Loading...
Vardagsliv

Lugn fredag, funderar på en vandring imorgon …

Dagen började som vanligt med ett zumbapass vid 12! Så skönt pass och så var 721 kalorier brända, jag supervarm och svettig och det var skönt att maken satt utanför gymmet i bilen, redo att köra mig till ett apotek inne i stan. Jag hade nämligen sådan tur att de hade alla mina styrkor av NDT inne, och jag kunde åka hem med 2 burkar på 2 grain, 4 burkar på 1 grain och 10 burkar på 0,5 grain.


Nu känner jag mig rik! När jag har ett förråd av min medicin hemma då känner jag mig så trygg. Det har varit så struligt med att apoteken inte fått tag i medicinen, att den varit restnoterad, att jag ändå behövt stödköpa på nätet för att försäkra mig om att ha medicin hemma. Tidigare köpte jag medicin på nätet för 30 000 kr om året i min desperation för att vara symptomfri ifrån hypotyreosen, nu har jag till större delen tillgång till det naturliga sköldkörtelhormonet genom landstinget och det går under högkostnadsskyddet, och resterande köper jag själv.


På kvällen tog jag en lång lång varm dusch och hade i en hårinpackning som fick verka.


Sedan satt jag i morgonrock och kollade på zumbapass på vår smarttv medan jag färgade mina ögonfransar svarta. Skönt med en lugn kväll, Martin jobbade och det var bara jag och djuren. Efter zumban har jag vilat foten idag och inte gått några längre promenader med hundarna. Jag är ledig på dagen imorgon. Jag är lockad och frestad att ta en liten vandring i skogen trots att det är lite emot min doktors ordination. Jag har bara sådan lust …

Står på väntelista på ett zumbapass imorgon med men kommer nog inte komma med eftersom det är 48 personer före mig på väntelistan.


Jag har hittat flera olika webbutiker som säljer zumbakläder med. Det är ju snart Valentineday så man kan ju hoppas att maken är lite vaken? 😉

Hur kan man låta bli att bli glad över det här?


Jag tror att Neo skulle bli glad över en liten tur i skogen, och Doris med för då kan hon vara lös vilket hon älskar!


Hon är en världsstjärna i klass när det kommer till att slappa. Finns ingen hund som kan vara så avslappnad utan att göra något vettigt på en hel dag.


Tyvärr visste jag inte om bokningsreglerna av passen på SATS, om man inte avbokade passet innan det var två timmar kvar så blir det en prick i protokollet så att säga, och under den senaste månaden har jag tydligen glömt att avboka tre pass när det har kommit annat emellan. Detta har resulterat i att systemet har straffat mig genom att jag inte kan boka pass i förväg utan bara få en plats dagen innan om det finns kvar då. Detta gör att jag kommer få plats på passet nu på söndag och på tisdag eftersom de aldrig är fulla, men torsdagens pass är redan fullt med väntelista så det kan jag glömma utan får ta ett annat mindre populärt pass på ett annat gym istället, och fredagens zumba kommer också bli svår att få plats på.

Sedan ifrån 7 februari kan jag boka som vanligt och det gäller att passa på, man behöver i princip boka nästa pass så snart passet är slut om man ska vara garanterad en plats på de populära passen, med de bästa instruktörerna. Surt.

Idag innan zumban hann jag bara slänga i mig en banan och under passet drack jag minst 1,5 liter, och under bilfärden började jag känna mig iallamående. Om det hade funnits något att kräkas i under bilfärden hade jag gjort det, men nu höll jag mig tills Martin parkerade utanför en McDonalds så rusade jag in på toaletten och kräktes galla och Cocilliana innan jag åt en liten barnhamburgare. Jag vet ju varför jag blev illamående och det är för att jag inte åt något vettigt på förmiddagen och jag står på en låg dos av hostmedicinen Cocilliana som jag är överkänslig mot.

Jag hoppas att hostan snart är helt borta så jag slipper ta hostmedicinen. Jag har dåliga lungor, får fortfarande luftrörskatarrer och lunginflammationer, och i nästa vecka har jag en remiss för att röntga lungorna på Sophiahemmet. För om det inte vore för dåliga lungor är jag ju strålande frisk hela tiden. Jag är pigg och känner mig väldigt sportig i kroppen sedan jag drog ned på arbetet för att öka med zumba och styrketräning. Nu blev det tydligen bestämt att jag skulle ta en tur i Nackareservatet imorgon med båda hundarna. Hoppas att foten håller. Men smärtlindringen är bra.

One comment
  1. Ann-Catrin Bergström

    Hej! Har läst din hemsida, tidigare också och fick själv hypertyreos sa VC, år-2008 då jag fick jodbeh.1 gång senare efter några veckor låg dos levaxin 25 mg, dosen höjdes o sänktes flera
    ggr, jag hade då svettningar, huvudvärk ibland, mjölksyra i benen, ingen ork..sen efter jodbehandlingen några veckor efter, gick jag som en zombi..helt orkeslös, dosen höjdes ..blev ej bättre för det..så höll det på tills slutet av -2011 var då till vårdcentralen dom sa att proverna var bra, men jag mår ej bra sa jag..fick ibland åka akut, till sjh..för kände av hjärtklappning..ekg togs men inget fel sa dom..sen år-2012 var jag till vårdcentralen igen, och bytte då vårdcentral, för att
    hoppas på en läkare som lyssnar..och då fick jag ta avföringsprov, som inte visade så bra, och läkaren ringde sen hem till mig, ville jag skulle komma till VC. Och han sa då att jag hade fått tjocktarmscancer..fick en chock..och sen blev det op.+ Cellgifter..sen trodde jag att detta i min kropp berodde på cancern , nej besvären fortsatte i kroppen, och efter 5 år, var jag friskförklarad från cancern. Och idag har jag fortfarande jobbigt, gällande min sköldkörtel..fick ju efter jodbeh. underfunktion på sköldkörteln..kändes ännu värre, man orkar knappt stiga upp.. så nu år-2020 så mår jag ej bättre än av detta.. mitt senaste prov var att jag hade nu för högt tsh 25 och lite lågt t3 men t4 var bra..skulle fråga dig, hur fick du tag på natur thyroid..tabl..?? själv har jag ej blivit bättre av levaxin alls under mina 12 år..ej bättre av liotyronin heller..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.