommer följa en del recept den här veckan. Enkla recept som man verkligen inte kan misslyckas med. Den här grytan skötte sig själv i ugnen en dag medan jag gjorde en massa annat. Högreven blev otroligt mör och jag åt av grytan i flera omgångar samt kom med en del hem till mamma. Det sista hamnade i frysen i en matlåda. Absolut ett recept som jag kommer göra flera gånger! Det är enkelt och genialt.

Instruktioner

  1. Lägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter. Hacka gul och vitlök. Lägg kött, olja, kryddor och löken i grytan. Häll över vattnet. Ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader. Låt stå i 2 timmar.
  2. Skala morötter och skär i halva slantar. Skär zuccinin i sockerbitsstora bitar. Skär även potatis och paprika i bitar. Ta ut grytan ur ugnen och lägg i potatis, grönsaker och krossade tomater. Ställ in i ugnen igen till kött och grönsaker är färdiga. Det tar ca 1-1,5 timme.

Ingredienser

  •  
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.