Loading...
torpetVardagsliv

Ledig eftermiddag, försvunnen tandvärk och matstationer i skogen!

Jag har en tung jobbhelg framför mig. Men jag ska inte klaga. Jag får ju ändå betalt för det. Därför var eftermiddagen idag extra värdefull. Jag bara pysslade. Så skönt att inte sitta framför datorn när jag inte jobbar. Jag gjorde saker metodiskt men ändå slött och skönt.


Jag klippte av några lönngrenar, lövade av dem och tillverkade lite bättre klättermöjligheter för Törnrosas Kjörtel.

Snöret var återbruk av en snodd från en hoodie. 🙂

Jag har en mindre planta Törnrosas kjörtel med som även den blev tillfixad.

Det växer hallon på tomten på flera ställen, dock de plantor jag själv planterat tar liksom aldrig fart. De här växer precis intill husväggen.

Rådhusvinet som ska slingra sig på portalen har verkligen tagit fart och kommer vara fint rött till hösten!

Jag är inte ens genom hälften av slyn på tomten, och fick en chock när jag gick utanför staketet idag. Det har vuxit och blivit en djungel utanför, så här illa har det aldrig varit, det måste ha vuxit på sig sedan den stora lärken blev fälld. Jag kände ett intensivt behov av att ta en röjsåg och bara meja ned allt!

Det är så enormt mycket sly och elände. Synd att jag jobbar, hade behövts flera veckor av semester för att få bukt med detta!

Jag begav mig ut i skogen för att flytta på en foderstation till rådjuren och fylla den full med överblivna grönsaker i hushållet. Men det var motigt att ta sig fram med stora ormbunkar som vuxit sig gigantiska.


Sedan begav jag mig nedanför tomten åt andra hållet där rävarna brukar komma ifrån, men lite andra matrester. Det var lite gott och blandat, kokt potatis, kyckling, köttfärsgryta, korv.

Det är så fina med djurens naturliga stigar i skogen, där både rådjur och rävar kommer ut från, alla vägar går mot Grantorp!

Där får de äta och förhoppningsvis i fred eftersom bengalkatten Dexter driver bort rävarna från tomten.

Neo lever i frihet här. Han sov rätt djupt på eftermiddagen så jag smög försiktigt ut med Doris för att gå till brevlådan och hämta posten.


Men Doris är inte pigg. Jag misstänker att den elakartade cancern är tillbaka och har fått spridning. Det är bara en känsla jag har. Jag har ju tagit bort knölar flera gånger nu, men hon fyller snart 12 år. Det är inte värdigt att åka in ännu en gång, inte när den är elakartad. Hon är kraftlös, har nog inte ont, men det här kan gå snabbt. Snart kan jag vara utan båda mina älskade hundar.


Hon har en så stark personlighet. Det finns ingen som Doris.

Doris som dricker vatten ur världens största skål, en vattentunna. Finns ingen som älskar vatten som hon!

När Doris sov inne smög jag åt Neo det sista stora benet. Det jag beställde kommer nog på måndag eller tisdag med påfyllning av ben. De små rackarna saknar ingenting.

Jag planterade även min nya purjolök idag. Hade bara skalken kvar, satte roten i vatten och det gröna som vuxit ut är en ny purjolök.


Idag när jag var ute nära gästhuset kom en ekorre som med vana rörelser klättrade vidare in i vedbon. Ja inte undra på att veden rasar där inne?


Ekorren var påtagligt tjock och såg ut att ha små dituttar med. Jag älskar ekorrar och kan inte få nog av dem. Så många generationer ekorrar på Grantorp tack!


När jag jobbar från köket vilket jag gjort hela kvällen och natten vill hundarna inte ligga själva i vardagsrummet i angränsande rummet, så de lägger sig på mattan bredvid mig, och jag bäddar numera med täcken till dem så de ligger bekvämare. Livet är att slicka tallrikar med matrester, få vara så nära de kan, och tigga ben om kvällarna.

Nu uppdaterar jag inte bloggen mer under helgen. Kommer jobba 36 timmar totalt fredag-söndag! Kan bli mer! Men tandvärken är borta, jag jobbar från en fantastisk miljö och har det lugnt och skönt. Blir lite lugnare i veckan!