Loading...
Vardagsliv

Lördag: Städdag, tvättdag, god middag och 9,29 km promenad.

Igår när jag skulle gå och lägga mig och tassade omkring barfota mellan rummen insåg jag att det knastrade av grus under mina fotsulor och att det nog var dags för en dammsugning. Jag skrapade av mina fötter mot olika mattor innan jag lade mig till sängs. Det brukar ju vara maken som sköter allt sånt! Så efter att ha tagit ut hundarna några km påbörjade jag en dammsugning genom alla rum samtidigt som jag skötte tvätten. Vi har ju en väldigt stor tvättstuga med stora effektiva tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och grovtvätt, så det går ju snabbt att tvätta när man väl börjar.


Som den underbara fru jag är körde jag 6 maskiner tvätt och gick sedan tillbaka upp och skurade med kokhett vatten alla rum. Jag tog min plikt på högsta allvar och det var något problematiskt eftersom vi har tagit alla IKEApåsar till landet, och jag fick bära allt i omgångar genom att använda en enda IKEApåse till tvätten!


Den trashiga mikrovågsugnen lämnade jag därhän. Först exploderade en frusen köttgryta i mikron, och därefter hände det något med en mikropopcornpåse med. Jag behöver köpa miikrovågsugnsrengöring, och jag glömmer bort det hela tiden.


Men när jag stod där och bytte vatten i skurhinken för fjärde gången kom jag på att det vid porten hade hängt en lapp om att man kunde prova på en ny städfirma för 99 kr i timmen. Eftersom vi jobbar så mycket båda två kommer det vara en rimlig lösning och resolut bokade jag fyra timmars städning en dag då vi inte är hemma och hundarna är ur vägen. En städfirma får helt enkelt tvätta dörrar, lister, skåpluckor och storrengöra badrummet, fixa mikron och saker som går utöver vanlig städning som dammsugning och skurning.

Vi ska åka på semester den 18 februari och istället för att stå och städa här själva dagen innan så det blir en trevlig atmosfär för Camilla som bor här med katter, blommor och akvarium under tiden vi är borta, hittade jag en betydligt bättre lösning. Det kostar ju mindre att betala för provstädningen än min egen timlön. Och vill jag städa den enda dag jag är ledig? Svar nej! Martin slipper då stå och stressa med detta dagen innan avresan. Det här blir bra!

På semestern ska jag lyssna på ljudböcker och vila upp mig.


Nu är rådjuren tillbaka på Grantorp. Getterna är nu i otroligt bra hull och det ger en frisk avkomma i vår.


Efter att all städning var klar gjorde jag min fantastiska potatis och köttfärsgratäng. Den slurpade jag i mig efter att ha tagit kvällsrundan med hundarna, förbi mamma.


Jag gjorde en hel form, så det kommer bli flera matlådor med. Den blir alltid så enormt lyckad.


På mammas boende fanns det överblivna smörgåsar, som hundarna kastade i sig med glupsk aptit!
Trots att jag inte varit i skogen idag lyckades vi gå 9,29 km och jag gjorde av med 665 kalorier på promenaderna.


Bengalkatten fick se på katt-tv hela kvällen på hög volym för honom hann jag inte aktivera på något annat sätt!


Ikväll var det en vacker skymning igen! Imorgon blir det Zumba kl 16. Det längtar jag till! Jag tar zumbasteg i tanken nu så fort jag hör salsa och merengue. 🙂


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.