Loading...
Vardagsliv

Min äkta make – blomdödaren

Åter i stan. Som ni märkt har jag inte hunnit blogga. Det är väldigt många intryck på en gång. Känns som om jag varit på landet under flera månader. Livet har rivstartat och jag försöker att hänga med i tempot. Jag har inte haft tid än för att gå en enda långvandring i Stockholm, har funnits en massa annat att ta itu med.

Min man är helt fantastisk. Hjälpsam, omtänksam, helt underbar. Men. Han har inte gröna fingrar.  Jag hade köpt ett jättedyrt skott på Tradera som jag i slutänden betalade 200 kr för, ett ovanligt palettblad. Han frågade vad han skulle göra när paketet kom. ”Sätt skottet i vatten bara”. Han gjorde bokstavligen som jag sa. Han satte det i vatten och lämnade det sedan i mörkret på diskbänken. Skottets blad har krullat ihop sig och blivit torra och jag har bytt vatten och satt den halvdöda växten i fönstret. Hoppet är det sista som överger människan!

Om vi ska gå vidare på temat växter; När jag lämnade Sjöstan hade jag en prunkande terrass som jag var så stolt över. Jag hade petunior som var så stora att jag log bara jag öppnade terrassdörren. Jag skötte dessa växter ömt, jag vattnade, tog bort utblommade blommor och fick dem att ge ännu mer blommor. Jag var väl medveten om risken i att lämna över ansvaret på min man. Ändå stannade jag på landet. Varje kväll frågade jag mannen om han just den dagen hade vattnat alla uteväxter.  Jag hörde ibland att det skorrade falskt hans försäkran, men jag tänkte att det kunde inte vara så illa.

Det första jag gjorde när jag kom till stan var att gå till terrassen. Han hade sagt att de megastora hängamplarna var döda. ”Det var för mycket sol”. Det visade sig att varannan växt hade torkat in. För mycket sol, nä men för lite eller inget vatten. Igår när vi handlade sa han tröstande att vi kunde köpa lila ljung och ha i alla balkonglådor. Nej nästa gång jag lämnar hemmet mer än 2 dygn kommer jag ordna med en blom och akvarievakt! Han är trots allt man. Det måste ha något med det att göra!

Jag fick ordning på akvariumet. Det gick på 800 kr när jag köpte en massa stora växter på Hornbach men nu har fiskarna det bra. Jag har även köpt medicin till guldbarberna som är sjuka och ska medicinera dem varannan dag tills de är helt bra.

Det är jättefint här hemma. Nymålat i alla rum, fondvägg bakom tvn. Mitt arbetsrum är magiskt fint med nya gardiner och blommor och ommöblerat. Jag försöker glömma bort Grantorp tills det är dags att vi åker dit nästa gång. Jag har varit hos mamma och hon ser väldigt mycket piggare ut sedan de höjde hennes syrgas till 2 liter. Ska dit imorgon igen. Skönt att se att saker och ting går i rätt riktning. Nu behöver hon bara få komma ifrån Magdalenagården och komma till ett bättre vårdboende här i min stadsdel med.

Hittade en mysig fåtölj med fotpall till mamma till ett bra pris. Eftersom hon inte är rörlig och vill gå i affärer även om det är möjligt nu när hon har portabel syrgas får man köpa saker till henne som hon på plats får godkänna eller rata. Jag är van vid att shoppa så åt mamma, har gjort det de senaste 16 åren. Eftersom det övervägande är saker som ratas köper jag ofta begagnade saker. Nu fick jag tag i fåtöljen med fotpall för bara 150 kr, och hittade en app där jag kunde ordna transport till vårdboendet idag. Får se om hon kan få hjälp av sjukgymnasten så fåtöljen passar hennes behov.

Jag gjorde vegetariska gratänger och har levt i tre omgångar på en av dem, den lilla gratängen ska mamma få på måndag.

Jag har börjat jobba men har inte gått upp mer i arbetstid än jag har förmåga för just nu. Det har varit en tröttsam och besvärlig sommar även om det slutade bra. Nu återstår att börja rodda i mammas lägenhet, tömma den, paketera, städa och renovera. Men ändock är jag lite mer rustad för det nu än tidigare. Grantorp har en helande kraft och stärker mig utifrån och in under de perioder som jag är där. Vet att det är likså för min man. Min systerson Max ska vara hemma hos oss under hans höstlov. Vi vill kunna åka tillbaka till torpet iaf för några dagar om 3-4 veckor. Fram till dess hoppas jag att allt flyter på komplikationsfritt i stan.

Innan vi lämnade landet gjorde jag en stor sats med fettkakor till fåglarna. Jag smälte långsamt ister, kokosfett och en lång förpackning osaltat smör. Jag brukar ha osaltat jordnötssmör där med men hade inget hemma. När allt har smält så det är rinnande blandar jag in de skalade fröer jag har hemma. Den här gången blev det hela jordnötter, skalade solrosfrön och hampfrö samt lite havregryn. Jag tyckte själv jag var smart när jag återvann alla dafgårdslådor jag ätit ur på landet. De var perfekta att hälla fulla med blandningen eftersom fettet gör att kakan sedan lossnar lätt ifrån formen. Ja det blev en hel del till frysen, och samma dag som vi åkte från landet hängde jag upp dessa kakor på flera olika ställen. Vi fick även i alla liljelökar jag beställt ifrån Odla. De har kommit upp så troget varje år så jag ser fram emot dessa, särskilt eftersom jag tycks ha dödat rosenrabatten eftersom jag inte funnits på plats och kunnat sköta dem.

Det regnade innan vi åkte och min man blev tvungen att modifiera ekorremataren ytterligare. Om de inte hittar in i den nu är de underbegåvade!

Jag har bokat en frisörtid på onsdag! Har inte klippt mig hos frisör sedan februari tror jag. Min väninna Anna klippte mina toppar för några månader sedan. Det kosttillskott jag tar för håret fungerar så pass bra att jag inte känt behov av att klippa mig. Nu har jag dock bokat en tid för att färga håret och jag vill ha balayage. Jag var inställd på att färga slingorna i en blond ljus nyans tills jag såg frisörens Instagram och alla fina mörkare hår i hösttoner hon åstadkommit! Gah det är så svårt att välja! Jag har fram till onsdag på att bestämma mig iallafall! På måndag kväll ska jag fixa mina ögonfransar med. Naglarna är redan klara. StockholmsChristine är tillbaka i stan.
Måndag eftermiddag har min man tid hos vår läkare för att få veta resultatet av blodproverna han tog för några veckor sedan. Jag tänkte ta nya prover om 2 månader ungefär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.