Loading...
Vardagsliv

Promenad över isen och snön på torpet

Vår närmaste granne på landet skickade bilder hur det ser ut på torpet just nu. Jisses! Blev glad över att jag inte är där just nu när man ser snön som hänger i höga drivor över hela tomten. Jag började frysa när jag såg all snö. Innan vi åkte bad jag min man att ta bort taket på paviljongen på soldäcket så att snön inte skulle förstöra paviljongen. Jag tycker om den där paviljongen och hade sneglat på den länge innan jag köpte den. Taket togs inte bort. Och tyvärr hade jag rätt, snön som inte alls rann ned från taket som min man påstod att det skulle göra, har gjort att hela taket har vikt sig över snöbördan och att sidorna är vikta. Blir så ledsen när jag ser det. I vår får jag hitta en ny paviljong ifall den inte går att laga. Så tröttsamt då den har gått ut ur sortimentet där jag köpte den med.

Har fått mail ifrån Team Sportia där jag köpte cykeln att den levereras nu på onsdag så det ser jag fram emot. Våren kommer ju tidigare till Stockholm. Beroende på temperaturen kan jag snart börja cykla medan det är Klondyke på torpet. Undrar hur vi hade klarat av att vara där under vintern? All skottning, allt släpande av ved och kylan.

Jag hade svårt för att vakna idag och kände inte alls för att gå upp, men jag vaknade till slut och tog hundarna på en långpromenad. Vi gick över Sicklasjön som var istäckt, och det var årets första promenad över sjön, men troligen den sista med. På sina ställen sjönk man nästan igenom. Jag som en gång har badat i iskallt vatten i Mälaren i mars månad när Lycka for ut på isen efter ett rådjuskadaver vill helst inte göra om det. Nu är det väl ändå dags för våren att anlända eller hur? Nu sitter jag och jobbar. Ikväll är det dags att åka till Samira för att få mina ögonfransar förlängda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.