Loading...
AkvariumPalettbladen

Mitt Palettbladsberoende

**Maken räddar tripsen!**
Ja vad säger man. Kommer hem ifrån semestern och blomvakten har skött palettbladen så fint att de har frodats och växt ur alla fönster. De två största stod nu mitt på köksbordet och mannen har panik i blicken.

Vi går till ICA och jag hittar en fin buskig planta som jag tar med mig men i ljusskenet hemma ser jag silverfärgade fläckar av trips och snabbt som sjutton bestämmer jag mig för att slänga hela plantan.

Mannen hade stirrat vantroget på den nya plantan som dinglade i handen tillsammans med icapåsen och vi hade en häftig dispyt om denna, och han sov så jag tryckte snabbt ned plantan i sopkorgen innan jag hann ändra mig.

Nästa dag går jag och klipper och färgar håret och när mannen hämtar mig sade han stolt att han minsann hade räddat palettbladet som låg i soporna och sköljt av det och STÄLLT DET BLAND DE ANDRA. Att jag inte skulle ha varit så barnslig som gjort mig av med den.

Slängde den för andra gången så fort jag kom hem!

Jag har tydligen 40 stora palettbladplantor hemma plus skotten i små krukor och i vattenglas.

Ikväll hade vi den stora sorteringen där jag skulle välja Ole Dole Doff vilka paletter jag skulle behålla och vilka jag skulle ge bort.

Knäppskallen kommer inte fatta något ändå, för givetvis kommer jag fylla på vid varje chans jag får. Jag har tre blomsterbutiker inom gångavstånd.

Till hösten blir det ännu mer växtlampor!

Jag har även hittat en ny grupp på Facebook som heter COLEUS SYNDROMET, VÄLKOMNA ALLA SMITTADE – HÄR VENTILERAR VI VÅRA VÅNDOR, TVÅNGSBETEENDEN OCH ANDRA MER ELLER MINDRE INTELLIGENTA TILLTAG TILL FÖLJ AV VÅRT BEROENDE.

I smyg spanar jag också på Tradera och i mina Palettbladsgrupper för Köp och Sälj för det finns några favoriter i gult och andra varma färger som jag ännu inte har. Jag har köpt små kartonger avsedda för att skicka växter i och tanken är att jag i höst ska börja klippa skott och sälja på Tradera och i växtgrupperna.

I en fbgrupp fick jag reda på att Plantagen hade stor rea på utgående växtbelysning så jag fyndade flera lampor för en fjärdedel av vad de kostade tidigare i butik. Jag tvingade min man att åka ända till Södertälje för dessa. Väl hemma ångrar jag att jag inte köpte fler. Men det finns ju alltid Wish, som lockar med mycket växtbelysning och annat. Jag har inte handlat där innan. Kanske är dags snart?

Nu är jag åtminstone rödhårig igen! Frisören gjorde ett underbart jobb som fick tillbaka all färg i mitt hår.

 

Hösten är även årstiden för akvariumet. Jag hade några fiskar som saknade partner och andra fiskar som trivs bäst i större stim. Så för någon dag sedan åkte vi först till Akvarielagret, sedan Bromma Zoo och slutligen till Hornbach för att ordna det. Det var underbart att få se den stora silverhajen hitta den mindre silverhajen i akvariumet.

 

Min höst kommer se lite annorlunda ut än som jag hade tänkt. Jag var ju fast besluten att bli kvar på landet hela hösten, men jag försöker väga för och nackdelar med landet och stan. Jobbmässigt jobbar jag snabbare och bättre med fibern hemma än det lite ostabila ADSL som jag har på landet. Jag har ju även en väninna som vill gå långa promenader här.

Den största nackdelen här är min mans enorma städdille. Han städar maniskt och tar bort alla hundhår och drömmer om en stor dyr dammsugare med bra recensioner för just djurhår. Det är jättejobbigt att leva under samma tak, för på landet släpper han det där hemska städandet och kopplar av. Det är ju skönare att ha en stor tomt och man bara kan öppna dörren så djuren kan rusa ut och jag tycker så mycket om att se vildfåglarna och ekorrarna på torpet.

Men mamma ser ut att behöva en del hjälp på sitt boende. Men jag kan inte låta det ta över hela mitt liv. Först och främst kommer faktiskt mitt arbete.

Just nu har jag även ett extrajobb där jag talar in olika meningar för ett röstigenkänningsprojekt för Google. Jag arbetar även med transkribering vilket är lite marigare då jag inte har gjort det innan men de betalar 150 USDollar i timmen så det var värt att bli certifierad för det. Jag tycker om att jobba helt enkelt men mina contentwritinguppdrag är det jag gillar bäst!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.