Loading...
träningYtligt

Lite splittrad dag, men i fullt tempo, mer än en mils motion och en god gryta!

Min dag började med en tid hos min nagelstylist. Jag hade ju haft av en nagel för några dagar sedan och tänkte att jag lika gärna kunde fylla dem på samma gång. Nu kom vi överens om att göra en ombre, och sedan ville jag att hon skulle göra glitter på två naglar eftersom jag var nyfiken på om hon skulle göra det bra nog. Det skulle kunna bli ännu bättre om jag gick till en annan salong men då är det alltid lite trixigt eftersom alla andra nagelstylister inte vill fylla i någon annans arbete utan jag skulle först behöva ta bort befintliga gelenaglar och sedan göra ett helt nytt set ifrån början. Någonstans där tappar jag orken.

Det här blev helt okej!


Igår gjorde jag en gryta både på nötkött och fläskkött samt morötter, champinjoner och paprika i olika färger och lök. Receptet hette grekisk lantgryta med oregano och vitlök. Grytan blev så överfull att det blev mycket mat. Den fick ju stå i ugnen i över 4 timmar. Det här är mat som jag gillar. Nyttig, utan en massa feta såser, grädde och onödiga kolhydrater.


Det var fler som tyckte att grytan luktade fantastiskt! Men Doris fick bara slicka tallriken.

Efter att jag kommit hem ifrån att fixat naglarna fick jag sätta mig på en gång vid telefonen för att boka en tid hos min gamle privatläkare på Östermalm. Vi tog ju blodprover för ett tag sedan och jag ville veta resultatet på dem. Vi fick tid på tisdag om en vecka. Det är ju viktigt för mig att hela tiden hålla mig ajour med mina sköldkörtelvärden och näringsbrister. Äter ju vitaminer och mineraler som stöttar kroppen med det den behöver.

Sedan var det dags att börja spela in manus tillsammans med en medarbetare för AI. Tekniken strulade lite då Zencastr hade serverproblem. Men vi kämpade med detta ända tills det var dags för mig att byta om och åka till Sats Slakthuset. Denna gång för Love2Dance! Min man tränade ben på gymmet samtidigt som jag dansade.


Bra pass, det är blandat olika dansstilar som salsa, jazz, funk, och jag blir ju rejält svettig. 782 kalorier brända på 55 minuter. Det är både kul och svettigt.


Jag var nästan lite yr av alla snurrar när jag gjorde min man sällskap, och sedan åkte vi hem för att äta gryta. Jag har inte haft så stor aptit idag utan åt bara lite havregrynsgröt till lunch, gryta till kvällsmat och ska ta ett knäckebrödskex med sesamfrön innan jag somnar.


Vi var till ICA Maxi i Nacka ikväll och de hade ju rea med halva priset på sina resväskor. Vår stora resväska fick vi slänga i Polen på vår senaste resa och min man har en väska som vi köpte i Polen, men jag behövde ju en egen stor resväska och kunde inte motstå en kabinväska i samma färg.

Under en ganska lång tid har jag varje månad månadssparat i fonder genom SAVR, SAVR är en ny plattform där man kan äga över 1 300 av de bästa fonderna utan att år efter år betala provisioner till någon. Resultatet blir att kunderna betalar 30 – 50 % lägre avgifter, varje år. Alltså samma fonder som hos Avanza och Nordnet men upp till hälften av avgiften. Fonderna har ju växt utan att jag har gjort annat än haft en månatlig överföring.

Så vår kommande semester kommer ha en bra semesterkassa då jag samma dag som vi reser tar ut fondsparandet hos SAVR, och på ett annat bankkonto hos Länsförsäkringar har jag varje månad fört över alla inkomster ifrån bloggen samt alla saker som jag säljer. Min man tror inte att saker man säljer för några hundralappar blir några pengar, men jag är duktig på att skriva annonser och har märkt att man kan faktiskt sälja allt genom Facebooks olika grupper, Marketplace och Blocket. Eftersom jag hela tiden har fört över alla sålda varor till Länsförsäkringar har det kontot bara stadigt växt. Nu på söndag ska jag delta på en arrangerad Hundloppis i Hammarby Sjöstad, för gudarna ska veta att jag har hundtillbehör! Det finns 7 flyttkartonger i källaren med hundprylar.

Sedan efter resan kommer jag nog fortsätta att sälja lite saker då och då men sätter nog in det på SAVR där man även kan göra enstaka överföringar förutom ett månadssparande som man själv bestämmer. Jag har ju inga intressen som kostar pengar förutom stödmatande av vilda djur. Så klart att man måste ha ett sparande. För sedan är det dags att spara till nästa resa.


Idag blev det nästan 11 km motion och 14 746 steg. Jag har ju under flera månader känt att min vänsterfot blivit allt sämre. Den kompenserar ju för högerfoten, och jag har smörjt den med Voltarengele, har knaprat av min mans Naproxen, köpt stödbandage med kardborreband från Apoteket för stukade fötter. Men framför allt har jag fortsatt med att gå, dansa zumba, gå lite mera. Jag är så van vid att ha ont så jag har inte orkat engagera mig mer än så.

I måndags ringde jag till min fantastiska privata vårdcentral och fick en tid hos min läkare redan tisdag kväll, trots att min läkare inte jobbar heltid. Jag ombad henne att kolla på foten och hon kände igenom den och konstaterade att den var varm och hade en ordentlig inflammation. Så jag fick egna antiinflammatoriska Naproxen utskrivna i en högre styrka än de jag har stulit ifrån min man, och hon hjälpte mig även med recept på D-vitamin, mina B-12sprutor och förnyade receptet på naturligt sköldkörtelhormon. Hon är så fantastisk, positiv, varm och är så vaken.
Hennes rekommendation var att jag på semestern skulle slå daglig zumba ur hågen och istället försöka simma eller sitta på en motionscykel för att avlasta foten.

Jag vet ju att hon har rätt, men fram till att vi åker kommer jag unna mig de 4 danspass i veckan jag går, styrketräning utan hopp eller påfrestningar på foten, och sedan vilar jag om några veckor. Det som belastar foten mest det är att jag går två timmar om dagen runt i Hammarby Sjöstad, då är underlaget asfalt och det är det som gör mig halt och ökar inflammationen.

Min väninna ville ju gå Sörmlandsleden på torsdag men jag tänkte på vad läkaren har gett mig för råd och föreslog att vi skulle gå och simma på torsdag istället. Det får bli så. Jag har ju sett att många cyklar redan, men jag känner att det är lite för kallt om händerna för att jag ska vara så sugen på det. Det får bli en längre simtur på torsdag med jacuzzi och bastu.


Jag letade länge och väl och hittade min bikini som jag hade för fyra år sedan. Det var nätt och jämnt att brösten fick plats men sedan sitter den på plats, ähum lite sprängfylld? 😉


Nåväl, det kan bli roligt att simma, och det kommer inte att belasta min fot någonting. Men zumban är totalt beroendeframkallande. Jag kan bara inte släppa passen och sitta med foten i högläge utan jag kommer dansa tills vi åker, men försöka gå mer på mjuk mark i naturen med hundarna när så är möjligt. Jag har så svårt att se att jag ska sitta på en motionscykel på gymmet. Kanske borde jag kolla cykelns kondition och se om man kan ta en provtur. Jag har ju supersvårt att vara stilla!

Imorgon: Gym med PT:n, sedan fortsätta spela in manus för AI. Har ingen dansklass imorgon så jag följer ju läkarens råd, delvis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.